SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

‘’Keskin Sirke Küpüne Zarar’’

Yayınlanma:
ABONE OL

Mustafa Önder KESKİN’LE Kartal’da Sosyal ve Kültürel Etkinlikler

 

’Keskin Sirke Küpüne Zarar’’

 

Önderse iyi der;

Köy sakinleri yağmur duasına çıkmışlardı. İçlerinden birinde şemsiye vardı. Bu inançtır.

Babalar bebeklerini havaya hoplatır, çocuklar gülmekten bayılır. Yere düşeceklerini akıllarına bile getirmezler. Çünkü babaları onu tutacaktır. Bu güvendir.

Yatağınıza girerken yarın uyanıp yaşamaya devam edeceğimize dair bir teminatımız yoktur. Ama yinede ertesi güne dair planlar yaparız. Bu ümittir.

 

  İnanç, güven, ümit varsa yaşamda vardır. Hayat oyununda, seyir koltuklarında oturmaya heves etme, sahneye çıkmaya çalış. Hayat bir tiyatro oyununa benzer, uzunluğu değil iyi oynayıp oynanmadığı önemlidir. Deyip;

Kartal Haber Gazetesi’ndeki ilk satırlarımı siz değerli Kartal’lı okurlarımızla paylaşmak istedim. Evet gazetemiz imtiyaz sahibi ve sorumlu yazı işleri müdür Sayın Kenan Gülerci Şahsıma, gazetemizdeki sosyal ve kültürel faaliyetlerle ilgili köşesinde yazar mısınız ,sizleri de aramızda görmekten mutluluk duyarız diye bizzat teklifte bulununca Kartal’da yaşayan ve Kartal’ın bu güzel havasını sürekli teneffüs eden  ben bu tekliften dolayı onur duyduğumu belirtip hemen işe koyuldum.

Kaleme kuvvet deyip sizlerle,  değerli Kartal Haber Gazetesi okurlarıyla Kartal’daki Sosyal ve Kültürel etkinlikler programlarını yaşayıp, yaşatacağımı umuyorum. O zaman ne diyelim Kartal’a üç elma düşmüş biri Kartallının başına, biri Kartal Haber Gazetesinin başına, biride Kartal’da bu etkinlikleri takip edip sizi haberdar eden Önder’in başına. Rastgele….!

-Ben sizlere bu haberleri ileteceğime, köşemde yazılarımla paylaşımda bulunacağımı söyledim ama peki tanıyanların olduğu gibi tanımayanlarında olduğunu düşünerek;

Mustafa Önder KESKİN Kimdir?

 

Adana’da doğup;ilk,orta,lise ve konservatuar tiyatro eğitimini de burada tamamladı.Hayata çocuk doktoru hayaliyle başlayıp;sırasıyla kuaför,ressam,futbolcu,voleybolcu gibi dallarda kararlar değiştirip okuduğu motor meslek lisesinde dolayı tam makine mühendisi olabilecekken birden karar değiştirip Adana Büyükşehir Bld.Konservatuarı tiyatro bölümü sınavını kazanır ve artık tiyatroculuğa başlar.

Yine orada Koza Çocuk Tiyatrosu, Çukurova Sanat Tiyatrosu, Adana Gösteri Sanatları Merkezi, Tiyatro Çetko, Devlet Tiyatrosu gibi kurumlarda oyuncu ve yönetmenlik yaptı. Profesyonel sunuculuk, televizyon radyo ve program yapımcılığı ve sunuculuğu, animatörlük ve konservatuarda drama ve tiyatro eğitmenliği yaptı.

Zerda adlı dizi film ile İstanbul hayatı başladı. İstanbul’da birçok dizi film, sinema ve reklam filminde  oyunculuk yaptı. Halen İstanbul’da Süheyl Behzat Uygur tiyatrosunda oyunculuğa devam ediyor. Ayrıca kendi yazıp sahnelediği ‘’Ben Küçükken Doğmuşum’’ adlı çocuk oyunuyla da seyircisine ulaşıyor.1.78 boyunda kalbi Kartal sevgisiyle coşan Mustafa Önder KESKİN bu vesileyle sizlerle buluştuğu için bilhassa çok gururlu!

Kartal’ım Kartalım Güzel Kartalım..!

K almak daima kalmak istediğim

A anmak daima anmak istediğim

R engine daima rengine boyamak istediğim

T eksin daima tek kalacaksın diye haykırmak istediğim

A şkı da sevgiyi de sende tatmak istediğim

L afta değil özde sevdiğim, doğal yaşam ünitesi gözbebeğim.

                                                                                         Önderuni

Her şey olur…

Herşey unutulur…

Herşey yoluna girer…

Hiç kimse her şeyi açıklayamaz…

Eğer herkes herkesin herkes için söylenen şeyleri bilseydi, kimse kimseye bir şey söylemezdi.

                                                                                                                                  Honataux

Kartal’da Ne, Ne zaman, Nerede, Nasıl, Neden, Kimle?

 Kartal Belediyemizin önderliğinde her ay düzenli olarak Kartalımıza yakışır etkinlikler  Kartal içinde Hasan Ali Yücel Kültür Merkezinde, Uğur Mumcu Yaşam Kalitesini Yükseltme Merkezinde, Hürriyet Mahallesi Yaşam Kalitesini Yükseltme Merkezinde, Yakacık Yaşam Kalitesini Yükseltme Merkezinde olmak üzere devam etmektedir.

Bunlardan bazıları; Hasan Ali Yücel Kültür Merkezinde Kartal Belediyesi tiyatro 2. sınıf öğrencilerinin genel sanat yönetmeni Erdal Yıldırım yönetiminde, Özgür Doğan’ın bağlaması eşliğinde ki müzikleriyle; Nazım Hikmet şiirlerinden oluşan oyunla yapıldı.

Katılımın yoğun olduğu bu gecede Refet Özkan, B. Sadık Albayrak panelist olarak görev aldılar. Benimde takip ettiğim bu gecede Nazım Hikmet Ran, şiirleriyle, kişiliğiyle, memleket özlemiyle ve örnek yaşamıyla bir kez daha keşke yaşasaydı denilecek duygusallıkta anıldı.

 

Ve yine Kartal’da Uğur Mumcu Yaşam Kalitesini Yükseltme Merkezinde Uğur Mumcu’yu anma konseri Tolga ÇANDAR’ın katılımıyla gerçekleşti.

 

 

‘’Izdırabın sonu yok sanma, bu alemde geçer. Ömer_i  fani gibidir; yün de geçer dem de geçer.’’

   Dünyayı azab_ı mukaddes olarak tanımlayan arif insan Neyzen Tevfik’in hayatından kesitlerin sunulduğu bestelerin seslendirildiği vefat yıl dönümümde Nida ZORLU’nun sunumuyla Kartallıların katılımıyla Hasan Ali Yücel Kültür Merkezinde Neyzen Tevfik anıldı.

 

 

Kartal Sanat Tiyatrosu her zamanki yerinde Atalar’da hizmet vermeye seyirciyle buluşmaya devam ediyor. Bugünlerde Bekçi oyunu gündemde…

Kartal Bülent Ecevit Kültür Merkezi

    

ÇOCUK OYUNU  “Kırmızı Top”

Kültür Merkezinde, periyodik olarak kültür sanat etkinlikleri Şubat ayında da devam edecektir. Bu sayfadan sizleri bilgilendireceğim.

author avatar
M. Önder Keskin

İlgili Haberler

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik, Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Basında Kartal
16 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Kreş Öğrencilerinden Resim Sergisi

Kartal Belediyesi’nin ilçe genelinde hizmet veren 14 kreşinde eğitim gören kreş öğrencileri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı konu eden ‘Sanatın Çocukları’ adlı resim sergisine imza attı. Minik öğrencilerinin yaptığı 55 eserden oluşan sergi gelenler tarafından büyük beğeni topladı. Kartal Belediyesi Fuaye Alanı’nda düzenlenen serginin açılışına Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’i temsilen; Başkan Yardımcısı […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]