SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Atatürk Havalimanı’nda, Çinçila derisi ile vücut geliştirme ilacı yakalandı

Yayınlanma:
ABONE OL

İstanbul Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri Atatürk Havalimanı’nda yaptıkları çalışmada Türkiye’ye kaçak olarak sokulmak istenen kürk yapımında kullanılan Çinçila derisi ile vücut geliştirme ilacı ele geçirdi.

Geçen Cuma günü Danimarka’nın başkenti Kopenhag’dan Atatürk Havalimanı’na gelen G.G isimli Türk vatandaşı bir yolcuyu takibe alan Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri, yolcunun beraberindekivalizlerine arama yaptı. Yapılan aramada valizlerin içinde kürk yapımında kullanılan 977 adet Çinçila derisi yakalandı. Derilerin gümrüklenmiş değerinin yaklaşık 582 bin TL olduğu öğrenildi.

Yakalananlar arasında Astragan (Karakul) derisi de var

 

Gümrük ekiplerinin yaptığı çalışmada yakalanan derilerin arasında çok sayıda Astragan (Karakul) derisi de ele geçirildi. Atatürk Havalimanı’nda yakalanan Astragan derilerine el konularak, derileri yurda sokmaya çalışan G.G hakkında Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu’na muhalefetten işlem başlatıldı.

 

Öte yandan, Astragan derisinin Karakul koyunun yeni doğan yavrusundan elde edildiği, yavru doğduktan en geç 3 gün içinde öldürülerek derisinin çıkarıldığı öğrenildi. Bu nedenle Astragan derisinin yüksek fiyatlarla alıcı bulduğu bilgisi edinildi.

Kaçakçıların yeni gözdesi vücut geliştirme ve kanser ilaçları

 

Türkiye’de vücut geliştirme ve kanser ilaçlarının yüksek fiyatla satılması, kaçakçıların ilgi odağı oldu. Yüksek fiyatla satılan ilaçları yurt dışından daha ucuza alarak Türkiye’de satan kaçakçılar Gümrük Ekiplerinden kaçamadı.

 

Gümrük Ekipleri geçtiğimiz Cuma günü yaptığı operasyonda Türkiye’ye kaçak yollarla sokulmak istenen vücut geliştirme ilaçlarına el koydu. Uganda’dan İstanbul’a gelen M.K isimli Türk yolcu ile J.K isimli Ugandalı yolcuların bagajlarında arama yapıldı. Yapılan aramalarda piyasa değeri yaklaşık 66 bin lira olan 887 adet vücut geliştirme ilacı ile yine 40 adet tıbbı ilaç tespit edildi.İlaçlara el konulurken yolcular hakkında işlem yapıldı.

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi 23 Nisan’ı Kutladı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde kurulan Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan bu özel günü kutlayan minik meclis üyeleri, günün anlam ve önemine de vurgu yaptı. Kartal Belediyesi Çocuk Meclis üyelerine Başkan Gökhan Yüksel tarafından başarı belgesi takdim edildi. Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Admin See Full Bio

Basında Kartal
22 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel’den 23 Nisan Mesajı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile bir kutlama mesajı yayımladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in yayımladığı mesajında şu ifadeler yer aldı: “Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışının 104’üncü yılını milletçe birlik ve beraberlik içinde kutlamanın gurur, mutluluk ve coşkusunu yaşıyoruz. Tarihimizde önemli bir dönüm noktası olan 23 Nisan […]