SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

CHP’li gençler Deniz Gezmiş ve yol arkadaşlarını andı

Yayınlanma:
ABONE OL

CHP Kartal Gençlik Kolları 6 Mayıs 1972’de idam edilen Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan için anma programı düzenledi.

 

Düzenlenen programda Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan ve yol arkadaşları anıldı. Programda Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın biyografileri okundu ve şiirler seslendirildi. Daha sonra Can Dündar’ın yapmış olduğu Delikanlım belgeseli izlendi.
“Ülkemin kaderini değiştirecek olanlar mutlaka gençlerdir”
Programda konuşan CHP Kartal Gençlik Kolları Başkanı Tolga Gökçe, “6 Mayıs 1972’de emperyalizm tarafından katledilen Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan’ı saygıyla anıyorum. Ülkemizin içinde bulunduğu bu zorlu süreçte bağımsızlığın önemini ve değerini çok daha iyi anlıyoruz. Tarih boyunca bağımsızlık mücadelesi verenler her zaman gönüllerde ve yüreklerde yer almıştır. Ülkemin kaderini değiştirecek olanlar mutlaka gençlerdir. Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran, düşman işgalinden kurtaran, emperyalizme diz çöktüren mavi gözlü bir gençti. Bu genç bitmiş, yok olmaya yüz tutmuş bir milleti tekrar şahlandırarak bu cennet vatanı bizlere emanet etmiştir. Deniz, Yusuf ve Hüseyin ise Teksaslı çavuşlara teslim edilmiş bir ülkeyi tekrar bağımsızlığına kavuşturabilmek adına mücadele ettiler. Anayasayı ihlal etmekle suçlanan gençler ifadelerinde bu ülkede anayasayı en çok savunan insanlar bizleriz. Anayasayı ihlal edenler ise ortadadır. Anayasanın uygulanmasını isteyen yine bizleriz. Anayasayı uygulamayan yavuz kimseler ise hala ortadadır. İddia makamı bizim vermiş olduğumuz bağımsızlık savaşına karşıdır ve bu nedenle bizim anayasayı iddiayı teşebbüs ettiğimizi ileri sürmektedir ifadelerini kullanmaktadır. Tabi ki Denizleri anlamak, onları anmak sadece ölüm veya doğum günlerinde onları hatırlamakla sınırlı kalmamalıdır. Denizleri anlamak ve onların yolundan gidebilmek için çok araştırmalı, çok okumalı ve çok mücadele etmek durumundayız. 24-25 yaşlarında ülkenin bağımsızlığı için fabrikalarda, üniversitelerde ve daha birçok alanda emeğin sermayeden daha büyük olduğunu anlattılar. Kendilerini bu yola adadılar. Biz profesyonel devrimci bugünün Türkiye’sinde kendini hayatı boyunca Türkiye’nin bağımsızlığına adayan kimselerdir. Bu söz Deniz Gezmiş ve arkadaşlarını anmaya fazlasıyla yeter” dedi.
“Deniz Gezmiş ve arkadaşlarını ağızlarına almamalıdırlar”
Siyasetten zenginleşenlerin Deniz Gezmiş ve arkadaşlarını ağızlarına almamalarını söyleyen Gökçe, “Amaçları asla para, pul, mevki ve makam olmadı. Amaçları bu ülkenin bağımsızlığını sağlamak oldu. Bugün siyasete girerek şahsını zenginleştirenler dünün sözde solcusu olup bugün para içinde siyasetten zenginleşenler asla Deniz Gezmiş ve arkadaşlarını ağızlarına almamalıdırlar.  Biz gençler akıbetimizi anlayacağız. Ev ev, sokak sokak gezerek fabrikalara, üniversitelere dokunarak örgütlenecek ve yürüyeceğiz. Asla ama asla teslim olmayacağız. Asla Türk ve Kürt kardeşliğinden vazgeçmeyeceğiz. Asla işçilerden ve köylülerden vazgeçmeyeceğiz. Asla dönemin adamı olmayacağız. Her zaman emekten ve emekçiden yana olacağız. Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ı bir kez daha saygıyla anıyorum.” dedi.
Ölümlerindeki acı hala yüreklerimizde silinmemiştir.
Gökçe’den sonra konuşan CHP Kartal İlçe Başkanı Muammer Çelebi, “Bugün burada Deniz Gezmiş’i, Yusuf Aslan’ı, Hüseyin İnan’ı, darağacında solmayan bu üç fidanı katledilişinin 46. Yılında anmak bir aradayız. Onları minnetle anıyorum. Mücadelelerine saygıyla eğiliyorum. Denizler, Mustafa Kemal’in milli kurtuluş saflarında toplanalım diyerek yola düştüler. Emperyalizme karşı tam bağımsız Türkiye mücadelesi sürdürdüler. Yoksulluğa ve yolsuzluğa karşı göğüs gerdiler. Emeğin yanında işçinin alın teriydiler. Ötekileştirilmeye karşı çıkıp demokrasi için, adalet için, barış ve kardeşlik için mücadele ettiler. 6 Mayıs 1972’de adalet duygusunun köreldiği hukuk sisteminde idam edildiler. İdama giden yolda ise mahkemede şöyle diyordu Deniz Gezmiş, “Bu memlekette Mustafa Kemal’e gerçekten sahip çıkanlar varsa onlarda bizleriz. 35 Milyon metre kare vatan toprakları işgal altındayken bizi milli bütünlüğümüzü bozmakla suçlanmamız gülünçtür. Mustafa Kemal sağ olsaydı bugün çok şaşırırdı. Hareketimiz tamamen anayasal bir harekettir. Yaptıklarımızın haklı olduğuna inanıyorum.” dedi.
Onları ihtilalci kabul edip asanların  iktidarı bugün başka adlara başka biçimlere bürünerek devam etmektedir. Emperyalizm ve onun işbirlikçileri halkları yoksulluğa, sömürgeye ve nefrete sürüklemektedir. O gün idam sehpasına gönderilen gençlerin yerini, bugün barış pankartlarıyla kana buladıkları gençler, anayasal haklarını kullanırken işkence görenler, sokak ortasında dövülerek öldürülen Ali İsmailler almıştır. Ölümlerindeki acı hala yüreklerimizde silinmemiştir. 6 Mayıs 1972’de üzerinden tam 46 yıl geçmiş olmasına rağmen onların mücadeleleri bugüne ışık tutmaya devam ediyor. Hepimizin yolunu aydınlatıyor. Denizlerin bıraktığı mirası okullarda, fabrikalarda , sokak aralarında gençlerin bulunduğu her alanda yaşıyor. İşte emek mücadelesinin adalet, demokrasi, insan hakları, basın özgürlüğü arayışını sürdüren Türkiye toplumu bugünde verdiği mücadelede temel taşıdır Denizlerin mücadelesi, bu mücadele bitmemiştir. Her geçen gün devam edecektir.” dedi.
CHP’li gençlerin oluşturduğu koronun seslendirildiği şarkıyla program son buldu.

İlgili Haberler

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Basında Kartal
16 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Kreş Öğrencilerinden Resim Sergisi

Kartal Belediyesi’nin ilçe genelinde hizmet veren 14 kreşinde eğitim gören kreş öğrencileri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı konu eden ‘Sanatın Çocukları’ adlı resim sergisine imza attı. Minik öğrencilerinin yaptığı 55 eserden oluşan sergi gelenler tarafından büyük beğeni topladı. Kartal Belediyesi Fuaye Alanı’nda düzenlenen serginin açılışına Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’i temsilen; Başkan Yardımcısı […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]

Dünyadan
09 Nisan 2024
Irak’ın Sahipsiz (Üçüncü) Unsuru; Türkmenler

Irak, farklı etnik ve mezhep gruplarından oluşan değişik oluşumların bir arada yaşadığı bir ülkedir. Tipik Ortadoğu ülkesi olan Irak’ta yaşayan farklı etnik-mezheplere mensup olan her bir toplumun kaderi, arkasında olan farklı ülkelerin desteğine bağlıdır. Tipik Ortadoğu ülkesi demenin de anlamı budur. Örneğin, Iraklı Kürtlerin arkasında ABD ve bazı batılı ülkelerin desteği var, Iraklı  Şiilerin arkasında […]