Toplam 7 adet yaşam beceri atölyesi ile ilçedeki çocukların kendilerini geliştirmesini sağlayan Kağıthane Belediyesi, sosyal yaşamdan kopmuş ve teknoloji bağımlısı nesillerin yetişmemesi için büyük çaba sarf ediyor. Yaşları 7-15 arasında değişen çocuklar, arkadaşlarıyla sosyalleşebilmek ve kendilerini geliştirmek için atölyelere büyük bir heyecanla geliyor. İlçede yer alan atölyelerden biri olan Harmantepe Yaşam Beceri Atölyesi Akıl Oyunları Sınıfı’na gelerek zeka oyunlarını gruplar halinde oynayan çocuklar; zorluklar karşısında nasıl mücadele edebileceğini oyun oynayarak öğreniyorlar. Zeka oyunları çocukların analiz ve sentez yeteneklerini geliştirirken, egzersizlerle hafızalarını da güçlendiriyorlar.
“Özgüvenim Artıyor, Zorluklarla Başa Çıkmayı Öğreniyorum”
Burada oynadığı oyunların özgüvenini arttırdığını kaydeden 8 yaşındaki Ekinsu Öztürk, “Burada zor şeylerin de üstesinden gelebileceğimi öğreniyorum” diye konuşurken; 9 yaşındaki Burak Uslu, “Buradaki oyunlar benim zekamı kullanmama yardımcı oluyor. Hem okumam hızlandı hem de sınavlarımda başarılar kazanmaya başladım. Ben buraya gelmeden önce hep televizyon izliyordum. Buraya geldikten sonra babamla da buradaki oyunları alıp evde oynamaya başladık. Çok eğlendik” dedi.
Strateji oyunları oynamaktan büyük keyif altığını belirten 10 yaşındaki Melek Özmen, “Eskiden bilgisayar kablolarını bile karıştırıyordum ama buraya geldikten sonra kabloları karıştırmadan seçebiliyorum. Buraya iyi ki geliyorum. Akıl oyunları sayesinde bunları yapabiliyorum” ifadelerini kullandı.
“Çocuklar Hem Özgüvenlerini Hem De Akademik Başarılarını Artırıyor”
Akıl oyunlarının çocukların var olan sosyal zeka potansiyellerinin sosyal, bilişsel ve duyusal becerilere dönüştürdüğünü kaydeden Akıl Oyunları Eğitmeni Burcu Mercan Özcan, “Çocuklar bu oyunlar sayesinde kazandığı becerilerle günlük hayatta karşılaştıkları problemlere çözüm üretebiliyor, daha kolay stratejiler geliştiriyor. Bu hem özgüvenlerini hem de akademik başarılarını artırıyor. Burada amacımız çocukların telefon, tablet ve bilgisayar gibi elektronik cihazlarla çok fazla vakit geçirmemesi sağlamak ve akıl oyunlarıyla hayatlarına pozitif etki yapmak” diyerek atölyelerin çocuklar üzerindeki katkısına dikkat çekti.
İlgili Haberler
Kerkük’ün Türk kimliği değiştiriliyor!
Kartal Belediyesi kreşlerinde “Yes To Science” bilimsel eğitim projesi uygulanıyor
AYGAD Basının Problemlerini Gündeme Getirdi
Kayıt Dışı Korsan Çalışan Elektrikçilere Dikkat Edin
Kripto para Bitcoin haftaya yeni rekorlarla başladı
Koruncuk Vakfı “Eğitime Erişim: Sivil Toplum Kuruluşlarının Etkisi” Konferansı gerçekleşti