SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

77 yıllık taksi durağından dobra dobra Uber açıklamaları

Yayınlanma:
ABONE OL

Özel Haber: Adem Giden

Son zamanlarda bir UBER tartışması aldı gidiyor başını… Bir yanda göz göre göre taksicilerin ekmeğine adeta “kan doğrayan” UBER, diğer yanda “demek ki az maliyete kaliteli, konforlu, saygılı taşımacılık yapılıyormuş, bizi neden yıllardır sarı taksi kullanırken mesleği taksicilik olmayanların eline bıraktınız” diyerek UBER’i desteklemek zorunda kalan bilinçli tüketiciler. Bu yönde çok önemli açıklamalar, İstanbul’un 77 yıllık Kartal Birlik Taksi Durağı’nın Başkanı Murat Meral’den Kartal Gazetesi’ne geldi.

UBER’in Amerika San Francisco merkezli, Hollanda menşeili bir yabancı firma olduğuna dikkat çeken Başkan Murat Meral; İngiltere, Almanya’ya, Fransa ve İtalya gibi birçok ülkede yasaklandığını, Türkiye’de de benzeri bir sonucun 10 Mayıs’ta görülecek ilgili davada kesinleşmesini umduklarını belirtti. Türkiye’de D2 belgesi ile turizm taşımacılığı adı altında faaliyetlerini yürüten UBER, bir anda milyonların dikkatini üzerine çekerek taksicilerin büyük tepkisiyle karşılanmıştı.

ANCAK ORTADA BİR GERÇEK VAR, TAKSİCİLİK AYAĞA DÜŞTÜ!

UBER, mobil uygulama ve telefon trafiği üzerinden nezih araçlar ile bulunduğunuz yerden sizi alıyor, üstelik yükünüz ne kadar fazla olursa olsun araçlara sığdırılabiliyor, gideceğiniz yere sarı taksilerden biraz daha az maliyet ile konforlu olarak ulaştırıyor. Sarı taksilere baktığımızda, mesleğini doğru, güzel ve titizlik ile yapanların dışında ciddi şikayetler yıllardır başını aldı gitti. Kısa mesafe yolcu almayan, yolcu seçen, araç içinde sigara içen, argo konuşan, para üstü vermeyen, sahte para transferi yapan, kazalara davetiye çıkaran ve bunun gibi sayısız olumsuzlukları barındıran bazı taksi şoförleri, bir zamanların parmakla gösterilen güzel mesleği mahvetti. Rahatsızlık o kadar ciddi boyutlara ulaştı ki, işini titizlikle yapan taksi şoförleri de huzursuz oldu. Bu nedenle sık sık taksileri kullanan belirli bir kesim, isteyerek ya da istemeyerek UBER’e karşı sempati duymaya başladı. Diğer yandan ciddi maliyetlerin konuşulduğu ticari taksiler üzerinde mal sahiplerinin ciddi kazanımlar elde edilmesi, şoförlerin “üç kuruşa” zor koşullarda çalıştırılmaları gibi birçok sebep, taşıma maliyetlerine de yansıdı. Ticari taksiler “insanları uygun fiyata konforlu taşıyalım” kaygısından, “daha çok para kazanalım da nasıl olursa olsun” mantığına yönelmeye başladı. Daha az maliyetle taşımacılık yapılabildiği, UBER ile ortaya çıktı. Birçok taksi müşterisi de, “Evet UBER yasal değil ama, böyle uygun ve konforlu ortamı gerek devlet, gerekse de taksiciler sağlayabilirdi. Bizleri neden zor koşullarda taşımaya mahkum ettiniz. Yasal UBER’i Türkiye sınırlarında siz oluşturun, yine siz de kazanın, biz de mutlu olalım” mesajı veriyor.

TAKSİCİLİK, MESLEKSİZLERİN MESLEĞİ OLMAMALIDIR…

İstanbul’un 77 yıllık köklü taşıma merkezi Kartal Birlik Taksi, mesleğini ustalık ve titizlikle yapan duraklardan biri. Durak Başkanı Murat Meral; “UBER yasal değildir. Bu konuda haklı mücadelemiz sonuna kadar sürecek. Aynı şekilde taksicilik, mesleksizlerin mesleği de olmamalıdır, bu konuda da hassasız” dedi.

“UBER, TRAFİKTEN MEN EDİLENE KADAR DURMAYACAĞIZ”

Başkan Meral, Kartal Gazetemize şu açıklamaları yaptı;

“UBER aynı zamanda oldukça riskli bir uygulama. Kullanıcıların kart bilgileri olduğu gibi Amerika’ya gidiyor. Yasal olarak denetimlerde UBER’e müşteri olanlara 330 TL, şoförlerine de 3.050 TL ceza kesiliyor, araçları 1 ay boyunca bağlanıyor. Şimdi ilgili düzenleme ile bir adım öne gidiliyor, araç sahibi de olsa şoför de olsa araçlar bağlanacak. 10 Mayıs sonrasında da internet üzerinden bu uygulamaya erişimin kesilmesini bekliyoruz.

BİR ZAMANLAR ÇOK POPÜLER MESLEKTİ…

Kartal Birlik Taksi olarak bölgemizin ilk taksi durağıyız, 1949 yılından beri gururla hizmetteyiz. İstanbul’a yakışır, nezih taksicilik anlayışımızdan taviz vermiyoruz. Bir zamanlar taksicilik en çok sempati duyulan meslek grupları arasında ilk sıralardaydı, hatta parmakla gösterirlerdi, taksiciye kız vermek bir şerefti. 1990’lı yıllardan sonra ibre tersine dönmeye başladı. Önemli bir meslek iken, mesleksizlerin mesleğine dönüştürülmeye çalışıldı. Hala işini güzel yapanlar toplumumuzdan layığını görüyor, en sakin saatlerde bile durağımızda müşteri bekleyen araç yok, hepsi sahada. Hem mevcut sorunları, hem de UBER’in getirdiği haksızlıkları aşacak güçteyiz.”

İlgili Haberler

Avrupa Birliği
26 Nisan 2024
Galataport İstanbul’a Avrupa Birliği’nden Ödül!

Galataport İstanbul, inşaattan işletme dönemine uzanan çalışmalarında sergilediği çevre dostu yaklaşımla ödülleri arasına bir yenisini ekledi. Dünyadaki okyanus ve denizleri kurtarmayı hedefleyen BlueMissionMed Koordinasyon ve Destek Hareketi, Galataport İstanbul ekibinin faaliyetlerini “Çevreye Duyarlı Girişimci ve Kişilik” ödülüyle taçlandırdı. İstanbul’un dünyaya denizden açılan kapısı Galataport İstanbul, geniş ödül yelpazesine bir yenisini daha ekledi. İnovatif projeleri ve […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB Başkanı İmamoğlu, 23 Nisan’da Koltuğunu Ali Selim Metli’ye Devretti

BAŞKANI METLİ’DEN İLK TALİMATLAR: OKULLARA ÖĞRENCİ DOLAPLARI YAPILSIN, HER OKULDA YEMEKHANE OLSUN İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104’üncü yıldönümünde koltuğunu, ilkokul 3. sınıf öğrencisi Ali Selim Metli’ye devretti. Başkan Metli’nin ilk talimatları, “Bütün okullarda öğrenci dolapları yapılmasını istiyorum. Çünkü, çantalarımızı taşımakta zorlanıyoruz. Bir de okullarımızda yemekhaneler olmasını istiyoruz. Bize […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB, 23 Nisan kutlamasını Üsküdar Meydanı’nda yaptı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kentin farklı noktalarında gün boyu süren organizasyonlarla kutladı. Bu programların birçoğuna katılan ve 23 Nisan coşkusuna ortak olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bayramın finalini Üsküdar Meydanı’nı dolduran İstanbullularla birlikte yaptı. Eşi Dr. Dilek Kaya İmamoğlu’yla birlikte el ele sahneye çıkan İmamoğlu’na, 15 farklı ülkeden […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Öğrenci Ecem bir günlüğüne Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü oldu

İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ, müdürlük makam koltuğunu “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” sebebiyle Kartal Eğe Sanayi İlkokulu öğrencisi Ecem VURAL’a devretti. Ecem VURAL, müdürlük makamına oturması ardından okullarda hayata geçirmek istediği projeleri anlattı. Okul öğrenci meclisi ile gerçekleştirmek istediği projeleri anlatan Ecem VURAL’ı dinleyen İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ: paylaştığı […]