Bisikletli ulaşımı teşvik etmek üzere Pendik’te önemli bir çalışma başlatıldı. Yenişehir, Çamlık, Kurtköy ve Harmandere Mahalleleri bisiklet yollarıyla kesintisiz olarak birbirine bağlanacak. Proje kapsamında halihazırda Yenişehir, Çamlık, Kurtköy ve Harmandere Mahallelerindeki 10 kilometrelik mevcut yolun 30 kilometreye çıkarılması öngörülüyor. yor.
“Herkes bisiklete binmeli”
Bölge sakinleriyle toplantı yapan Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, dört mahallenin bisiklet yollarına oldukça uygun olduğunu belirterek 30 km.lik yolun ilk etabının ekim ayında tamamlanmasını hedeflediklerini söyledi. Başkan Şahin: “Artık ulaşımda yeni model; bisiklet. Anneler dahil herkes bisiklete binmeli. Bu süreç içinde her türlü öneriyi vatandaşlarımızdan bekliyoruz.” dedi.
Bisiklet yolları EDS’yle denetlenecek
Fen İşleri Müdürlüğü bisiklet yolu güzergâhıyla ilgili çalışma yapıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesiyle ortaklaşa yürütülen projede bisiklet kullananların güvenliği açısından yollara Elektronik Denetleme Sistemi (EDS) yerleştirilecek. EDS sayesinde özellikle sorumsuz hız tutkunu sürücülerin önüne geçilmiş olunacak. 30 kilometrelik bisiklet yolunda teknik servisler de yer alacak.
Metroya, AVM’ye, ASM’ye bisiklet yoluyla gidilecek
İstanbul’da ilk olma özelliği taşıyan ve şimdilik dört mahalleyi kapsayan bisiklet yolu ağı sayesinde vatandaşlar günlük ulaşım ihtiyaçlarını bisikletle giderebilecek. Bisiklet yolları metroya, AVM’lere, okullara ve sağlık tesislerine entegre edilecek. Bu noktalarda bisiklet park yerleri bulunacak. Aynı zamanda İSBİKE tarafından bölgede kiralık bisiklet noktaları kurulacak.
İlgili Haberler
AK Parti İstanbul’dan Teşkilatlara Dijital Medya ve İletişim Eğitimine başladı
Burak Bora Anadolu Lisesi’nden Kan ve Kök Hücre Bağışı
Anayasa ve Toplum Ahlakı İçin Haykırdılar “Aile Kırmızı Çizgimizdir”
Saadet Partisi Kartal İlçe Başkanı Hayati Durmuş oldu
Kartal Belediyesi Gençlik Senfoni Orkestrası’ndan Unutulmaz Konser
Kartallı Kürek Sporcusu Fatih Ünsal, Türkiye Şampiyonu oldu Avrupa Yolunda!