SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Ak Parti Kartal’da nasıl bir irade ortaya koyacak?

Yayınlanma:
ABONE OL

Ak Parti Kartal’ın İlçe Başkanını belirleyecek olan iradeye sesleniyoruz, bu tavsiyelerimizi dikkate almanız Kartal’ın menfaatinedir. Kartal halkının artık kan kaybetmeye tahammülü kalmadı.

Kartal Ak Parti Teşkilatını yönetecek ismi seçebilmek için önce doğru bir strateji belirlemek gerekir. Tabii ki bu stratejiyi belirleyecek ekibin Kartal’ın mevcut hassasiyetlerine hakim olması gerekir.

Ak Parti Kartal İlçe Başkanı koltuğuna yakışıklı iyi bir insan olarak bilinen kimi oturtalım da günü kurtaralım mantığıyla hareket edilirse geçmiş olsun. İlçe Başkanlığı görevini üstlenecek olan kişi nasıl bir profil sahibi olmalıdır ki, o arzulanan birlik beraberlik atmosferini oluşturabilsin. 2019 seçimlerinin geçmiş dönemlerdeki seçimlerden çok daha fazla önem arz etmekte olduğunu hatırlatmaya gerek yok.

Ak Parti’nin Kartal İlçe Başkanınasıl bir profile sahip olmalı; Kartal’ın demografik yapısını iyi bilen, gücünü teşkilattan alan, oturduğu koltuktan güç alan değil, o makama güç kazandıracak, maddi manevi her hangi bir akçeli işlere tenezzül etmeyen, bugüne kadar siyasetten beslenmeyen, siyasetin nimetinden faydalanmayan, siyasetin külfetini çeken ama, dürüst şahsiyetli, dik duran, dik duruşlu Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dediği gibi “Diklenmeden dik duracağız” şeklinde bir zihniyete sahip olmalı. Operasyonel hamleler yapabilecek yetenekte olmalı…

İlçede değişim olacağı açıklandıktan sonra bazı isimler hakkında çeşitli değerlendirmeler yapıldığını duyuyoruz. -Falan isim beyefendiye çok yakın olduğu için kesin o başkan olur, filan isim şu beyefendiyle arkadaş olduğu için kesinlikle o adam ilçe başkanı olacak. Şimdi bakalım ilçe başkanlığına adı geçen ve potansiyel adaylık düşünenler kimler varmış. Adem Gökçe, Av. Muammer Bektaş, Aykut Emrah Polat, Yunus Fırat Aydın, Metin Bektaş, Zeki Karaismailoğlu, Haydar Göksoy, Aydın Yavuz gibi kıymetli arkadaşların isimleri konuşuluyor.  Bu isimlerin haricinde daha sürpriz isimlerde duyabiliriz.

Teşkilatın her kademesinden, kanaat önderlerinden, kendi menfaati için değilde kutsal davası için nefer gibi çalışarak gönüllerin takdirini kazanmış olan isimleri tercih etmek gerekir. Kartal siyasetinin çatışma yaşayarak kaybedecek zamanı yok.

Mesela mevcut İlçe Başkanı Mehdi Akman hakkında nasıl bir değerlendirme yapılabilir, “Çok güzel karakter sahibi güler yüzlü, kimseyi kırmayan iyi bir insan olarak bilinir. Ama ilçe başkanlığı dönemini başarılı buluyormusunuz denildiğinde; “Kesinlikle Hayır başarısız bulduğumu her zaman dile getirdim!… En nihayetinde Ak Parti Genel Merkezi de başarısız olduğu kanatine vardı ki net mesajı verdi.

İktidar Partisinin gücünü Kartal’a yansıtamayan etkisiz bir yönetim sergilediğini açıkça belirtebilirim. İktidar Partisinin ilçe başkanı olduğuna bir türlü alışamadı. Kamu kuruluşlarında etkin olamayan, Büyükşehirde etkili bir varlık gösteremeyen, Kartal’da vatandaşın merkezi hükümetten ve Büyükşehir Belediyesi tarafından çözülmesi gereken problemleri çözülemeyen başarısız bir dönem yaşandı. Mehdi Akman Meclis üyesi olduğu dönemde daha başarılı bir performans sergiliyordu. İlçe Başkanlığının kendisine bayağı bir ağır geldiği kanaatindeyim. Kendisi hakkında İlçe Başkanlığı konusunda bekleneni veremediğinin haricinde şaibeli herhangi bir değerlendirme kimse yapamaz, o konuda tertemiz olduğuna bende inanıyorum.

Birde şöyle bir Formül üzerinde çalışma yürütülebilir önerisi konuşuluyor.

–Kanaat önderi pozisyonundaki isimlerin tecrübelerinden ve tavsiyelerinden esinlenerek  sahada aktif çalışacak cesur bir ekip çalışmasıyla olabilir.

Kartal’ın geçmişini ve şimdiki siyasi atmosferini çok iyi tanıyan, aynı zamanda Kartal’da marka değeri bakımından en çok tanınan bilinen yani Kartallı duayen siyasetçi Mehmet Sekmen’in  tecrübesinden faydalanarak çok geniş bir kadroyla çalışma programı yürütecek nefer anlayışına hakim operasyonel özellikte bir ekip çalışması. Kartal’da başarılı olmak için Mehmet Sekmen’in de bu öneriye sıcak bakıp mutlaka da seçimlere kadar da belli oranda zaman ayırması, yıllarca burada siyaset yapmış olması sebebiyle Kartal halkına karşı bir sorumluluğu olduğunu düşünüyorum.

Dip not: İlçe başkanı kim olur bilemem ama, ana kademe kadrosunda mutlaka yer alması gereken örnek bir isim önereceğim. Esentepe Teşkilatından başarılarıyla dikkat çeken gerçekten çalışkan, teşkilatçı, tam bir nefer anlayışıyla hareket eden planlama uzmanı İbrahim Karslıoğlu gibi arkadaşlara fırsat verilmeli…  Araştırın başarıyı görürsünüz!.. Şimdilik bir isim açıkladım, önerebileceğim çok sayıda başarılı isimler var.

Kartal ihmale gelmeyecek kadar önemli…

Selametle,

author avatar
Kenan GÜLERCİ

İlgili Haberler

Genel
29 Mart 2024
Seçil Erzan davasında son dakika gelişmesi! İmza sahte çıktı

Futbolcuların dolandırılması olayı ile ilgili yargılanan Seçil Erzan davasında yeni gelişme var. Dosyadaki son dakika gelişmesine göre Selçuk İnan’ın talep ettiği belgelerde Seçil Erzan’ın yardımcısı sanık Asiye Öztürk’e ait olduğu iddia edilen imzanın sahte olduğu ortaya çıktı. Ünlü futbolcuların da isimlerinin karıştığı dolandırıcılık olayı ile ilgili Seçil Erzan davası olarak bilinen davanın duruşmaları devam ediyor. […]

Genel
27 Mart 2024
Tiktok’tan çocukları taciz eden şahıs ruh ve akıl sağlığı hastanesine götürüldü

Tiktok hesabından canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı kurup cinsel içerikli sohbet yaptığı tespit edilen Mehmet Akbulut isimli şahıs gözaltına alınmıştı. Akbulut Ruh ve akıl sağlığı Hastanesi’ne sevk edildi. Tiktok’tan canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı Kuran ve cinsel içerikli sohbetler yapan tiktok fenomeni Mehmet Akbulut, Erbaa Cumhuriyet başsavcılığının talimatı üzerine gözaltına alınmış ve akıl sağlığı raporu […]

Genel
27 Mart 2024
Düzce’de feci kaza: Çok sayıda yaralı var

Düzce’de bir yolcu otobüsü yüksek hız sebebiyle bariyerlere çarptı. Feci kazada ilk bilgilere göre 17 kişi yaralandı. Düzce’de Anadolu otoyolunda meydana gelen trafik kazasında Ankara’ya giden Efe Tur firmasına ait bir yolcu otobüsü Aşırı hız nedeniyle kontrolden çıktı nokta otobüs bariyerlere çarparak durabildi. Feci kazada 2 şoför ve bir muavinin de aralarında bulunduğu 17 kişi […]

Genel
26 Mart 2024
10 yılda erken emeklilik! SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlara büyük fırsat

SGK ve SSK başlangıç yılına göre emeklilik planlamasında kadın ve erkek çalışanlar için kapsamlı tablo belli oldu. İşte erken emeklilik için yeni fırsatlar… Erken emeklilik hayallerine ulaştıracak yeni tablo ortaya çıktı. SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlar hemen bu tabloya baksın. Kadın ve erkekler için yeni prim ve yıl şartları netleşti. İşte 2024 […]