SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Kartal, kentsel dönüşüm ile uçuşa geçti

Yayınlanma:
ABONE OL

Özel Haber: Kenan Gülerci – Adem Giden 

Anadolu Yakası’nın yükselen değeri Kartal hızla kabuk değiştiriyor. Anadolu Adliyesi ve Yeni Hastane Projesi’nin çevrelerinde sadece Kartal’ın değil, İstanbul’un yaşam değeri yükseliyor. Yakın zamanda Maslak’ı geride bırakmasına kesin gözüyle bakılan “projeler bölgesinde” 41 katlı Bumerang, kapılarını Kartal Gazetesi’ne araladı.

Baretimizi taktık, güvenlik önlemlerimizi aldık ve ekipmanlarımız ile birlikte soluğu, Bumerang Projesi’nin eşsiz manzarasında aldık. Güzel bir koru ile birlikte adliye, hastane ve çevreleri, Adalar manzarası eşliğinde tamamen ayaklarınızın altında. E-5 karayolu bandında olduğumuz için deniz manzarasının küçük ayrıntılar dışında değişmeyecek olması, projeyi özel kılan ayrıntılarından…

SON DÖNEMDE NELER YAŞANIYOR?

Bölgedeki değişimi, Bumerang Projesi’ni her gün yerinde yaşayan Satış ve Pazarlama Müdürü Nur Eğilmez’e sorduk. 25 senedir bölgenin adeta röntgenini çeken Eğilmez, altını çizerek “gelecek burada” mesajı veriyor. Kentsel dönüşümün avantajları ile çekim merkezi haline gelen projeler bölgesinde taş üstüne taş konulan her gün, yeni bir Kartal’ın da temelini atıyor.

Temel değişken, bölgede zemin ile tam anlamıyla mücadele yaşamış firma yetkilileri… Yıllar önce taş ocağı olan bu bölgede granit zemin, depreme karşı çok yüksek güvenlik sağlıyor. Bu tablonun zor yanı ise, inşaat yetkililerine kalıyor. Aylar süren temel kazı çalışmalarının ardından inşaata başlayabilen Öz Kartallar firması, Bumerang projelerinde zor aşamayı geçtikten sonra önümüzdeki haftalarda 41. katı tamamlayacak ve kaba inşaatını bitirmiş olacak. “Temeli kazmak zor ama güzel oldu zira, yeni deprem yönetmeliği ile birlikte ilkelerimizin de doğrultusunda oldukça yüksek güvenlikli bir yapı inşa ediyoruz. Ancak yüksek güvenlikli yapıyı yapmak yetmiyor, zemin en önemli faktörlerden. Bu yönde de şanslıyız ki, zeminimiz çok aşırı güvenli” diyen Eğilmez, sorularımıza da içtenlikle yanıt verdi.

  • Bugün milyonlarca TL ile satın alınabilen ultra lüks dairelerde bile küçük ayrıntıların atlanması, hayatı kabusa çevirebiliyor, örneğin ses yalıtımına özen gösterilmemesi gibi. Bu konuda neler yaptınız?

Çok önemli bir soru ki, bu bizim çok hassas olduğumuz bir ayrıntı. Duvarlarımızı tek değil, çift ördük ve ortasında da izolasyon malzemelerini kullandık, taş yünü gibi… Bu çok ciddi bir yalıtımı sağlayacak, sadece ses olarak değil, ısı anlamında da… Camlarımız da hem ısı, hem de güvenlik açısından hassasiyetle tercih edildi, 35 – 40 derece kadar açılıyorlar.

  • Kentsel dönüşüm projelerine en çok kimler ilgi gösteriyor?

Tüm meslek gruplarından ilgi var ancak, adliye ve yeni hastanenin tam karşısında, direkt geçişli olma özelliğimiz ile birlikte avukatlar, hakimler, savcılar, doktorlar gibi meslek gruplarından çok farklı bir talep görüyoruz. Elbet “şu meslek bu meslek” diye ayrım yapmıyoruz ama, Bumerang projesinde daire sahiplerinin profilinin bir hayli yüksek olacağını da öngörüyoruz.

  • E-5’in hemen yanında olmanız neleri getirdi?

Projemiz diye söylemiyorum, kesinlikle avantaj. Söylemeye ne kadar gerek var bilmiyorum ama, ulaşımın merkezindeyiz. E-5 ile aramızda keyifli mi keyifli, yemyeşil bir korumuz da var. Ana arterden bir tık gerideyiz, bu nedenle gürültüsünden de uzağız. Sadece metroya 2 dakika uzaklıkta olmamız nedeniyle projemizle ilgilenenler de oldu.

  • Bölgenizde birçok proje var, neden sizi tercih etmeliler?

Biliyorsunuz, Bumerang’ı elinizden fırlattığınızda olduğu gibi geri gelir. Kartal’ın “Projeler Bölgesinde” en keyifli konuma sahip olması, merkezi özelliği ve çevresindeki olanaklar itibariyle buraya yatırım yapanlara, kar ve kazanç hızlı bir şekilde geri dönecek. Diğer yandan Bumerang olarak sadece bir yaşam sunmuyoruz, yaşam tarzını oluşturuyoruz. Sadece tavan yüksekliğimiz bile başlı başına tercihlerde alıcıları mutlu ediyor. 3 metre 40 santim tavan yüksekliği ile ultra ferahlık sağlamak istedik.

Öz Kartallar inşaat firması olarak çok proje yapmak yerine, az ama öz, memnuniyet derecesi çok yüksek bir sistem izlemeyi tercih ediyoruz. Ayrıca İstanbul’da birçok projeye bakın, yüzlerce daire sunulan sembolik donatı alanlarını görürsünüz. Burada tüm sosyal donatı alanları, 190 dairelik bir nüfusun hizmetinde olacak üstelik, önemli bir kısmı da aidatlarının içerisinde. Nezih bir ortam oluşturmaya özen gösteriyoruz.

  • Örneğin?

Sauna, fitness salonları, 2 yüzme havuzu, masaj ve buhar odaları, kafeler, restoranlar, Türk hamamı, çocuk oyun alanları, tenis kortları gibi donatıları çifter çifter hayata geçiriyoruz. Sauna ve buhar odası gibi daha nadir kullanılan alanlarını aylık dışına çıkararak, makul kendi geliri ile döndürülebilir olmasını sağlayarak daire sahiplerinin kullanmadıkları için bedel ödememelerini sağlıyoruz. Yani, kullanan ile kullanmayan ayırt olsun istiyoruz.

  • Otopark imkanınız da ayrıcalıklı mı, yoksa olağan mı?

“Her daireye bir araçlık otopark ayırdık” diyemeyeceğim çünkü, Bumerang’ta dairelerimize 2’şer araçlık otopark yeri ayırdık. Günümüzde bazı evlerde en az iki araç var, bu nedenle çok hassas davrandık. 2 + 1 ve 3 + 1 dairelerimizde ikamet edenlerin 2’şer araçlık yerleri hazır. 1 + 1 dairede oturanlara da bir araçlık yer tahsis ettik. Toplamda 452 araçlık rekor otopark sayısına ulaşmayı başardık. Ayrıca misafir araçlar için de bir alan tahsis ettik.

  • Bölgede değişim, alışveriş sektöründe neleri getiriyor?

Çevremizdeki birçok alışveriş merkezi var ancak, her biri en az 1.000 metrekarenin üzerinde 14 ayrı alışveriş mağazasını Bumerang’da inşa ettik. Dolayısıyla, zaman kaybetmemek adına Bumerang dışına çıkmadan istedikleri her şeye önemli ölçüde ulaşabilecekler.

  • “Zaman kaybı” dediniz, asansörler bunu etkileyen en önemli faktörlerden… Nasıl bir asansör sisteminiz var?

Kesinlikle önemli bir soru çünkü, asansörler en önemli ulaşım ağımız. Biz 3,4,5 ya da 6 asansör yetmez dedik ve sayısını 8’e çıkardık. Saniyeden üçte biri kadar zaman diliminde harekete geçip hızla hedefe varıyorlar. İki yük asansörümüzde de en az 1.000 kilogram taşımak mümkün. Dolayısıyla dakikalarca asansör beklemek ya da yavaş yavaş inip çıkma gibi sorunlar olmayacak. Zaten günümüzde asansör teknolojileri çok gelişti ancak herkes projesine koymuyor, biz bunu kesinlikle istedik.

  • Manzaranız?

Özellikle çok açık havada Uludağ’ın zirvesinde karları bile görebiliyoruz. Marmara Denizi, Adalar, sağımızda Maltepe ve uzantısı Kadıköy, solumuzda her geçen gün gelişen Kocaeli – Gebze hattı ile birlikte 15 dakikada Sabiha Gökçen Havaalanı’na ulaşma imkanı. Arkamızda Aydos dağları ile birlikte gelen eşsiz oksijen… Sekizinci kattan itibaren deniz manzaramız hakim. Ancak sekizinci kattan aşağıda olanların da pencereleri muhteşem bir koruya açılıyor. Adliye, hastane, yakında gelecek olan Turkcell Genel Merkezi, Ikea gibi odaklar ile birlikte her şey, bir anlamda Bumeranglıların ayakları altında olacak.

  • “Projeler Bölgesi” hızlı mı gelişiyor?

Evet, teknoloji hızlılığı ve daha güvenilirliliği getiriyor. Biz de Aralık 2019 itibariyle oturuma geçmiş olacağız. Biz kentsel dönüşüm projesiyiz ve bunun avantajlarının ayrıcalıklarını da yaşatmak istiyoruz. Örneğin, Kartal bölgesinde dairelerin kdv oranı yüzde 8’dir. Ancak biz kentsel dönüşüm projesi olduğumuz için yüzde 1 olarak uygulayabiliyoruz. Rakamlara vurduğunuzda bu, alıcı için ciddi bir kar demek.

  • Son olarak mesajınız?

Yerinde yaşayarak, hissederek yazmanız ve bizlerle birlikte baretimizi takarak ayağınızı inşaat tozuna sürdüğünüz için teşekkür ederiz. “Yeni Kartal güzel olacak” diyorum.

(“Bumerang” özel röportajımızın ayrıntıları, önümüzdeki süreçte okurlarımız ile paylaşılacak)

 

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi 23 Nisan’ı Kutladı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde kurulan Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan bu özel günü kutlayan minik meclis üyeleri, günün anlam ve önemine de vurgu yaptı. Kartal Belediyesi Çocuk Meclis üyelerine Başkan Gökhan Yüksel tarafından başarı belgesi takdim edildi. Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Admin See Full Bio

Basında Kartal
22 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel’den 23 Nisan Mesajı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile bir kutlama mesajı yayımladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in yayımladığı mesajında şu ifadeler yer aldı: “Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışının 104’üncü yılını milletçe birlik ve beraberlik içinde kutlamanın gurur, mutluluk ve coşkusunu yaşıyoruz. Tarihimizde önemli bir dönüm noktası olan 23 Nisan […]