SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Zuhal Olcay’a ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ten 10 ay hapis cezası

Yayınlanma:
ABONE OL

Sanatçı Zuhal Olcay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Sanatçı Zuhal Olcay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada 10 ay hapse çarptırıldı. Mahkeme, Olcay’ın daha önce de “kamu görevlisine hakaret” suçundan 10 bin 620 lira adli para cezasına hükümlü olduğu gerekçesiyle cezayı ertelemedi. Peki Zuhal Olcay kimdir? Verdiği ifadede hakaret ettiğinin arkasında duran Zuhal Olcay aslen nerelidir ve kaç yaşındadır? 

Sanatçı Zuhal Olcay’ın 5 Ağustos 2016 tarihinde Kadıköy’de bir mekanda şarkı söylediği sırada Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik hakaret içerecek şekilde eliyle hareket yaptığı iddiasıyla 4 yıl 8 aya kadar hapis istemiyle yargılanmasına devam edildi.

Anadolu 46’ıncı Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuksuz sanık Zuhal Olcay katılmazken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatları salonda hazır bulundu.

Duruşmada söz alan Cumhurbaşkanının avukatı, “Sanık hakkındaki şikayetimiz devam etmektedir” dedi.
Davayı karara bağlayan mahkeme, sanık Zuhal Olcay’ı “Cumhurbaşkanına hakaret” suçundan önce 1 yıl hapse çarptırdı. Ardından cezada iyi hal indirimi uygulayan mahkeme sanığın 10 ay hapisle cezalandırılmasına hükmetti.

Öte yandan mahkeme, sanık Zuhal Olcay’ın daha önce de “kamu görevlisine hakaret” suçundan 10 bin 620 lira adli para cezasından hükümlü olduğu gerekçesiyle bu cezayı ertelemedi.

İddianameden 

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 155 Polis İhbar Hattı’nı arayan bir kişinin, Olcay’ın, 5 Ağustos 2016’da, Kadıköy’de bir mekanda şarkı söylediği sırada Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik hakaret içerecek şekilde eliyle hareket yaptığını ilettiği belirtilmişti.

İddianamede, Olcay’ın mekandaki görüntülerinin incelendiği ve Zuhal Olcay’ın, “Boş vermişim dünyayı” isimli şarkıyı müziğe uyumlu şekilde “Recep Tayyip Erdoğan hepsi boş, hepsi yalan, bir gün hayat bitecek dersin görmüşüm rüya” şeklinde uyarladığı, bir yandan şarkı söylerken bir yandan da eliyle işaret yaparak izleyici kitlesine gösterdiği kaydedilmişti.

Zuhal Olcay’ın, toplumca hakaret sayılabilecek bu hareketi tekrarladığının belirtildiği iddianamede, Olcay’ın “Cumhurbaşkanına hakaret” suçundan 1 yıl 2 aydan 4 yıl 8 aya kadar hapisle cezalandırılması istenmişti.

ZUHAL OLCAY KİMDİR?

Tiyatro sanatçısı ve oyuncu Zuhal Olcay 1983 senesinden beri bir çok tv yapımlarında rol almış, ilk oyunculuk dizi oyunculuk deneyimini Sönmüş Ocak ile gerçekleştirmiş ardından Parmak Damgası ile tanınmayı başarmıştır. Daha sonra ödülden ödüle koşan usta sanatçı Zuhal Olcay hem tiyatro, oyunculuk hemde albümleri ile yıllardır müzik severlerin gönüllerini fethetmiştir. Ankara Devlet Konservatuvarı Yüksek Bölümü’nden mezun olmuştur.

Annesi ev hanımı babası ise berber Cevat İsanç’tır. 1976 ve 1979 yılları arasında Selçuk Yöntem, 1980 ve 1987 yılları arası Zafer Olcay, 1992 ve 2004 yılları arasında ise Haluk Bilginer ile evlilikler gerçekleştiren Zuhal Olcay’ın Ceren isminde bir kızı vardır. Zuhal Olcay İstanbul Üsküdar’da dünyaya gelmiştir.

 

İlgili Haberler

Magazin
17 Nisan 2024
Uraz Kaygılaroğlu sevgilisinin sergisi için verdiği pozlarla sosyal medyayı ayağa kaldırdı! Kullanıcılar tarafından linç ediliyor

Sevgilisinin sergisi için kamera karşısına geçen Uraz Kaygılaroğlu, pozlarıyla yok artık dedirtti. Uraz Kaygılaroğlu, pozlarından sonra sosyal medyada linç edildi. İşte detaylar… Ünlü oyuncu Uraz Kaygılaroğlu’ndan tepki çeken pozlar. Pozları ile sosyal medyada adeta linç edildi. Star TV ekranlarında izleyici ile buluşan Sakla Beni dizisinde başrolde yer alan ünlü oyuncu Uraz Kaygılaroğlu, fotoğraf sanatçısı olan […]

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik, Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Magazin
16 Nisan 2024
Müge Anlı kendisinden yardım isteyen Metin Akpınar’ın kızı Duygu Nebioğlu’na yanıt verdi

Metin Akpınar’ın seneler sonra ortaya çıkan kızı Duygu Nebioğlu, annesini bulabilmek için Müge Anlı’dan kendisine yardım etmesini istedi. Müge Anlı’dan Duygu Nebioğlu’na cevap geldi. İşte detaylar… Metin Akpınar’ın seneler önce yaşadığı evlilik dışı birlikteliğinden dünyaya gelen ve yıllar sonra ortaya çıkan kızı Duygu Nebioğlu, annesini bulabilmek için Müge Anlı’ya yardım çağrısında bulundu. Müge Anlı gecikmeden […]

Magazin
16 Nisan 2024
Frikik yakalamaya çalışan kameramana Hadise’den sert çıkış

Kıbrıs’ta sahne alan Hadise, kameramana ayar verdi. Hadise’den sahnede frikik yakalamaya çalışan kameramana sert çıkıştı. İşte detaylar… Kıbrıs’ta konser veren Hadise, sahnede frikik yakalamaya çalışan kameramana sessiz kalmayarak sert çıkıştı. Şarkısını söylediği sırada kameramanı fark eden Hadise, şarkı arasında kameramana seslenerek uyarıda bulundu. Sahne kıyafetleri, dansları ve şarkıları ile sık sık gündeme gelen ünlü şarkıcı […]