SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Talat Yavuz: “Biz kamuda çalışanların sözleşmeli olmasından yana değiliz”

Yayınlanma:
ABONE OL

Eğitim Bir Sen İstanbul 4 No’lu Şube Başkanı Talat Yavuz yaptığı açıklamada;

“Biz kamuda çalışanların sözleşmeli olmasından yana değiliz Sn. Başbakanım. Çünkü geçmişte yaşadıklarımızı sizin gibi değerlendirmiyor, gelecekte yaşamamız muhtemel süreçleri sizin gibi öngörmüyor, bu konuda sizin gibi düşünmüyoruz. Siz istediğiniz kadar böyle düşünün, biz böyle düşünmüyoruz.”

“Devletimizin çeşitli dönemlerde, 657 Sayılı Kanunun korumasına rağmen biz memurları koruyamadığına şahit olduk. Erkek amiri ile tokalaşmadığı için hakkında memuriyetten ihraç işlemi yapılanları gördük çünkü. Keyfi uygulamaların nerelere varabileceğini gördük. İdeolojik farklılıkların, birileri tarafından nasıl kullanıldığını, kurumların ele geçirilmesi için nelerin yapıldığının çok yakın tanığı olduk. Onun için sizin gibi düşünmüyoruz, onun için sizi anlamakta zorlanıyoruz.”

“İnanın kendi adımıza değil sizin adınıza endişeliyiz. Seçime giderken, memurları tedirgin edecek bu söylemi hangi gerekçe ile dillendirdiğinizi anlayamadık. Bir anlık gafletten kaynaklanmadıysa eğer, bu konuyu bir seçim vaadi olarak kamuoyuna sunun, destek isteyin de aklımızdaki soru işaretleri dağılsın. Bu söylemin toplum nezdinde karşılığı olduğunu ve seçimlerde size oy kazandıracağını mı düşünüyorsunuz?”

“Kamuda çalışanlar sözleşmeli olsun demek, istediğim zaman sözleşmeyi yenilememe, istediğim zaman feshetme hakkım olsun demektir. Memurları, gelecek endişesi üzerinden çalıştıracağım, korku ve kaygı ile memurun performansını artıracağım demektir. Peki, bunun başka yolu yok mudur? Şu anda sözleşmeli veya taşeron olarak çalışanlar, kadrolu çalışanlardan çok daha kafası rahat ve çok daha verimli mi çalışıyorlar da böyle düşünüyorsunuz? Eğer öyleyse neden taşeron çalışanları kadroya alıyorsunuz?”

“Sayın başbakanım, gelin bu söylediğinizin, sizin bir temenninizden ibaret olduğunu söyleyin. Zaten seçime gidildiğini, yanlış anlaşıldığınızı, Cumhurbaşkanımızın sizi aradığını vs. söyleyin. Söyleyin yoksa kürsüye çıkıp, buğulu gözlerle; “Bu seçim tarihi bir seçim, dört bir yanımız düşman dolu, hainler sokakları kaşıyor, şer odakları içeride dışarıda tuzak kuruyor, beka kaygımız var…” söyleminize bakmadan, oy için kapımızı çalan her adayınıza bu konuyu soracağız, tepkimizi göstereceğiz, bilginiz olsun.”

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi 23 Nisan’ı Kutladı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde kurulan Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan bu özel günü kutlayan minik meclis üyeleri, günün anlam ve önemine de vurgu yaptı. Kartal Belediyesi Çocuk Meclis üyelerine Başkan Gökhan Yüksel tarafından başarı belgesi takdim edildi. Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Admin See Full Bio

Basında Kartal
22 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel’den 23 Nisan Mesajı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile bir kutlama mesajı yayımladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in yayımladığı mesajında şu ifadeler yer aldı: “Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışının 104’üncü yılını milletçe birlik ve beraberlik içinde kutlamanın gurur, mutluluk ve coşkusunu yaşıyoruz. Tarihimizde önemli bir dönüm noktası olan 23 Nisan […]