SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Kartal 1. Özel Eğitim Günleri büyük ilgi gördü

Yayınlanma:
ABONE OL

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Biruni Üniversitesi ve YDY Eğitim Araştırma ve Danışmanlık Merkezi’nin katkılarıyla düzenlediği Kartal 1. Özel Eğitim Günleri büyük ilgi gördü.

İBB Kartal Bülent Ecevit Kültür Merkezinde 8-9 Mart tarihlerinde gerçekleştirilen etkinliğe Kartal’da görev yapan tüm Özel Eğitim Öğretmenleri ile Rehber Öğretmenleri katılım sağladı.

Etkinliğin birinci gününde Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Rıza AKA’nın açılış konuşmasıyla başlayan Kartal 1. Özel Eğitim Günleri, Biruni Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı  Prof. Dr. Adnan USTAOĞLU’nun selamlama konuşmasıyla devam etti.

Etkinliğin ilk konuğu “Dezavantajlılarla İletişim” konusuyla Biruni Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Zeki ILGAR oldu. ILGAR’ın sunumunun ardından Yakacık Özel Eğitim İş ve Uygulama Okulu öğrencilerinin “Umuda Ezgiler” korosuyla sergiledikleri performans izleyenlerden büyük alkış aldı. Biruni Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ayşe Tuba CEYHUN’un “Özel Eğitimde Sınıf Yönetimi” başlıklı sunumunun ardından Üsküdar Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet KONRAT “Özel Öğrenme Güçlüğü” konusunda bilgi ve birikimlerini aktardı. Down Sendromu Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fulya EKMEN günün son etkinliğinde “Down Sendromlu Öğrencilerin Eğitimi” konusunda hem ebeveyn olarak kendi şahsi tecrübelerini anlattı hem de dernek olarak konuyla ilgili yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

1.Özel Eğitim Günlerinin ikinci günü Prof. Dr. Yankı YAZGAN’ın “Özel Eğitim İhtiyacı Olanlarda Nörogelişimsel Bozukluklar” konusundaki sunumuyla başladı. Avukat Jülide Işıl BAĞATUR’un “Özel Eğitim Hukuku” başlıklı bilgilendirici sunumunun ardından sahne alan Şehit Recep Büyük Özel Eğitim Okulu öğrencilerinin oluşturduğu Ritim Grubu söyledikleri türkülerle ve sergiledikleri Halk Oyunları performansıyla salondan büyük alkış aldılar.

Uzman Klinik Psikolog Ceyda DEDEOĞLU’nun moderatörlüğünde gerçekleştirilen “Eğitimin Çocuğun İhtiyacına Göre Bireyselleştirilmesi” başlıklı panelde Doç. Dr. Aydan AYDIN, Uzman Psikolog Ayça Uslu Pelin, Prof. Dr. Yankı YAZGAN konuyla ilgili 15’er dakikalık sunum gerçekleştirdiler.

Mustafa BALKAŞ’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen “Sınıfın Çocuğun İhtiyacına Göre Düzenlenmesi” başlıklı panelde ise Ergoterapist Nimet ALTIOK, Uzm. Psikolog Sandy KOHEN, Aylin İlder KOÇKAR konuyla ilgili sunumlarını gerçekleştirdiler.

Prof. Dr. Yankı YAZGAN’ın kapanış konuşmasıyla sona eren etkinlikte İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Rıza AKA; “Birincisini düzenlediğimiz Özel Eğitim Günlerine sundukları katkıdan dolayı Biruni Üniversitesi’ne ve YDY Eğitim Araştırma ve Danışmanlık Merkezi’ne; bu etkinliğin hazırlanmasında emeği geçen Şube Müdürlerimize, Kartal Rehberlik ve Araştırma Merkezimize, Yakacık Özel Eğitim İş ve Uygulama Okulumuza, Şehit Recep Büyük Özel Eğitim ve İş Okulumuza; öğle aralarında katılımcılara sundukları ikramlardan dolayı Şehit Timur Aktemur Ortaokulu’na, ayrıca iki gün boyunca bu etkinliğimize katılım sağlayan tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Program plaket takdimi ve toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

İlgili Haberler

Başkan Yüksel’in, Kartal için “Gelecek Vizyonu” temasıyla yeni proje ve yatırımları
Basında Kartal
16 Mart 2024
Başkan Yüksel’in, Kartal için “Gelecek Vizyonu” temasıyla yeni proje ve yatırımları

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Cumhuriyet’in İkinci Yüzyılında Kartal’ın Gelecek Vizyonu’nu proje lansman toplantısıyla açıkladı. Kartal için hayata geçireceği çalışma ve projeleri anlattı. Kartal Bülent Ecevit Kültür Merkezi’nde düzenlenen program öncesinde Kartallı komşuları ile iftar yemeğinde bir araya gelen Başkan Yüksel, sonrasında ise ilk olarak 5 yıllık görev süresinde gerçekleştirdiği projelerin yanı sıra yaptığı hizmetler […]

Basında Kartal
14 Mart 2024
Aydos Ormanı’nda hummalı temizlik çalışması

Kartal Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, Aydos Ormanı’nda hummalı bir temizlik çalışması başlattı. Kartal’da çevre kirliliğini önlemek, orman ve denizleri korumak, karbon ayak izini azaltmak ve küresel çevre sorunlarının çözümüne katkı sunmak için başarılı çevre politikalarını hayata geçiren Kartal Belediyesi, doğada yok olması milyonlarca yıl süren atıklar için düzenli gerçekleştirdiği temizlik çalışmalarına Aydos Ormanı’nda devam […]

Etkinlikler
14 Mart 2024
AHMET ŞAFAK İMZA GÜNÜNDE OKURLARIYLA BULUŞTU

Sanatçı ve Yazar Ahmet Şafak, son iki romanı Araf Oteli ve Mefkure için düzenlenen imza gününde okurlarıyla buluştu. Turkuaz İsem Akademi tarafından düzenlenen etkinlikte Ahmet Şafak, imza gününe yoğun ilgi gösteren sevenleriyle bol bol sohbet etti. Sanatçı ve Yazar Ahmet Şafak, son iki romanı Araf Oteli ve Mefkure için düzenlenen imza gününde okurlarıyla bir araya […]

Genel
14 Mart 2024
Selfi Çekmenin Fiziki ve Sanal Tehlikeleri: Görünmeyen Riskler

TEHLİKENİN EŞİĞİNDE BİR FOTOĞRAF Selfi Çekmenin Fiziki ve Sanal Tehlikeleri: Görünmeyen Riskler Günümüzde sosyal medyanın ve çevrimiçi platformların popülaritesiyle birlikte selfie çekmek, sadece bir eğlence aracı olmaktan çıkıp adeta bir yaşam tarzı haline geldi. Ancak, bu popüler eğilim sadece güzellik ve özgüvenle dolu pozlarla sınırlı değil; aynı zamanda fiziki ve sanal olarak bir dizi tehlike […]