SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Kenan Başkan, Çınardere mahallesindeki mağduriyetlere kayıtsız kalamazsınız!

Yayınlanma:
ABONE OL

AK Parti’li Pendik Belediyesi tarafından yıllardır her seçim döneminde “Tapularınızı vereceğiz” vaadiyle oyalanan 50-60 yıllık 400 konutlu Çınardere Mahallesi’ne tapular verilmediği gibi, Belediye Başkanı Salih Kenan Şahin yaptığı planla mahalleyi yeşil alan ve rekraasyon alanı ilan etti. Yıllardır bu konuda ki mücadelelerini sürdüren mahalleli geçtiğmiz günlerde eylam yaparak belediyeye yürüdü.

Belediye Başkanı’nın kendilerini dinlemediğini ve çözümde üretmediğini söyleyen mahalle sakinleri, seslerini Cumhurbaşkanı Erdoğan’a duyurmak için kendi ürettikleri “ Köprülere çıkın dedin çıktık, meydanlara inin dedin çıktık, şimdi evlerinizden çıkın diyorsan sen de, biz de çıkalım” Ama sen de.!” Sloganları afişlere basacaklar.

 Erol Kaya döneminde konut alanındaydı

Çınardere Mahallesi Geliştirme ve Güzelliştirme Derneği Başkanı Murat Aydın, yıllardır kangren haline gelen sorunla ilgili şunları söyledi.  “Burada 110 tapu tahsisli, 290 tane de belgesiz olan toplam da 400 konut var, bunlar 4706 sayılı kanunla oturan insanlar. Bunların hepsi belediye’ye vergisini ödeyen elektriği suyu doğalgazı bulunan konutlar. Tek kat’tan 7 kata kadar konut var”

Mahalle’nin 1987’den beri ve Erol Kaya döneminde 2008 planlarında Çelik sokak ile Ayazma Caddesi arasının konut alanında kaldığını söyleyen Aydın, Salih Kenan Şahin Belediye Başkanlığı’na seçildikten sonra 2011 planlarında Çelik Sokak ile Ayazma Caddesi arasında yani mahallemizin bulunduğu alanı Reekreasyon alanı ve Günübirlik tesis alanı yaptığını söyledi.

Her seçim dönemi tapularınızı vereceğiz dediler

Aydın şunları söyledi “Her seçim dönemi tapularınızı vereceğiz diyorlardı, bırakın tapu vermeyi konut alanında ki mahallemizi yeşil alana çevirdiler. Yeşil alana ihtiyacımız var diyorlar, üst tarafımız Gözdağı, orda da yeşil alan var. Pendik’in yüzde 60’ı yeşil alan. Bize diyorlar ki yeşili artık konuta çeviremeyiz. Bende o zaman soruyorum. Pendik Lisesi’nin önündeki top sahasını imara açıp satıyorsun, Turizm Ticaret Konut bütün imarları veriyorsun vatandaş oraya gökdelen çıkıyor. Top sahasına bunu veriyorsan, burada vatandaşın oturduğu boş alan olmayan yeri insanlara burayı neden satmıyorsun, ya da tahsis etmiyorsun”

Devlet bize bu imkanı vermiş

Devletin 1983’de kendilerine bu imkanı verdiğini söyleyen Aydın “ devlet bize bu imkanı vermiş, seni burda iskan ediyorum demiş. Tapu tahsis belgesi vermiş, olmayanlar için de 4706 sayılı kanunu çıkarmış, insanlar bundan da yararlanmış, burda oturan insanlar dün gelmiş insanlar değil, en azı 30 yıl olmak üzere 50-60 yıldır burada. İnsanlar buraya geleceğini yatırmış.

1983’te insanlar o günün parasıyla 2000 Tl devlete yatırmış, yeminli müşavirlerin 9-10 bin Tl para alrıkları söyleniyor. O zaman ki bir memur şunu söylüyor. Ben aylık 170 Tl alırken insanları buraya 2000 Tl para ödediler diyor”

Kenan Şahin “ Size kim tapu söz verdiyse gidin ondan isteyin”

Eski Belediye Başkanı Erol Kaya’nın görevde olduğu dönemde tapu sözü verdiği iddiasına Murat Aydın “O dönemde, Erol Kaya önceki muhtarımız Ethem Çelik’e “Müjde tapularınızı Milli Emlaktan devraldım şuyulandırmadan sonra tapularınızı vereceğim” demiş. Ama ondan sonra ne oldu bilemiyoruz. Erol Kaya giderken 2008 planlarını onayladı İBB’den ve Pendik Belediyesi’nden geçirdi, buralar yine konutta kalıyordu, bizi hiçbir zaman konutun dışına atmadı. 2011’de Kenan Şahin geldikten sonra bunu yapınca grup olarak Yunus Emre Kültür Merkezi’nde yaptığı bir toplantıda yanına gittik dedik ki “Sizden önce Erol bey vardı, bize söz verdi devlette devamlılık esastır” Bize dedi ki “kardeşim size kim söz verdi Erol bey, gidin ondan isteyin. Ben size seçimden önce de sonra da söz vermedim” dedi ve kalkıp gitti. Biz Apışıp kaldık, Başkandan böyle bir söylem böyle bir üslup kimse beklemiyordu, yaptım dedi gitti asarım keserim havasındaydı”

 

Planlar meclise gelmeden geçmiş!

CHP’nin ve meclis üyelerinin kendileriyle ilgilendiğini söyleyen Murat Aydın, meclis üyesi Cengiz Aycan’ın ikinci dönem seçilince yine yanına gittik. Bize meclise gelin planların nasıl geçirdiğini görün, olmayan bir plan geçirdik dedi. Bu plan meclise gelmeden onaylandı geçti“ dedi. Bu konuyu ayrıca mecliste de gündeme getirdi. Plan Ak Partinin oylarıyla kaldır indir geçti”

Yeni slogan bulduk afiş hazırlıyoruz

Ak Parti’ye yüzde 70 oy çıkan bir mahallenin cezalandırıldığını söyleyen Aydın, seslerini  Cumhurbaşkanına duyurmak için hazırladıkları sloganları afiş olarak basacaklarını söyledi

Bu işin ranta döndüğüne kanaat getirdim

Mahalle’de yeteri kadar yeşil alan bulunduğunu, ihtiyaç olmadğını böyle bir ihtiyacı kabul etmediğini söyleyen Aydın “Son bir aydır bu işin iyice ranta dönüştüğüne kanaat getirdim. 400 hanelik 150 binmetre karelik bir alanı boşaltıp dışarı atmakta nasıl bir rant elde eder bilemem ama.. AK Parti’ye yüzde 70 oy çıkan bir  mahalle cezalandırıldı. Çınardere’de imar planı değil, başka bir plan var?” dedi.

 

Çınardere mahallesi seçimlerde boykota gidiyor

Çınarderenin bu seçimlerde siyasi tavrının tepkisinin ne olacağı konusunda ise Aydın “ Bu seçimlerde Çınardere boykot’a gidiyor. Tamamı katılır mı bilmiyorum ama boykota gidiyor. Gidenlerin de Belediye’de Ak Parti’ye parti’ye oy vereceğine kesinlikle kanaat getirmiyorum. Sadece bu 400 hane için konuşmuyorum. Çınarderenin genelinde imar konularında da sıkıntı var. İnsanlar Pendik belediyesinden yeterli desteği görmüyor. Müteaahit gittimi istediği şekilde binayı yapıp çakıbiliyor, ama vatandaş gittiğinde vatandaşın önüne olmadık engeler çıkıyor. Pendik bu konuda sınıfta kaldı”

Kenan Şahin’e değil Tayyip Erdoğan’a oy verdiklerini söyleyen Aydın “Biz Kenan Şahin’i tanımazdık o zamanda söyledik, Pendik’e bir ağaç dikseler gidip oyumuzu verirdik. Her kes Tayyip Erdoğan’a oy verdi Kenan beye değil” dedi.

İlgili Haberler

Genel
18 Nisan 2024
AKOM’dan kritik uyarı! İstanbul dahil 16 ilde…

İstanbul ve batı bölgeleri için şiddetli yağış ve fırtına uyarısı! İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), İstanbul başta olmak üzere yurdun batı bölgelerinde beklenen şiddetli gök gürültülü sağanaklar ve sıcaklık düşüşleri konusunda vatandaşları uyardı. Kıyı Ege ve Batı Karadeniz bölgelerinde de etkili olacak yağışlar için hazırlıklı olunması gerektiği belirtildi. İSTANBUL’DA BEKLENEN HAVA DURUMU AKOM, […]

Genel
17 Nisan 2024
Bu ikili çok güçlü! Sarımsak Limon karışımı her derde deva

Damar sağlığından romatizma ağrılarına, doğal bir çözüm olan sarımsak ve limon kürü, sağlık sorunlarınıza karşı güçlü bir destek sağlıyor. Sarımsak ve limon, tek başlarına harikalar yaratan iki doğal besin. Bu iki güçlü malzeme birleşince, sağlık üzerindeki faydaları ikiye katlanıyor. DOĞAL DAMAR AÇICI OLARAK LİMON VE SARIMSAK: Dolaşım sistemini destekleyen ve damar sağlığı üzerinde olumlu etkiler […]

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik, Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Genel
16 Nisan 2024
Suyun içine birkaç damla aseton damlatın! Öyle bir işe yarıyor ki

Yer silme suyuna birkaç damla aseton eklenince, parkeler gıcır gıcır oluyor. Ev temizliğine devrim yaratacak o yöntem bulundu. Ev temizliğinde yeni bir yöntem keşfedildi! Aseton, genellikle tırnaklardaki ojeyi çıkarmak için kullanılan bir madde olarak bilinse de, parkeleri temizlemede de etkili olabiliyor. İşte bu kullanımın detayları… Aseton, asidik yapısı ile bilinen bir kimyasal madde. Tırnaklardan oje […]