SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

İBB engelli çocuklar için özel eğitim kampüsü kuruyor

Yayınlanma:
ABONE OL

İstanbul Büyükşehir Belediyesi; otizmli çocuklar başta olmak üzere down sendromlu, zihinsel engelli, dikkat eksikliği ve hiperaktivitesi ile öğrenme güçlüğü yaşayan çocuklara yönelik “İstanbul Özel Eğitim Kampüsü” projesini hayata geçiriyor.

İBB Özel Eğitim Kampüsü projesi ile 0-6 yaş öncelikli olmak üzere 6-12, 2-18 yaş arası çocuklara ve ailelerine yönelik ücretsiz olarak hizmet verilecek. Maltepe’de inşa edilecek kampüs bünyesinde; tanı, teşhis, tıbbi yönlendirme ile ihtiyaç duyulan tüm özel eğitim ve terapi hizmetleri tek çatı altında olacak.

Psikiyatrist, psikolog, çocuk doktoru beslenme uzmanı, odyolog, özel eğitim öğretmeni, spor eğitmeni, fizyoterapist, oyun terapisti vb hizmet alınması gereken tüm branşlarda uzman kişilerin kampüs bünyesinde tam zamanlı hizmet vermesi sağlanacak.

İBB Özel Eğitim Kampüsü hayata geçirilirken üniversiteler, akademisyenler, STK’lar ve ilgili kuruluşlarla işbirliği içerisinde hareket edilecek. Verilecek tüm hizmetler, 2016 yılı aralık ayında açıklanan “Otizm Eylem Planı” başta olmak üzere ortaya konulan stratejilere göre şekillendirilecek.

Kapasite ve bina olarak Türkiye’de ilk olma özelliğini taşıyan “İBB Özel Eğitim Kampüsü” hedef kitlesi, verilmesi gereken tanı, eğitim, terapi, aile eğitimi vb tüm hizmetlerin hepsini tek bir çatı altında toplayacak.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan “İstanbul Özel Eğitim Kampüsü Projesi” nin bu alanda hizmet veren ilgili kurum, kuruluşlara ve özel okullara ve diğer kurumlara model bir proje olacak. Projenin, yapılacak uygulamalar ve bünyesinde oluşturulacak bir ar-ge merkeziyle bu alanda inovasyon merkezi olarak hizmet vermesi planlanıyor.

İBB Özel Eğitim Kampüsü projesinin Ekim ayında yapımına başlaması planlanıyor. Yaklaşık 28 bin metrekare olacak kampüs binasının 2019 yılının ilk yarısında hizmete alınması planlanıyor.

Aynı anda kesintisiz hizmet alacak minimum 800, periyodik aralıklarla ise minimum 1.500 çocuğa hizmet verebilecek kampüsün içinde şu üniteler yer alacak;

– Otizm Eğitim Merkezi
– Down Eğitim Merkezi
– Zihinsel Engelliler Eğitim Merkezi
– Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Eğitim Merkezi
– Aile Eğitim Merkezi
– Anaokulu ve Kreş
– Açık ve Kapalı Spor Alanları
– Başvuru, Tanı ve Misafir Alanı
– Simülasyon Merkezi
– Açık ve Kapalı Yüzme Havuzu
– İdari Bina
– Atölyeler
– Hobi Bahçeleri
– Park ve Açık Alanlar
– Mescit
Kampüs bünyesinde verilecek hizmetler;
– Tarama Hizmeti
– Tanı koyma ve takip
– Toplumsal farkındalık
– Tıbbi ve sosyal yönlendirme
– Eğitim planlama
– Özel eğitim, konuşma terapisi, fizyoterapi, ergoterapi, duyu bütünleme vb terapiler
– Spor eğitimi
– Değerler eğitimi
– Kaynaştırma
– Aile eğitimi
– İlkokul, ortaokul ve lise seviyesinde eğitim ve gelişim takibi
– Üniversitelerin ilgili bölüm öğrencilerine staj
– Akademik çalışmalara altlık oluşturulması
– Sektör için eleman yetiştirilmesi

MAVİ IŞIKLAR “OTİZM” İÇİN YAKILIYOR

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, sosyal sorumluluk kapsamında ulusal ve uluslararası özel günlerde farkındalık oluşturulması amacıyla İstanbul’un simgesi haline gelmiş yapılarının aydınlatma renklerini o güne uygun renge dönüştürüyor.

İBB Enerji Yönetimi ve Aydınlatma Müdürlüğü, Dünya Otizm Farkındalık Günü’nde otizme dikkati çekmek amacıyla İstanbul’un pek çok simgesi maviye bürüyecek. Bu kapsamda 2 Nisan Otizm Farkındalık Günü’nde saat 19.00-23.00 saatleri arasında Tophane Çeşmesi, Galata Kulesi ve Beyazıt Yangın Kulesi’ni “Mavi Işık Yak” kampanyasına destek olarak mavi renkte ışıklandırılacak.

İlgili Haberler

Basında Kartal
18 Mart 2024
Kartal Belediyesi’nin Ramazan Etkinlikleri mahallelerde

Kartal Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Ramazan ayı nedeniyle düzenlenen etkinlikler Uğur Mumcu ve Soğanlık Kültür Merkezi’nde yapılan etkinliklerle başladı. Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında Gölge Oyunu, Orta Oyunu, yarışma ve semazen gösterisi gerçekleştirilen etkinliklere özellikle çocuklar büyük ilgi gösterdi. Patlamış mısır ve pamuk şeker ikramının da yer aldığı etkinliklere küçükler kadar büyükler de […]

Basında Kartal
14 Mart 2024
Aydos Ormanı’nda hummalı temizlik çalışması

Kartal Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, Aydos Ormanı’nda hummalı bir temizlik çalışması başlattı. Kartal’da çevre kirliliğini önlemek, orman ve denizleri korumak, karbon ayak izini azaltmak ve küresel çevre sorunlarının çözümüne katkı sunmak için başarılı çevre politikalarını hayata geçiren Kartal Belediyesi, doğada yok olması milyonlarca yıl süren atıklar için düzenli gerçekleştirdiği temizlik çalışmalarına Aydos Ormanı’nda devam […]

Etkinlikler
14 Mart 2024
AHMET ŞAFAK İMZA GÜNÜNDE OKURLARIYLA BULUŞTU

Sanatçı ve Yazar Ahmet Şafak, son iki romanı Araf Oteli ve Mefkure için düzenlenen imza gününde okurlarıyla buluştu. Turkuaz İsem Akademi tarafından düzenlenen etkinlikte Ahmet Şafak, imza gününe yoğun ilgi gösteren sevenleriyle bol bol sohbet etti. Sanatçı ve Yazar Ahmet Şafak, son iki romanı Araf Oteli ve Mefkure için düzenlenen imza gününde okurlarıyla bir araya […]

Genel
14 Mart 2024
Selfi Çekmenin Fiziki ve Sanal Tehlikeleri: Görünmeyen Riskler

TEHLİKENİN EŞİĞİNDE BİR FOTOĞRAF Selfi Çekmenin Fiziki ve Sanal Tehlikeleri: Görünmeyen Riskler Günümüzde sosyal medyanın ve çevrimiçi platformların popülaritesiyle birlikte selfie çekmek, sadece bir eğlence aracı olmaktan çıkıp adeta bir yaşam tarzı haline geldi. Ancak, bu popüler eğilim sadece güzellik ve özgüvenle dolu pozlarla sınırlı değil; aynı zamanda fiziki ve sanal olarak bir dizi tehlike […]