SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Ali Rıza Aka: “İlime, bilgiye önem vermek inancımızın gereğidir”

Yayınlanma:
ABONE OL

Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Rıza AKA’nın 2. Dönem Açılış Mesajı;

Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Rıza AKA, ikinci dönemin başlaması vesilesiyle bir mesaj yayımladı. Ali Rıza AKA mesajında:

“2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı 2. Dönemine 84 bin öğrencimiz, 4 bin öğretmenimizle başlamış bulunmaktayız. Öğrencilerimiz 15 günlük aranın ardından okullarına, arkadaşlarına, öğretmenlerine kavuşmanın sevincini ve heyecanını yaşıyorlar. Aynı heyecan ve mutlulukla ikinci dönemin huzurlu, güvenli, kardeşlik iklimi içinde geçmesini temenni ediyorum.

Bir toplumun kalkınması, bir medeniyetin inşası, güzel bir dünyanın tesisi eğitimle mümkündür. İlime, bilgiye önem vermek en başta inancımızın gereğidir.

İlme bu denli önem veren bir medeniyetin mensupları olarak; eğitimde şairin ifadesiyle ‘Solmaz, pörsümez yeni’ye, hakikate ulaşmayı hedefliyoruz. Evlatlarımıza sadece pragmatik bilgileri değil, çağlar aşan evrensel değerleri öğretmeyi arzuluyoruz. Çocuklarımıza verdiğimiz eğitim Anadolu’da hoşgörüyü mayalayan Yunus Emre’nin, Mevlana’nın, Hacı Bektaş Veli’nin nefesini hissettirmeli; Itri’nin, Âşık Veysel’in, Neşet Ertaş’ın bestelerini kulaklara aşina kılmalı; Fuzûli’nin, Baki’nin, Şeyh Galib’’in beyitlerini gönüllere işlemeli; Levni’nin minyatürlerini, Ara Güler’in fotoğraflarını dimağlara nakşetmeli, İbn-i Sina’nın, Harezmi’nin, Battani’nin, Aziz Sancar’ın ilmini ve azmini zihinlere kazımalı; Battal Gazi’nin, Nene Hatun’un, Seyit Onbaşı’nın, Ömer Halis Demir’in cesaret ve şecaatini yüreklere yerleştirmelidir diye inanıyoruz.

Kıymetli Öğrenciler! İstikbalimizin varisleri olarak sizler ailenizin, milletimizin, insanlığın umudusunuz. Tarihimizden aldığınız bu büyük medeniyet mirasını en iyi şekilde koruyacak hatta daha üstün bir medeniyet tesis edeceksiniz. İnancınızı diri tutun. Azminizi muhafaza edin. Zorluklar karşısında yılmayın. Günlük meşgaleler peşinde vaktinizi heba etmeyin. Bir ideal uğrunda aşkla, şevkle çalışın. Vatanımıza, milletimize, insanlığa faydalı işler gerçekleştirmenin yollarının arayın. Bilime, teknolojiye kafa yorun, büyük düşünün. İnsanlara, canlılara, doğaya karşı sevgi ve muhabbetle dolu kocaman bir yüreğiniz olsun. Doğruluktan, adaletten ayrılmayın, üstün karakterli olun. Taşıdığınız büyük değerin ve tarihin sizlere yüklediği büyük misyonun farkında olun. Üstün gayretlerle, planlı bir çalışmayla, bilimin, teknolojinin, sanatın, sporun burcuna başarı sancağını dikeceğinizden eminim.

Değerli Meslektaşlarım! Yükümüz ağır, emanetimiz büyüktür. Biz eğitimciler bir milletin geleceğini sırtında taşıyan emekçileriz. Geçmişin öğreticisi, geleceğin kurucusu öğretmenlerdir. İnsanlığın ezelden ebede uzanan macerasına bakıldığında eğitimcilerin her dönemde, her coğrafyada başrol konumunda olduğunu görürüz. Bir bina ustasının, bir şarkı bestekârının, bir tablo ressamının izlerini nasıl taşırsa; bir toplum da öğretmenin izlerini aynı şekilde taşır. Bir toplum öğretmeni kadar iyidir, gelişmiştir, münevverdir. Bu durum tersten de okunabilir. Bir toplumun değeri öğretmenine verdiği değer kadardır. Sizler bizim için değerlisiniz, geçmiş dönemde ve geçmiş yıllarda olduğu gibi her zaman sizleri destekleyecek, sizlere değer katacak faaliyetleri gerçekleştirmeye gayret edeceğiz.

Saygıdeğer Velilerimiz! Evlatlarımızın yetişmesinde öğretmenlerin olduğu kadar sizlerin de sorumluluğu vardır. Unutmayalım ki, iyi bir toplumun temeli ailede atılır. Bir aile değerlerine ne kadar sahip çıkarsa, toplum da o kadar sağlam temeller üzerine kurulmuş olur. Eğitim öğretimin 3 sacayağından birisi de sizlersiniz. Öğrencilerimizin nitelikli yetiştirilmesini ve hayata en iyi şekilde hazırlanmasını hedefliyorsak bu hedefe hep beraber ulaşacağız. Bugüne kadar sunduğunuz destekler için teşekkür ediyor, bundan sonraki dönemlerde de desteklerinizi bekliyoruz. Okullarımıza sahip çıkalım, sorunları birlikte aşalım, bu kutlu yolda el ele yürüyelim.

Son olarak yeni bir döneme başlarken öğretmenlerimize güvendiğimizi, öğrencilerimize inandığımızı, velilerimize verdikleri desteklerden dolayı minnettar olduğumuzu ifade etmek istiyorum.  2017-2018 Eğitim Öğretim Yılının 2. Döneminin Kartalımıza, ülkemize, milletimize hayırlı olmasını temenni ediyor; tüm öğretmen ve öğrencilerimize başarılar diliyorum.” İfadelerinde bulundu.

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi 23 Nisan’ı Kutladı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde kurulan Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan bu özel günü kutlayan minik meclis üyeleri, günün anlam ve önemine de vurgu yaptı. Kartal Belediyesi Çocuk Meclis üyelerine Başkan Gökhan Yüksel tarafından başarı belgesi takdim edildi. Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Admin See Full Bio

Basında Kartal
22 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel’den 23 Nisan Mesajı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile bir kutlama mesajı yayımladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in yayımladığı mesajında şu ifadeler yer aldı: “Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışının 104’üncü yılını milletçe birlik ve beraberlik içinde kutlamanın gurur, mutluluk ve coşkusunu yaşıyoruz. Tarihimizde önemli bir dönüm noktası olan 23 Nisan […]