SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

CHP’li değilse sıkmabaş, CHP’ye geçerse hanımefendi kardeşimiz…

Yayınlanma:
ABONE OL

Şekilcilik değil de nedir bu?

Geçtiğimiz günlerde CHP Kartal ilçe teşkilatına DSP ve TDH dan katılımlar gerçekleşti. Bu katılım CHP Kartal ilçe teşkilatı adına bir başarıdır, zira aynı gün CHP Tuzla teşkilatından da yaklaşık 600 partili toplu istifa ederek partiden ayrıldılar.

Gelelim Kartal’daki rozet takma törenine…

O gün Tuzla’da istifa depremi yaşanırken aynı anda da TDH Türkiye Değişim Hareketi Genel Başkanı ve Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün de Maltepe mitingi vardı.

Durum böyle olunca Kartal’daki partiye katılım girişimi ballı kaymak adeta  ilaç gibi geldi CHP’ye.

Rozet takma törenine Genel Merkezden yetkililer, İstanbul il Başkanı Gürsel Tekin ve partililer katıldı. Partiye katılım coşku içinde gerçekleşti. DSP’nin Kartal ilçe başkanı ve yerel seçimlerde Kartal Belediye Başkanlığına aday olan Orhan Nurman ve ekibinin katılması önemliydi…

Lakin dikkat çeken bir unsur vardı ki bu kadar mı basit olur dedirten cinsten.

Katılımcıların arasında 2 – 3 tane türbanlı bayan vardı. Rozet takılırken özellikle bu bayanları öncelikle Hanımefendi sizi böyle alalım gelin gelin…  diyerek kalabalığın arasından öne çıkararak, foto muhabirlerinin görebileceği şekilde rozetleri özellikle, öncelikle onlara takmak çok etkileyici olmuyor artık bilesiniz sayın parti yetkilileri.

Bu ve benzeri hareketi hangi siyasi oluşum yaparsa yapsın hoş değil. Bu tarz manevi değerler üzerinden siyaset yapmak bu halka inandırıcı gelmiyor, aksine tepki alıyor…

Toplumu bütün olarak görüp kabul etmek gerekiyor. Biz, siz, öteki diye ayrıştırmak hiçbir şey kazandırmıyor. Yani çeşitli toplantılarda ve konuşmalarda başı kapalı olan insanlara bu sıkmabaşlar diyeceksiniz, eğer partinize geçerse o zaman o kişilere,  hanımefendi kardeşlerimiz diyeceksiniz.

Hiç mi hiç inandırıcı bir politika değil, çok ucuz bir numara. Öncelikle gerçekten demokrat bir duruş, bir tavır sergilenmeli, göstermelik, yapmacık davranışlar değil.

İnsana insan olarak bakıp değer verme konusunda, CHP çatısı altında Kartal’da çok güzel bir Altınok Öz örneği var, bu felsefe örnek alınmalı. Hiç kimsenin düşüncesinden dolayı ötekilemeden insana, insan olarak değer veriyor.

İlçe Başkanı Yüksel Çiftçi’nin de ben bu davranışı benimsediğini düşünmüyorum ama o ortamda buna ilçe olarak fırsat verilmemeliydi.

Halkı bir bütün olarak sevmeliyiz…

 

 

Tekin, 33 yıl iktidar olamayan CHP’yi kimse sorumlu tutamaz.

Gürsel Tekin’den inciler…

Rozet takma töreninde kısa bir konuşma yapan Gürsel Tekin CHP ye çıkış için aranan formülü bulmuş şekilde tespitlerde bulundu,  Tekin konuşmasında, “ – Biz 33 yıl hiç iktidar olmamışız ki. Yeni nesiller bilmeyebilir, zaman zaman şöyle sorular soruluyor, CHP olarak  hiçbir icraat göstermiyorsunuz ki… denilmektedir.

Ya ben düşünüyorum da, biz ne zaman iktidar olduk ki, bir şey yapmadık.  Ülkenin gidişatından, 33 yıl iktidar olamayan CHP’yi kimse sorumlu tutamaz. 11 yıldır aynı zihniyet yönetiyor ülkeyi. 8 tane bakan 18 yıldır ülke yönetiminde görevde” dedi.

Tekin’in bu tespitleri gerçekten oldukça önemli, CHP Genel Başkanı Baykal’da kullanabilir bence…

Tekin; “Bülent Arınç’a suikast girişimi konusu ile ülke gündemi 20 gün meşgul edildi. Sormazlar mı adama, sayın Arınç, o iki şüpheli kişinin senin sokağında ne işi vardı? “ dedi.

Şimdi gel de bu sözü yorumla, bu söze ne denir  -Laf ola beri gele… -laf olsun torba dolsun… denilebilir ancak.

author avatar
Kenan GÜLERCİ

İlgili Haberler

Dünyadan
09 Nisan 2024
Irak’ın Sahipsiz (Üçüncü) Unsuru; Türkmenler

Irak, farklı etnik ve mezhep gruplarından oluşan değişik oluşumların bir arada yaşadığı bir ülkedir. Tipik Ortadoğu ülkesi olan Irak’ta yaşayan farklı etnik-mezheplere mensup olan her bir toplumun kaderi, arkasında olan farklı ülkelerin desteğine bağlıdır. Tipik Ortadoğu ülkesi demenin de anlamı budur. Örneğin, Iraklı Kürtlerin arkasında ABD ve bazı batılı ülkelerin desteği var, Iraklı  Şiilerin arkasında […]

Dünyadan
30 Mart 2024
Zararın Neresinden Dönersen Kârdır

2017 yılında Türkmen “stratejisinde” köklü bir değişim yapıldı. Yani, 1995 yılından 2017 yılına kadar olan süre içerisinde yapılanların tümü bir tarafa bırakılarak yeni bir döneme geçildi. Başka bir değişle, sil baştan başlamak oyunu misali Türkmen siyasi harekatındaki ortak akıl ve istişarenin egemen olduğu dönemin kapatıldığı bir dönem olarak Türkmen siyasi tarihine geçti. Değişen bu “strateji” […]

Nerden Tutarsan Elinde Kalır
Dünyadan
22 Mart 2024
Nerden Tutarsan Elinde Kalır

Ferhat Sengaw, beynini, kalemini, iradesini dış mihraklara kiralayan, onların maşası olup talimatları doğrultusunda Iraklı Türkmenlerin tarihine, varlığına ve geleceğine düşünür kisvesi altında medya aracılığıyla hakaret eden sünepe ve pespaye bir Iraklı Kürt yazarıdır. Yukarıda bahsi geçen sünepeye, Hasan Turan başkanlığındaki ITC imzalı verilen cevap “Iraklı oluşumların arasındaki kardeşliği bozmaya yönelik yalan içerikli açıklamaları kınıyor, mahkemeye […]

Genel
14 Mart 2024
Selfi Çekmenin Fiziki ve Sanal Tehlikeleri: Görünmeyen Riskler

TEHLİKENİN EŞİĞİNDE BİR FOTOĞRAF Selfi Çekmenin Fiziki ve Sanal Tehlikeleri: Görünmeyen Riskler Günümüzde sosyal medyanın ve çevrimiçi platformların popülaritesiyle birlikte selfie çekmek, sadece bir eğlence aracı olmaktan çıkıp adeta bir yaşam tarzı haline geldi. Ancak, bu popüler eğilim sadece güzellik ve özgüvenle dolu pozlarla sınırlı değil; aynı zamanda fiziki ve sanal olarak bir dizi tehlike […]