SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Talat Yavuz: “Veli seçiyor, MEB neden seçmesin?”

Yayınlanma:
ABONE OL

Eğitim Bir Sen İstanbul 4 No’lu Şube Başkanı Talat Yavuz yaptığı açıklamada;

“MEB Müsteşarı Doç. Dr. Yusuf TEKİN’İN, dün Pendik Belediyesi tarafından düzenlenen kitap fuarında katıldığı söyleşideki şu siteminin, dinleyiciler tarafından destek bulduğunu görünce, konuya tekrar kafa yordum. Müsteşar bey; “Velilerimiz okul çağına gelen çocuklarını okula kayıt ettirirken iyi öğretmen arıyor, öğretmenini seçiyor, bakanlık olarak biz öğretmenimizi seçelim dediğimizde ise itiraz ediliyor.” diyor.

“Bu çıkış, ilk bakışta haklı ve yerinde bir tepki olarak algılansa da biraz düşününce öyle olmadığı anlaşılıyor. Aslında öğretmen alımı uzun bir sürecin ortasında yapılan bir işlemdir. Birçok aşaması özenle planlanmış bir süreç bu tartışmaları bitirecektir.”

“Öğretmen alımında bugün itiraz edilen nedir? KPSS puanını yok sayan, adalet duygusunu zedeleyen mülakatla atamaya itiraz ediliyor. Kendi puanından düşük olan arkadaşının, mülakatla atandığını gören öğretmenler, bir ömür haksızlığa uğramış duygusuyla yaşamaya itiliyor.”

“Bakanlığın, alanında daha yetkin öğretmenlerle velilerin karşısına çıkma çabası elbette anlamlı bir çabadır, hatta ödevidir. Bunu yaparken, kimseyi haksızlığa uğramış duygusu yaşatmadan yapmanın bir yolu bulunabilir.”

“Okul müdürlüğü görevim sırasında, okuluma atanan ve göreve başlamak için odama giren matematik öğretmeni arkadaşımın yaşadığı duygu yoğunluğundan ve söylediklerinden, sürece dair çok şey öğrenmiştim. Stajyerlik işlemleri sırasında sohbet ettiğimiz öğretmenlerden edindiğim izlenimle, öğretmen adayları daha atanmadan büyük bir travma yaşıyor, enerjilerini, şevklerini yolda bırakıyor, tükenmiş bir ruh hali ile göreve başlıyor.”

“Neler yapılabilir?

Eğitim fakültelerinin kontenjanları, branşlar bazında öğretmen ihtiyacına göre mantıklı bir orana getirilebilir.”

“Öğretmenlik diplomasına sahip olmanın, mülakatla aradığımız özelliklere sahip olmak anlamına gelecek bütün aşamalar eğitim fakültelerinde yapılabilir. Daha fakültede yoğrulan ve mezun olmak için birçok beceri kazanmak zorunda olan ancak mezun olduğunda atanma kaygısı çekmeyecek öğretmen adayı, bütün çabasını mesleğinin kendisinden beklediği becerileri edinmeye yoğunlaşacaktır.”

“Eğitim fakültelerine öğrenci seçimi ve bakanlığa öğretmen alımında yapılacak işlemlerin yeterli olmayacağı düşünülerek, çok etkin bir kariyer sistemi ve sonrasında hizmet içi eğitim planlaması yapılmalıdır.”

“Adalet duygusunu topluma yerleştirecek öğretmenin, adalet duygusunu zedelemeden, yetkin öğretmen atamaya çözüm bulunabilir.”

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi 23 Nisan’ı Kutladı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde kurulan Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan bu özel günü kutlayan minik meclis üyeleri, günün anlam ve önemine de vurgu yaptı. Kartal Belediyesi Çocuk Meclis üyelerine Başkan Gökhan Yüksel tarafından başarı belgesi takdim edildi. Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Admin See Full Bio

Basında Kartal
22 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel’den 23 Nisan Mesajı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile bir kutlama mesajı yayımladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in yayımladığı mesajında şu ifadeler yer aldı: “Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışının 104’üncü yılını milletçe birlik ve beraberlik içinde kutlamanın gurur, mutluluk ve coşkusunu yaşıyoruz. Tarihimizde önemli bir dönüm noktası olan 23 Nisan […]