SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Ali Dumankaya iddialara ne cevap verdi?

Yayınlanma:
ABONE OL

DKY’nin Kartal Esentepe’de “Kentsel Dönüşüm” kapsamında kat karşılığı aldığı Akel Siteleri’nde 301 toprak sahibinin mağduriyeti devam ediyor.

Geçtiğimiz ay Akel Sitesi mağdurlarından toprak sahipleri ile yaptığımız görüşmeyi yayımlamıştık. İddialarla ilgili DKY Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya ile de görüştük.

Sorularımıza doyurucu cevap alamadığımız Ali Dumankaya ile yapılan röportajın özeti şöyle;

TAPULARIN TOPRAK SAHİPLERİ ÜZERİNE YAPILMASI

Soru “Kartal Belediyesinden satın alınması gereken, 19 milyon TL değerindeki  “yoldan ihdas” 6.481 m2 arsa ile Milli Emlaktan alınan 175 M2 arsanın, bedelleri DKY firması tarafından ödendikten sonra, tapularının toprak sahipleri üzerine yapılması gerekirken, bunun yapılmadığı” iddiaları ile ilgili cevabınız nedir?

Ali Dumankaya “ Yeni bir model oluşturduk, onların arsasına ihtiyaç duyulmadan, ben kendi öz kaynaklarımla 19.4 milyon tl tutarındaki satınalmayı yapıyorum, onların adına yoldan ihdas ediyorum. Onlar adına tapu çıkarıyorum” dedi.

KİRALARIN ÖDENMEMESİ

Akel Sitesinin yıkılmasının ardından kiraya çıkan hak sahiplerine kiralar bir süre ödendikten sonra kira ödemelerinin yapılmadığı, uzun süredir de ödenmediği iddialarıyla ilgili olarak verdiği cevapta Ali Dumankaya; “DKY Ada Kartal projesinde 2014’de anlaştıklarını, 2015’te yıkım kararı aldıklarını, Ekim 2015’ten itibaren de kiraları ödemeye başladıklarını belirterek “ Biz arsa sahiplerinden her hangi bir problemi olmayanların tamamının kiralarını ödüyoruz. Önemli bir kısmını ödedik” dedi. İşlerinin arkasında olduklarını söyleyen Dumankaya “Kartal Belediyesinden alınacak satınalmanında kısa süre içerisinde biteceğini’ söyledi.

Lakin hak sahipleride mağduriyetlerini belirterek sözleşmeden cayma haklarını kullanıp yargıya başvuracaklarını dile getirdiler.

DKY’nin bahse konu arsanın satın alınmasıyla alakalı Belediyeye sunulan yeni tekliflerinde “Belediyeyle kat karşılığı sözleşme yapmak istendiği ancak, Belediyenin bunu kabul etmediği” yönünde ki iddiayla ilgili olarak Dumankaya “Şu anda bizim belediye ile satınalma kararımız var, istersek kat karşılığı yapabiliriz, bize ama maliyeti fazla olur. Ben Belediye ile kat karşılığı başka türlü de anlaşabilirim. Ben Belediye’yi ikna edip kat karşılığı yaparsam onların lehine olur” dedi.

Belediye’ye yeniden bir proje hazırlayıp vereceklerini söyleyen Dumankaya “Proje 30 haziranda onaylandı. Tapu tescili yapılmadığı için ileri bir tarihte incelenmek üzere bekletiliyor” dedi.

DKY yetkilisi lansmanda neden “Ruhsat aldık” dedi

DKY’nın  Ada Kartal projesinin 29 Eylül 2017 günü Şişli Hilton Otel’de yaptığı Lansman’ın da bir gazetecinin “ Bülten’de 4.000 adet ön talep toplandığına dair bilgi var, bu sayıdan satışa dönen oldu mu” sorusuna DKY yetkilisinin “ 3.700 civarında bir şeyimiz oldu, bu taleplerde satışa dönen var ama Ruhsatımız yeni alındığı için daha şimdi sözleşmeye dönüyoruz, gelecek haftadan itibaren de satışa başlıyoruz” dediğini, oysa “Henüz ruhsat alınmadığı” sorumuza Ali Dumankaya “Ruhsat aldık sözü, o lansman toplantısında ağızdan çıkan yanlış bir ifadedir” dedi.

Dumankaya, Projelerin yarım kaldığı iddialarına ne dedi?

Bir çok projelerinin yarım kaldığı tamamlanmadığı iddialarıyla ilgili ise Ali Dumankaya “ DKY Cadde Kadıköy projesini, DKY Erenköy ve DKY Suadiye projelerini teslim ettiklerini, DKY Göztepe projesinide Temmuz – Ağustos gibi teslim edeceklerini söyledi. Lokumevler 1 ve 2 parselin bir kısmını teslim ettiklerini, Lokum Manzara 742 dairelik son parseli de bu yıl içinde teslim edeceklerini söyledi.

DKY’nin yeni teklifide Belediyede kabul görmedi

Bu arada, DKY’nin Kartal Belediyesinden yoldan ihdasdan alması gereken 6.481 M2 kare arsanın 19 milyon lira tutarında ki bedeli tanınan yasal süre içerisinde bu güne kadar ödeyemediği, bundan dolayı ruhsat alamadığı, o nedenle  belediyeye yeni bir teklif sunduğu öğrenildi.

Kartal Belediyesi Dumankaya’nın yeni formüllü teklifini kabul etti mi?

Teklifte “ 6.480 m2 arsaya belediyeyi ortak gibi gösterelim, bana üç aylık süre tanıyın, o süre içinde ruhsat işleri gerçekleşsin, o aşamadan sonra parasını ödeyelim belediye devreden çıksın” teklifininde belediye tarafından kabul görmediği iddia edildi.

İlgili Haberler

Ekonomi
28 Mart 2024
İşi olmayana şartlı devlet desteği! 9.809 TL maaş almak isteyen bunu yapıyor!

Devlet işi olmayan vatandaşlara tek şartla maaş veriyor. 9 bin 809 TL maaş desteğinden faydalanmak isteyen vatandaşların ise başvuru yapması gerekiyor. İşte işi olmayanlara şartlı devlet desteğine dair detaylar… Vatandaşların ekonomik koşullar çerçevesinde yaşadığı maddi zorluklara devlet çözüm üretmek için çeşitli projeler geliştiriyor. Ülkemizdeki vatandaşların ekonomik olarak ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri adına sunulan desteklerden birisi de çalışmayan, […]

Ekonomi
28 Mart 2024
4 kategoride olan dikkat: 2180, 3620, 5430 gün primle emeklilik başvuruları açık! 1992 – 2019 girişliler

4 kategoride emeklilik onaylandı. 2180, 3620, 5430 prim günü olanlar başvurularını yapabiliyor. 1992 ile 2019 arası sigorta girişi yapılanlar dikkat etsin. İşte 1992, 2000, 2002, 2004, 2008 sigorta girişlilere erken emeklilik başvurusu detayları… Emeklilik için gün sayan vatandaşlara SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu) uzmanları erken emekliliğin formüllerini tek tek açıklıyor. Erken emekli olmak isteyen vatandaşlar içinse […]

Ekonomi
28 Mart 2024
Emekli maaşına ek 24.000 TL belediye desteği! Seçim öncesi başvuran kapıyor!

Emekli maaşlarına ek 24 bin TL ödeme belediyelerden yatıyor. Seçim öncesi başvuran ek ödemeyi kapıyor. İşte emeklilere 2024 belediye desteklerine dair detaylar haberimizde… 2024 yılı “Emekli Yılı” olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ilan edildi. Diğer bir yandaysa emekliler için yeni düzenlemeler üzerinde çalışılıyor. Seyyanen zam planlamaları, emeklilik reformu, çalışma süresine göre maaş planlamaları, bayram […]

Ekonomi
28 Mart 2024
Marketler yarışıyor: Bayramda BİM eksik bırakmıyor! Ayçiçek yağı, toz şeker, çay, bayramlık ikramlar

Bayrama sayılı gün kalırken marketler adeta yarışa girdi. Her gün bir market aktüel indirimleriyle vatandaşları cezp ediyor. İşte BİM 29 Mart 2024 aktüel katalog indirimleri… Her Salı ve Cuma BİM marketleri aktüel katalog indirimlerini yayımlayarak vatandaşların en uygun fiyatlarla eksiklerini almasına olanak sağlıyor. Bayrama sayılı gün kalırken 29 Mart Cuma 2024 BİM aktüel katalog indirimleri […]