SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kartal Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Parafudr Nedir ve Özellikleri Nelerdir?

Yayınlanma:
ABONE OL
Parafudr Nedir ve Özellikleri Nelerdir?

Doğal afetler sırasında kaçınılmaz olan durumların başında kaos gelir. Herşey birbirine karışır ve bu şekilde ilerler. Doğal olaylardan biri olan yıldırım, çok nadir olarak da olsa toprak temas etmek ister ve bu durumda etrafında yıkımlar olabilir. Diğer taraftan yıldırım için önlem olarak paratoner kullanılır. Türkçe adıyla yıldırımsavar olarak adlandırılan ve genellikle binaların çatı katına konulan bu malzeme yıldırıma karşı bir önlemdir. Bazen de yıldırım düşmesi sonucu çevresindeki elektronik cihazlar etkilenebilir. Yıldırım sırasında, sistemde fazla üzerinden yaşanması kaçınılmaz olan ani yüksek akımların toprak ile birlikte kısa devre olmasını sağlayan elektronik parçasına Parafudr adı verilmektedir. Parafudr fiyatları oldukça uygundur ve dilediğiniz her yere monte edebilirsiniz.

Yıldırım düşmesi esnasında, bir sistem üzerinde yer alan fazlar üzerinde oluşması kaçınılmaz olan ani yüksek akımların toprak ile birlikte kısa devre olmasını sağlayan parçaya Parafudr adı verilmektedir. Kısaca parafudr aşırı gerilimleri toprağa ileterek devreyi koruma altına almaktadır. Çünkü gerilim bir yerden bir yere iletilemez ve iletkenin iki ucu arasındaki potansiyel farkı gösteren elektromotor kuvvetidir. Elektrik akımı A noktasında girer B noktasından çıkar. Eğer sistemde bir problem yoksa giren ve çıkan akım kuvveti aynıdır.

Parafudr Özellikleri
Parafudr fiyatları çok uygun olması nedeniyle ulaşımı da kolaydır. Yani her binada mutlaka bulunması gereken bir cihazdır. Parafudr’lar üç farklı şekilde karşımıza çıkmaktadır. Yüksek gerilim, orta gerilim ve alçak gerilim sistemleri için ayrı ayrı parafudr çeşitleri vardır. Aynı zamanda alçak gerilim parafudrları da 3 kategori altında incelenmektedir. Alçak gerilim parafudrlar B, C ve D sınıfı olmak üzere üçe ayrılır. Şimdi B, C ve D sınıfı parafudrları inceleyecek olursak;
B sınıfı parafudr, binanın en dışında sayaçtan önce monte edilir. Hassasiyeti en düşük, aynı zamanda da aşırı akım iletim kapasitesi en yüksek olanıdır.

C sınıfı parafudrlar, sayaçtan sonra monte edilmektedir. B sınıfının iletemediği, ani ve aşırı akımların daha hassas korumayla sisteme girişini engelleyerek ve toprağa geçişini sağlamaktadır.
D sınıfı parafudrlar ise direkt olarak korumak altına almak istediğiniz elektronik ürünü hedef alarak B ve C sınıfı parafudrlara göre daha hassas korumalarda tercih edilir.

Parafudr Fiyatları
Parafudrlar fiyatları marka ve modele göre farklılık göstermektedir.
Schneider Electric’e ait kaliteli parafudrları Faz Ticaret sitesinde bulabilirsiniz.

İlgili Haberler