SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

’Eğitim kenti Tuzla’da Özel Okullar Platformu kuruldu

Yayınlanma:
ABONE OL

‘Eğitim Kenti Tuzla’da Tuzla Belediyesi’nin 7 üniversiteyle işbirliğinin ardından bir ilk daha yaşandı. Tuzla Belediyesi, Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Tuzla’daki ilk ve orta dereceli özel okullar, sosyal sorumluluk projeleri olmak üzere sosyal, bilimsel, kültürel, eğitim, çevre, sağlık, iletişim ve sportif faaliyetlerde gönüllü işbirliğini içeren Tuzla Özel Okullar Platformu Ortak Hizmet Protokolü’ne birlikte imza attı.

 

Tuzla Belediyesi’nin öncülüğünde kurulan, Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Tuzla’daki özel ilkokullar, özel ortaokullar, hazırlık sınıfı bulunan özel Anadolu Liseleri, özel Anadolu Liseleri ve Özel Temel Liselerin katılımıyla kurulan Tuzla Özel Okullar Platformu, ortak hizmet protokolü ile faaliyetine başladı. 7 bin öğrencisiyle ilçede eğitim alan öğrenci sayısının yaklaşık yüzde 14’ünü oluşturan özel okullar, Tuzla Belediyesi ve Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile gönüllülük çerçevesinde başta sosyal sorumluluk projeleri olmak üzere sosyal, bilimsel, kültürel, eğitim, çevre, sağlık, iletişim ve spor alanlarında işbirliği ve projeler gerçekleştirecek.Tuzla’daki tüm ilk ve orta dereceli okulların katılımına açık olan Tuzla Özel Okullar Platformu, ortak hizmet protokolü ile faaliyetlerine başladı.

 

Tuzla Belediyesi Ayyıldız Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen protokol imza törenine Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alireisoğlu, Tuzla İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Aydın Bora, Tuzla Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Pınar Bulut, Tuzla Belediyesi Hukuk İşleri Müdürü Av. Figen Şenel, Tuzla Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Arzu Öğüt Şimşek, özel okulların sahipleri, kurucuları, okul müdürleri ve yöneticileri ile öğrenci meclislerinin temsilcileri katıldı.

 

“Tuzla’da örnek alınacak bir platform kuruldu”

 

Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alireisoğlu, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve özel okullara teşekkür etti. Alireisoğlu, “Öğrencisi, eğitimcisi, İlçe Milli Eğitimi, şehrin belediye başkanı ve özel okullarını bir sosyal sorumluluk projesinde buluşturma gayreti her şeyden önce saygı duyulacak, imrenilecek ve örnek alınacak bir tutum ve davranıştır. Dünya küçüldü. Eğitim noktasından baktığımız zaman çocuğu dünya vatandaşı yapmak için eğitim kampüsünden çıkarmalıyız. Bizde bu çaba, gayret ve dinamizm zaten var. Bu işbirliği için teşekkür ediyorum. Çocuklarımızı tabii ki sosyal sorumluluk projelerinde var etmek istiyoruz. Tuzla Belediyesi’nin olayın içine bir ortak olarak, destek ve yardımcı olarak girmesiyle bu olay çok daha güzel noktalara ulaşır.Tuzla’dan dünyayı çok daha iyi, çok daha global, renkli dinamizmiyle gören öğrencileri, tanıyan insanları biz yetiştirebiliriz. Tuzla Özel Okullar Platformu’nun hayırlı olmasını, güzel neticeler getirmesini, Tuzla’nın eğitim camiasını bu anlamda güçlendirmesini ümit ediyorum” şeklinde konuştu.

 

“Birlikte verimli projeler gerçekleştireceğiz”

 

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, imza töreninde yaptığı konuşmada platformun Tuzla’da var olan işbirliğinin sinerjisini arttıracağını, projelerin daha verimli olmasını sağlayacağını söyledi. Başkan Yazıcı, “Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile birlikte çok sayıda sosyal ve kültürel faaliyeti, sosyal sorumluluk projelerini gerçekleştiriyoruz. Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve milli eğitim camiasıyla yaptığımız işbirliğini bugün yeni bir platformla devam ettiriyoruz. Belediye, milli eğitim ve özel okullarla bir çok faaliyeti birlikte yürütüp, verimli ve daha iyi sinerji oluşturabilecek çalışmaları ortaya konulabilmesi için bu imzaları atıyoruz. Bu işbirliği bütün okullarla yapmış olduğumuz çalışmaları daha da perçinleyerek iyi sonuçlar almamızı sağlayacaktır. Biz eğitim ve öğretimine devam eden gençlerimizin sadece bilgiyle yüklü olması, belli bir standartta yetişmesini sağlayacak olan çalışmaların ötesinde milli ve manevi değerleriyle beraber kültürel,sosyal, sportif faaliyetleri olan, donanımlı bireyler olarak kendini ortaya koyabilecek, özgüveni oluşmuş, ülke ve millet menfaatine katkı sağlayan gençler olarak olmasını arzuluyoruz” dedi.

 

“Sosyal sorumluluk projelerini gerçekleştirecek bir laboratuvarız”

 

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla Belediyesi’nin hem eğitim hem de sosyal sorumluluk projelerinde ortaya çıkan bulguların geleceği planlama açısından önemli bulgular olduğuna değindi. Özel okullar ve öğrencilerinin de kendi pencerelerinden katacağı fikir ve vereceği desteğin sosyal laboratuvar ortamına güç katacağını belirten Başkan Yazıcı, konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Tuzla’da üniversitelerle bir sosyal laboratuvar ortamı kurduk. Üniversitelerde olduğu gibi ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde çok ciddi sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştirebileceğimiz bir laboratuvar ortamı oluştu. Tuzla’da bunları yaparken Anadolu’da da okullarla işbirliği halindeyiz. Millet olarak bizim daha duygusallığımızı ortaya koyan iyilikte, hayırda yarıştırmak gibi ciddi çalışmalarımızda oldu. Her farklı pencereden farklı görüşler oluşabilir. Bugün özel okullarla bunu gerçekleştirmek için bu imza törenini gerçekleştiriyoruz. Yöneticilik açısından da, kurumsal sorumluluk açısından da bu ülkenin bir değeri olarak bütün okulların sorumlulukları vardır. Ülke ve millet menfaatleri doğrultusunda yetişen, bu eğitim sürecinden geçtikten sonra topluma karşı en büyük sorumluluğu üretmek ve geleceğe yönelik hamleler gerçekleştirmek olan, toplumun geleceğini ve değişimini el alacak genç nesillerin bu sorumluluğa iyi bir şekilde hazırlanabilmesi için bu çalışmaları sürdürmeyi arzu ediyoruz”

 

Tuzla Özel Okullar Platformu

 

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın ardından okul yöneticileri platformla ilgili düşüncelerini aktardı, okulların öğrenci temsilcileri de sosyal sorumluluk projeleri kapsamında yaptıkları hazırlığı paylaştı, fikir ve düşünceleri ile platforma sağlayacakları katkının ilk örneklerini ortaya koydu.

 

Törende Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alireisoğlu ve 22 özel okulun temsilcileri ortak hizmet protokolünü imzalayarak Tuzla Özel Okullar Platformu’nun kuruluşunu sağladı.

İlgili Haberler

Başkan Yüksel’in, Kartal için “Gelecek Vizyonu” temasıyla yeni proje ve yatırımları
Basında Kartal
16 Mart 2024
Başkan Yüksel’in, Kartal için “Gelecek Vizyonu” temasıyla yeni proje ve yatırımları

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Cumhuriyet’in İkinci Yüzyılında Kartal’ın Gelecek Vizyonu’nu proje lansman toplantısıyla açıkladı. Kartal için hayata geçireceği çalışma ve projeleri anlattı. Kartal Bülent Ecevit Kültür Merkezi’nde düzenlenen program öncesinde Kartallı komşuları ile iftar yemeğinde bir araya gelen Başkan Yüksel, sonrasında ise ilk olarak 5 yıllık görev süresinde gerçekleştirdiği projelerin yanı sıra yaptığı hizmetler […]

Basında Kartal
14 Mart 2024
Aydos Ormanı’nda hummalı temizlik çalışması

Kartal Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, Aydos Ormanı’nda hummalı bir temizlik çalışması başlattı. Kartal’da çevre kirliliğini önlemek, orman ve denizleri korumak, karbon ayak izini azaltmak ve küresel çevre sorunlarının çözümüne katkı sunmak için başarılı çevre politikalarını hayata geçiren Kartal Belediyesi, doğada yok olması milyonlarca yıl süren atıklar için düzenli gerçekleştirdiği temizlik çalışmalarına Aydos Ormanı’nda devam […]

Etkinlikler
14 Mart 2024
AHMET ŞAFAK İMZA GÜNÜNDE OKURLARIYLA BULUŞTU

Sanatçı ve Yazar Ahmet Şafak, son iki romanı Araf Oteli ve Mefkure için düzenlenen imza gününde okurlarıyla buluştu. Turkuaz İsem Akademi tarafından düzenlenen etkinlikte Ahmet Şafak, imza gününe yoğun ilgi gösteren sevenleriyle bol bol sohbet etti. Sanatçı ve Yazar Ahmet Şafak, son iki romanı Araf Oteli ve Mefkure için düzenlenen imza gününde okurlarıyla bir araya […]

Genel
14 Mart 2024
Selfi Çekmenin Fiziki ve Sanal Tehlikeleri: Görünmeyen Riskler

TEHLİKENİN EŞİĞİNDE BİR FOTOĞRAF Selfi Çekmenin Fiziki ve Sanal Tehlikeleri: Görünmeyen Riskler Günümüzde sosyal medyanın ve çevrimiçi platformların popülaritesiyle birlikte selfie çekmek, sadece bir eğlence aracı olmaktan çıkıp adeta bir yaşam tarzı haline geldi. Ancak, bu popüler eğilim sadece güzellik ve özgüvenle dolu pozlarla sınırlı değil; aynı zamanda fiziki ve sanal olarak bir dizi tehlike […]