LİSELİ GİRİŞİMCİLER İSTANBUL ŞEHİR ÜNİVERSİTESİ’NDE BULUŞTU
Maltepe Anadolu Lisesi Girişimcilik Kulübü tarafından düzenlenen ve girişimcilik konusunda istekli öğrencileri bu alandaki deneyimli isimlerle bir araya getirmeyi amaçlayan “Lise Girişimcilik Zirvesi” bu yıl ilk kez İstanbul Şehir Üniversitesi’nde gerçekleştirildi. Zirvenin açılış konuşmasını yapan İstanbul Şehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Çelikcan, “Yenilikçi ve girişimci fikirler geliştirmek için mutlaka büyük sermayelere sahip olmak gerekmiyor. Yaratıcı fikirlere sahip olmak gerekiyor. Bu yaratıcı fikirleri geliştirmenin yolu da, eleştirel düşünce becerimizi artırmaktan; dünyayı, insanı ve toplumu anlayabilecek güçlü bir entelektüel birikime sahip olmaktan geçiyor.” dedi.
İstanbul Şehir Üniversitesi, Maltepe Anadolu Lisesi Girişimcilik Kulübü tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen “Lise Girişimcilik Zirvesi”ne ev sahipliği yaptı. Girişimcilik konusunda istekli öğrencileri, bu alandaki deneyimli isimlerle bir araya getirmeyi amaçlayan zirvenin açılış konuşmasını, İstanbul Şehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Çelikcan yaptı.
İstanbul Şehir Üniversitesi Dragos Kampüsü Konferans Salonu’nda dört oturum halinde gerçekleşen zirvede, İstanbul Şehir Üniversitesi Girişimcilik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Funda Kılıç, Oxford Üniversitesi CRIC Merkezi Kıdemli Üyesi ve İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Oxford Üniversitesi CRIC Merkezi Kıdemli Üyesi Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan, e-Bebek Genel Müdürü Halil Erdoğmuş, Scorp App Genel Koordinatörü Batu Uğrasız, Lala Eğitim, Reflect ve Ontrava Kurucu Ortağı Eray Erdoğan, Bir İşe Giriştik Kurucu Ortağı Elif Aleyna Duman, Roast Lab ve PIRA Kurucu Ortağı ve Zone Mentor’u Adem Atalay Hüryaşar gibi alanının önde gelen akademisyen ve girişimcileri, öğrencilerle tecrübelerini paylaştı.
“Girişimci fikirler için büyük sermayelere sahip olmak gerekmiyor”
Çelikcan konuşmasında, Maltepe Anadolu Lisesi Girişimcilik Kulübü öğrencilerini İstanbul Şehir Üniversitesi çatısı altında ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek, “Günümüzde büyük yenilikler ortaya çıkarmak, yenilikçi ve girişimci fikirler geliştirmek için mutlaka teknik eğitim almak ya da büyük sermayelere sahip olmak gerekmiyor. Yaratıcı fikirlere sahip olmak gerekiyor. Bu yaratıcı fikirleri geliştirmenin yolu da, eleştirel düşünce becerimizi artırmaktan;
dünyayı, insanı ve toplumu anlayabilecek güçlü bir entelektüel birikime sahip olmaktan
geçiyor. Biz de bu vizyonla İstanbul Şehir Üniversitesi’nde alanı ne olursa olsun bütün öğrencilerimize eleştirel bakış açıları kazandıracak ve güçlü bilgi birikimi oluşturacak entelektüel bir eğitim programı veriyoruz.” dedi.
“2030’da şu anda mevcut mesleklerin yüzde 80’i robotlar tarafından yapılacak”
Girişimcilik kavramının 21. yüzyılın en önemli sermayesi ve en önemli kavramlarından birisi olduğuna dikkat çeken İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Oxford Üniversitesi CRIC Merkezi Kıdemli Üyesi Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan; “Girişimciler hayatımıza yön veren, dünyamızı kurgulayan temel alanlarda büyük değişimler yapan sosyal liderlerdir. Girişimcilerin başarılı olmasını sağlayan şey teknolojiyi ve geleceği takip etmeleri ve geçmiş deneyimleri iyi izlemeleridir. Bugün endüstri 4.0 denilen tarihin gördüğü en büyük devrimden bahsediyoruz. Dünya Ekonomik Forumu’nu açıklamasına göre, 2030 yılında şu anda mevcut olan mesleklerin yüzde 80’i robotlar tarafından yapılabilir hale gelecek. Böyle bir dünyada sizler de yaratıcı taraflarınızı ön plana çıkarmak, fütürizme inanan girişimciler olmak zorundasınız.” şeklinde konuştu.
İstanbul’daki Anadolu ve Fen Liselerinden öğrencilerinin katıldığı zirvede, oturumlar süresince konuşmacılara soru yönelten ve her oturum sonunda verilen renkli bilekliklerin dördüne de sahip olan öğrenciler sertifika almaya hak kazandı.
İlgili Haberler
Başkan Yüksel, Kartal’ın Gelecek Vizyonunu Çiziyoruz
Tuzla Belediye Başkanı Eren Ali Bingöl, Her Zaman Vatandaşın Yanında
Maltepe’de ‘Başka Sinema’ gösterimleri başlıyor
CHP, hep aynı!
Hazreti Mevlana 571. Vuslat Yıldönümünde Anıldı
Uçan Türk Fatih Arda İpçioğlu Türkiye Kayakla Atlama tarihinin en iyi derecesini yaptı