SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Ak Partili Bektaş, Kartal Belediyesi borç batağında!

Yayınlanma:
ABONE OL

Kartal Belediye Meclisi Nisan ayı son birleşiminde 2017 yılı Denetim Komisyonu raporu Muhalefet Şerhini Ak Parti Belediye Meclis Üyesi Metin Bektaş okudu.

 

Metin Bektaş Belediyenin iyi yönetilemediğini, borç batağında olduğunu ve kestiği cezaların bile yüzde 25’ini tahsil edemediğini belirtti.

 

Bektaş “Neden bu cezaları tahsil edemiyorsunuz? Tahsil edemediğiniz bu cezaları neden yazıyorsunuz?

 

Geçen seneden devreden ve 2017 ile beraber 12.717.470.00 TL tahakkuk etmiş cezanın sadece 3.126.667.00 TL sini yani sadece % 25 ini tahsil edebilmişsiniz. Gelir gider tablolarına bakıldığında Kartal belediyesi Bütçe yapmaktan uzak; yapılan bütçeyi de kullanırken tamamen bilinçsizce kullanıldığı görülmektedir” dedi.

Sözlerine devam eden Metin Bektaş “Bu kadar uyumsuz ve hayal ürünü olan bütçenin bilinçsizce kullanılma sonucunda 2009 yılında kasasında 4.000 000.00 TL ile belediyeyi devralan yönetimi geride kalan yıllardan sonra bütçesini 2018 yılına devrederken Kasasının son durumu:

Kısa vadeli Borçlar: 206.104.546.12 TL.

Uzun Vadeli Borçlar: 71.462.986.66 TL.

Asıl Borç: 277.567.532.78 TL.

Tahsili mümkün olmayan KDV 146.099.056.09 TL.

Toplam Mali borç 423.666.588.87 TL.

Borçları bu seviyeye getiren husus, yıllar itibarı ile verilen eksi bakiye karşılığı 240.000.000.00 TL lik zarar ve plansız programsız ve gereksiz harcamalardır..

Bu hesaplardan da anlaşıldığı gibi her yıl borç yükü artan bir belediyemiz hesap bilmeyen bir yönetimimiz vardır” diye belirtti.

 

İhalelerde maliyet çıkarmalarda şaibeler görülmekte!

“2017 yılı denetim komisyonu raporunda, ifade edildiği; mal ve hizmet alımlarında özellikle doğrudan temin dosyalarında ihalesi yapılmadan önce idarece, her türlü fiyat araştırması yapılarak yaklaşık maiyet çıkarmada birçok şaibe görülmektedir. Nerdeyse tüm dosyalarda sürekli aynı işletme ve firmalar teklif vermişler ama hiç ihale almamışlar. Binlerce yüz binlerce liralık dosyalara 50 TL, 100 TL hatta 1 TL, 1,50 TL gibi çok komik farklarla hep aynı firmalar ihale almamış, idare tarafından önceden belirtilen firmalara ihaleler verildiği düşünülmektedir.” Dedi.

 

Edirne’nin konser parasını Kartal Belediyesi ödemiş!

Bektaş “Sayın belediye başkanı 5 yılda belediye meclisin yasal zorunlulukları ile katılmak zorunda olduğu (faaliyet ve bütçe) meclis oturumları haricinde, Meclis toplantılarına katılamayan, fakat çok hizmet yapılıyormuş gibi, öncelikle kendi ismini, sonra faaliyet adı altında şahsi reklamı için ödediği Kartallının paralarından birkaç örneği Kamuoyunun takdirine sunuyorum;

a. : Reklam bedeli: 440.840.00 TL (ajanda dergi gazete ilanı…. Gibi)

b. Başkanlık makamının yemek içmek ve konaklama için;3.635.648.00 TL

c. Kartal yetmedi, Edirne Havsa Belediyesi Edip Akbayram konseri 101.775TL

d. Her zaman ki Heykel açılış organizasyonu: 38.645 TL. Heykel temizliği için 28.821 TL

f. Bir yılda sadece konserlere verilen miktar 828.328 TL

 

Tutarsız kiralamalar!

Kartal belediyesi tarafın 2017 yılında kiraya verilen yerlerin, dosya ve listesine baktığımızda birçok tutarsızlıklara rastlanmıştır. Yeri işlevi konumuna göre elbette kira bedelleri değişlikler gösterecektir.

Atalarda 12 metre bir yeri vatandaşa 1.010 TL ye verirken,

Yukarı mahallede 45 metre yeri Kartansaş a 255. TL ye verilmesi

Soğanlıkta 425 metre yeri vatandaşa 6.050.00Tl ye verirken

Petrol işte 800 metre yeri Kartursaş a 1.650. TL ye verilmesi

Petrol işte 85 metre yeri vatandaşa 3.500.00 TL verirken

Soğanlıkta oto yıkamaya 600 metreyi Kartansaş a 1.050.00 TL verilmesi

Kordon boyunda 300 metre yeri vatandaşa 20.500.00 TL ye verirken

Nevşehir de 11.240 metre oteli Karyapsan a 3.550.00 Tl ye verilmesi

Bu örneklemeleri listeye göre karşılaştırmasını artırabiliriz. Burada özellikle belediye şirketlerine karşı ciddi indirimler uygulanması onların kalkındırılması açısından makul bakılacak gibi olsa da, maalesef belediye şirketleri tüm doğrudan temin dosyalarında ve açık ihalelerde belediye şirketleri birçok iş almış, şirketlerin ayakta kalması sağlanmaya çalışılmış.

 

Fakat iş bilmemezlik her dalda her ihaleye giren şirketler para kazanmak yerine paraları bilinçsizce harcaması yada’ hesabını bilmeyen kasap elinde kalır masat’ misali zarardan çıkamamış, her yıl belediye bütçesinden şirketlere sermaye artırımı adı altında paralar aktarılmıştır. Bunlarda göstermektedir ki düzgün yönetilmeyen idare ve şirketler kartal halkının paralarının yok yere harcandığını, halka hizmet olarak dönmesi gereken paraların birilerinin insafına kaldığını göstermekte olup sonuçları kamuoyunun takdirine sunuyoruz” diyerek konuşmasını sonlandırdı. 

İlgili Haberler

Genel
26 Nisan 2024
Tavuk Eti İhracatına Yasak Geliyor: Ticaret Bakanlığı Fiyatları Düşürmeyi Hedefliyor

Ticaret Bakanlığı düğmeye bastı. Son dönemlerde peş peşe zamlanan beyaz ette fiyat artışının önüne geçmek için ihracat yasağı geliyor. Artan kırmızı et fiyatları sonucu tavuk etine yönelen tüketici, yüksek fiyatlarla karşılaşınca Ticaret Bakanlığı devreye girdi. Tavuk eti fiyatlarını düşürmek amacıyla ihracata yasak getiriliyor. FAHİŞ ZAM SONRASI TİCARET BAKANLIĞI’NDAN İHRACAT YASAĞI KARARI Yüksek kırmızı et fiyatları […]

Genel
26 Nisan 2024
Ticaret Bakanlığı’ndan IBAN Kiralama İlanlarına Karşı Uyarı

Ticaret Bakanlığı son dakika uyarısı yayınladı. IBAN kiralayanlar yandı. İşte detaylar… Ticaret Bakanlığı, vatandaşları IBAN kiralama ilanları ve sosyal mühendislik dolandırıcılığına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Bakanlık, bu tür eylemlerin Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Kanunu kapsamında suç teşkil ettiğini belirtti. Ticaret Bakanlığı, sosyal medya platformları ve çeşitli online ilan siteleri üzerinden yapılan IBAN kiralama teklifleriyle […]

Avrupa Birliği
26 Nisan 2024
Galataport İstanbul’a Avrupa Birliği’nden Ödül!

Galataport İstanbul, inşaattan işletme dönemine uzanan çalışmalarında sergilediği çevre dostu yaklaşımla ödülleri arasına bir yenisini ekledi. Dünyadaki okyanus ve denizleri kurtarmayı hedefleyen BlueMissionMed Koordinasyon ve Destek Hareketi, Galataport İstanbul ekibinin faaliyetlerini “Çevreye Duyarlı Girişimci ve Kişilik” ödülüyle taçlandırdı. İstanbul’un dünyaya denizden açılan kapısı Galataport İstanbul, geniş ödül yelpazesine bir yenisini daha ekledi. İnovatif projeleri ve […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB Başkanı İmamoğlu, 23 Nisan’da Koltuğunu Ali Selim Metli’ye Devretti

BAŞKANI METLİ’DEN İLK TALİMATLAR: OKULLARA ÖĞRENCİ DOLAPLARI YAPILSIN, HER OKULDA YEMEKHANE OLSUN İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104’üncü yıldönümünde koltuğunu, ilkokul 3. sınıf öğrencisi Ali Selim Metli’ye devretti. Başkan Metli’nin ilk talimatları, “Bütün okullarda öğrenci dolapları yapılmasını istiyorum. Çünkü, çantalarımızı taşımakta zorlanıyoruz. Bir de okullarımızda yemekhaneler olmasını istiyoruz. Bize […]