SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Çanakkale Ruhu Afrin’de Filizlendi

Yayınlanma:
ABONE OL
Çanakkale Ruhu Afrin’de Filizlendi

Dünyada eşi benzeri görülmemiş çetin ve kanlı bir savaşa sahne olan, toprağın her zerresinin şehit kanlarıyla sulandığı, metre kareye tam 6 bin merminin düştüğü, bir toplumun millete dönüştüğü büyük Çanakkale Zaferi’nin 103. yılını kutluyoruz.

 Tarih olayları yazar; kahramanlar ise tarihi… Birkaç dakika içerisinde öleceğini bile bile en ufak bir tereddüt dahi göstermeden ileri atılan, asla geri dönmeyi düşünmeyip şehadete koşanÇanakkale kahramanları, Türk milletine biçilen kefeni parçalayıp atarak tarihi yeniden şekillendirdiler; Türk tarihini kanlarıyla yazdılar. Her şeyin bitti sanıldığı yerde “Türk milleti son sözünü söylemeden hiçbir şey bitmez” dediler. Çanakkale’nin kahramanları, umudun bittiği yerde imanın; gücün tükendiği yerde azmin; silahın olmadığı yerde yüreğin her türlü olumsuzluğu yenebileceğini ispat ettiler. O şehitler ki, ellerinde Kur’an, son Peygamber kılavuz, öğünleri kuru ekmek, katıkları bir yudum su, parolaları vatan, işaretleri namustu.

 Çanakkale’de yeşeren ruh, Kuvay-i Milliye’yi harekete geçiren güce dönüşerek, bizlere bugünkü devletimizi ve cennet vatanımızı hediye etmiştir. Kazanımlarımız ve oluşturduğumuz demokratik devlet yapımız, eğer yüzyıldır istikrarsızlık içerisinde kıvranan yakın coğrafyamızda yaşayanların hayallerini süsleyecek erdemler barındırıyorsa, bunu devletimizi kuran kahramanlara borçluyuz. Bu günümüzü bizlere hediye edenlere olan minnet borcumuzu, devletimize sahip çıkarak ve milletimizi aydınlık yarınlara taşıyarak ödemek zorundayız. Bilinmelidir ki bu Devlet, Malazgirt‘te başlayan, Miryokefalon’da adı konan, Çanakkale‘de kıyama duran, Sakarya‘da destanlaşan bir mücadeleyle yüz binlerce şehidin kanı karşılığında, sonsuza dek elde ettiği kutsal vatan toprakları üzerinde kurulmuştur. Bu devletin adı Türkiye Cumhuriyeti; bu vatanın adı daTürkiye‘dir.

 Her türlü olumsuzluğa rağmen 103 yıl önce, dünyanın dört bir yanından gelen emperyalist Haçlı ordusuna karşı duruşumuz ve onları geldikleri gibi gönderişimiz, bugünün düşmanlarına tarihimizden alınacak ibret dolu bir ders ve gelecek için bizlere umut kaynağı olmaktadır.

Nitekim Çanakkale Zaferinin 103’üncü yıldönümünde bugün de etrafımız kalleşlerle doludur. Terör örgütleri, içteki hainlerle işbirliği yaparak, milletimizin dirliğine, ülkemizin bütünlüğüne saldırmaktadır. Emperyalizmi hortlatmaya çalışan dış güçlerin maşası olan bu terör örgütleri kandan, acıdan, yıkımdan beslenmektedir.

 Elbette Türkiye Cumhuriyeti Devleti; bölünmüş ülke projesini hayata geçirmeye çalışanlara, bir ucu içeride bir ucu dışarıda olan ihanet şebekelerine, bölücü soysuz çetelere asla izin vermeyecek; hem sınırlarımız içinde hem de sınır ötesinde her türlü tedbiri alacaktır. Türkiye’yi Irak, Suriye gibi kaosun, belirsizliğin, parçalanmışlığın merkezi yapmaya kalkışanlar, kukla devlet için kolları sıvayanlar umduklarını bulamayacaktır.

 Sınırlarımızın güvenliği için Mehmetçiğimiz, Afrin’de terör örgütleriyle savaşmaktadır.Tıpkı 103 yıl önce Çanakkale’de sergilenen mücadele ruhuyla Afrin merkezi dâhil olmak üzere bütün Afrin’i kontrol altına almış bulunmaktadır. Çanakkale’de yeşeren ruh, Afrin’de filiz vermiştir. Biz eğitimciler olarak Çanakkale ruhunu yeşertmeye ve bu ruhun filiz vermesine yardımcı olmaya devam edeceğiz.

Unutulmamalıdır ki, tarihini bilmeyen, geçmişine sahip çıkmayan, kültürel değerlerinin farkında olmayan toplumlar, birlik içinde yaşayamazlar. Milletler; tarihini, kahramanlarını, hainlerini, dostunu, düşmanını çok iyi bilmek zorundadır.

Bizler hayatımızın her anında, bu vatan için canlarını, mallarını, sağlıklarını ve rahatlarını feda eyleyen ecdadımızın aziz hatıralarını yaşatmak, emanetlerine sahip çıkmakla mükellefiz. Bugün milletimizi bölmek, Türk adını bu topraklardan kazımak ve İslam’ı boğmak isteyenlere Türk Eğitim-Sen olarak bir kez daha hatırlatmak istiyoruz ki; mucizeler yaratan bir milletin çocukları olan bizler, vatanımız ve milletimiz üzerinde hain emeller besleyenlere karşı kullanacak bir tek silahımız olmasa bile onlara dünyayı dar edecek inanca ve iradeye sahibiz. Buna inanmayanlar için Çanakkale, bir abide gibi tarihin şanlı sayfalarında parlamaktadır.

 Türk Eğitim-Sen, inandığı değerlere asla sırt dönmeyenlerin adresidir. 103 yıl önce bu aziz millet hangi değerler için, şehadete koştuysa, dönmeyi asla düşünmediyse, bugün bizler de aynı ruhla mücadeleye devam ediyor ve son nefesimize kadar mücadele etmeye de devam edeceğiz. Çanakkale ruhunu her daim diri tutacak, yeşertmeye devam edecek, Afrin’de olduğu gibi filizlendirecek ve asla geri dönmeyeceğiz.

author avatar
M. Hanifi Bostan

İlgili Haberler

Dünyadan
09 Nisan 2024
Irak’ın Sahipsiz (Üçüncü) Unsuru; Türkmenler

Irak, farklı etnik ve mezhep gruplarından oluşan değişik oluşumların bir arada yaşadığı bir ülkedir. Tipik Ortadoğu ülkesi olan Irak’ta yaşayan farklı etnik-mezheplere mensup olan her bir toplumun kaderi, arkasında olan farklı ülkelerin desteğine bağlıdır. Tipik Ortadoğu ülkesi demenin de anlamı budur. Örneğin, Iraklı Kürtlerin arkasında ABD ve bazı batılı ülkelerin desteği var, Iraklı  Şiilerin arkasında […]

Dünyadan
30 Mart 2024
Zararın Neresinden Dönersen Kârdır

2017 yılında Türkmen “stratejisinde” köklü bir değişim yapıldı. Yani, 1995 yılından 2017 yılına kadar olan süre içerisinde yapılanların tümü bir tarafa bırakılarak yeni bir döneme geçildi. Başka bir değişle, sil baştan başlamak oyunu misali Türkmen siyasi harekatındaki ortak akıl ve istişarenin egemen olduğu dönemin kapatıldığı bir dönem olarak Türkmen siyasi tarihine geçti. Değişen bu “strateji” […]

Nerden Tutarsan Elinde Kalır
Dünyadan
22 Mart 2024
Nerden Tutarsan Elinde Kalır

Ferhat Sengaw, beynini, kalemini, iradesini dış mihraklara kiralayan, onların maşası olup talimatları doğrultusunda Iraklı Türkmenlerin tarihine, varlığına ve geleceğine düşünür kisvesi altında medya aracılığıyla hakaret eden sünepe ve pespaye bir Iraklı Kürt yazarıdır. Yukarıda bahsi geçen sünepeye, Hasan Turan başkanlığındaki ITC imzalı verilen cevap “Iraklı oluşumların arasındaki kardeşliği bozmaya yönelik yalan içerikli açıklamaları kınıyor, mahkemeye […]

Genel
14 Mart 2024
Selfi Çekmenin Fiziki ve Sanal Tehlikeleri: Görünmeyen Riskler

TEHLİKENİN EŞİĞİNDE BİR FOTOĞRAF Selfi Çekmenin Fiziki ve Sanal Tehlikeleri: Görünmeyen Riskler Günümüzde sosyal medyanın ve çevrimiçi platformların popülaritesiyle birlikte selfie çekmek, sadece bir eğlence aracı olmaktan çıkıp adeta bir yaşam tarzı haline geldi. Ancak, bu popüler eğilim sadece güzellik ve özgüvenle dolu pozlarla sınırlı değil; aynı zamanda fiziki ve sanal olarak bir dizi tehlike […]