SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Unutulan gelenek olan Kapalıçarşı duası Afrin için yeniden okundu

Yayınlanma:
ABONE OL

Kapalıçarşı’da yüzyıllardır süregelen gelenek olan ve unutulmaya yüz tutmuş ‘Esnaf duası’ Afrin’de görev alan Mehmetçik için yeniden hayata geçirildi. Esnaf hep birlikte Mehmetçik için dua ederken, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Her Cuma duasında bir araya gelmek adına bir gelenek oluşturursak, işte Kapalıçarşıyı o zaman geleceğe taşırız” dedi.

 

Kapalıçarşı’nın, yıllar içinde teşekkül etmiş ancak zaman içinde unutulmuş geleneklerinden olan ve her sabah işe başlamadan önce esnafın bir araya gelip yaptığı dua, bugün tekrar hayat buldu. Her sabah, Kuyumcular Kapısı’nın arkasından Bedesten esnafını bir araya toplayan bir ilan ile beraber, Sultanın ve askerin selametine dua, gelmiş geçmiş esnafın ruhlarına rahmet niyaz edildiği ritüel bugün Afrin’de görev alan Mehmetçik için yapıldı.

 

Kapalı Çarşı esnaf duasına Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Kapalı Çarşı Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Kurtulmuş, Kapalı Çarşı Esnaflar Dernek Başkanı Hasan Fırat, Ermeni Cemaati Rahibi Zadik Babikyan ve Kapalıçarşı esnafı katıldı.

 

“Dua çarşının ruhu”

 

Dua öncesi esnafa seslenen Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, unutulan dua geleneğinin tekrar hayata döndürülmesi gerektiğini söyledi. Duanın Kapalıçaarşı’nın ruhu olduğunu ifade eden Başkan Demir,“Bu sabah burada toplanmamızın bir nedeni var. Bu da yüzyıllar boyunca gelenek haline gelmiş ‘Kapalı Çarşı Duası’nın ihyasıdır. Tüm bu kapalı çarşıyı iskelet olarak düşünürsek, esnafla beraber yapacağımız dua da bunun ruhudur. Bu ruhun tekrar yaşatılmasını konusunda elimizden ne geliyorsa lütfen onu yapalım. Her Cuma duasında bir araya gelmek adına bir gelenek oluşturursak, işte kapalı çarşıyı o zaman geleceğe taşırız” dedi.

 

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir uzun bir aradan sonra esnafın Afrin’de görev yapan Mehmetçiklere dua için bir araya geldiğini söyledi. Afrin operasyonunun önemine de değinen Başkan Demir, “Afrin’de olağanüstü, son 300 yılın en büyük mücadelesi içindeyiz. Oradaki mücadeleyi sadece Afrin için değil, kendi vatanımızın birlik ve bütünlüğü için yapıyoruz. Afrin küçük olmakla beraber bizim ve dünya için önemli ve manası büyüktür. Bu Cuma sabahı münasebetiyle orada girdiğimiz mücadeleden, ülkemizin birlik ve bütünlüğünün garanti altına alınmasıyla neticelenmesini arzu ediyoruz. Niyetimiz, duamız ve beklentimiz budur” dedi.

 

Konuşmaların ardından Çakır Ağa Camii İmam Hatibi Osman Şen tarafından dua okundu. Dua sonrası esnafa ve vatandaşlara şerbet ikram edildi.

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Öğrenci Ecem bir günlüğüne Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü oldu

İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ, müdürlük makam koltuğunu “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” sebebiyle Kartal Eğe Sanayi İlkokulu öğrencisi Ecem VURAL’a devretti. Ecem VURAL, müdürlük makamına oturması ardından okullarda hayata geçirmek istediği projeleri anlattı. Okul öğrenci meclisi ile gerçekleştirmek istediği projeleri anlatan Ecem VURAL’ı dinleyen İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ: paylaştığı […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Admin See Full Bio

Basında Kartal
22 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel’den 23 Nisan Mesajı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile bir kutlama mesajı yayımladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in yayımladığı mesajında şu ifadeler yer aldı: “Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışının 104’üncü yılını milletçe birlik ve beraberlik içinde kutlamanın gurur, mutluluk ve coşkusunu yaşıyoruz. Tarihimizde önemli bir dönüm noktası olan 23 Nisan […]