SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

EĞİTİM BİR SEN İLE

Yayınlanma:
ABONE OL
EĞİTİM BİR SEN İLE

Sendika kelimesinin sözlük anlamı: Çalışanları bir çatı altında toplayarak, hak ve menfaatlerini korumak ve geliştirmektir. Eğitim sendikalarının işi de: Eğitim çalışanlarının hak ve menfaatlerini korumak, kazanımlarına yenisini eklemek ve birkaç adım daha ileriye götürmektir.

Eğitim Bir Sen: Bir eğitim çalışanları sendikası, sendikanın üyeleri de; öğretmen, memur ve yardımcı personeldir.

Bu gün, Eğitim Bir Sen mensupları ile kısa bir Kartal turu attım. Kartal İlçe Başkanı Yüksel İlhan Alanyalı Fen Lisesi Müdürü Muammer Okumuş rehberliğinde yaptığım turda; Fatma Aliye Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi Müdürü Tuncay Oruç ve Özel Eğitim Meslek Eğitim İş Okulu Müdürü Mahmut Balta yer aldı.

Beni evimin önünden kendi araçları ile alan Eğitim Bir Sen’lilerle Kartal İhsan Zakir Ortaokulu, Hürriyet İmam Hatip Ortaokulu, Çakabey İmam Hatip Ortaokulu ve Yavuz Selim Ortaokulu’na gittik.

Kurfalı’da bulunan İhsan Zakir, Yüksek duvarlarla çevrili iki binadan oluşuyor, iki bina arasındaki bahçede; oyun alanları, duvar boyunca uzanan tribünler var. Bizi kapıda karşılayan Okul Müdürü Attila Necdet Bey’in daveti ile bir çay içip, spor salonundaki görsel sanatlar sergisine gittik.

Resim öğretmenleri Esin Akgün, İklime Bostanoğlu ve Berna Sapaz’ın rehberliğinde açılan sergide yüzlerce eser var. Spor salonun cephe çevre çevreleyen eserler o kadar çok ki; eserler tüm duvarları doldurup, duvardan salonun ortasındaki panolara atlamış. Her bir panoda iki görevli öğrenci var.

Yağlı boya, guaş ve kara kalem çalışmalarının ağırlıkta olduğu sergide onlarca değişik teknik ve eser var. Her biri bir birinden güzel, el emeği, göz nuru eserlere bakıp, öğrencileri tebrik ettikten sonra, bir iki poz hatıra fotoğrafı çekip, okuldan ayrılıyoruz.

İkinci durağımız Kartal Hürriyet İmam Hatip Ortaokulu. Hürriyet’te TÜBİTAK 4006 Teknoloji Fuarı kapsamında Okul Müdürü Mustafa Yeşildal ve Proje Koordinatörü Recep Işıldak, rehberliğinde Proje Danışman Öğretmenleri Koray Ekmekçioğlu, Demet Karaçam, Kübra Kul, Nurcan Aldanmaz ve İsmail Evcim nezaretinde 48 öğrencinin hazırladığı; evlerde çeşitli kolaylıklar sağlayan 26 eser sergilenmiş. Sergiyi hep birlikte gezip, öğretmen ve öğrencilerden bilgi alıyoruz.

Çakabey TUBİTAK 4006 fuarı, okul bahçesinde kurulan çadırlarda açılmış. Altı çadırın altında 20 proje var. Okul Müdürü Ayhan Kara ve Fen ve Teknoloji Öğretmeni Derya Ağaoğlu rehberliğinde açılan fuarda; Fen bilimleri, Sosyal Bilimler, Matematik Din Kültürü ve Türkçe öğretmenleri görev almış. Ev ve sanayi ye hitap eden projeler içinde solucan gübresi hemen her ziyaretçinin ilgisini çekmiş.

Son durağımız Yavuz Selim Ortaokulu’ndaki Türkkızılayı kan bağış çadırı. İki çadır ve bir ambulanstan oluşan bağış çadırının amacı: Öğrencilere konu hakkında bilgi vermek, ramazan ve yaz aylarında azalan kan bağışı açığın kapatmak. Çadırda: Müracaat, doktor kontrolü, kan alma ünitesi ve ikram bölümleri var.

Okul müdürü Fatih Baoloğlu’nun çay ikramı ile noktaladığımız okulların yıl sonu etkinlik gezimizi öğle yemeği ile taçlandırıp, bir birimize veda ediyoruz.

Dört okulda gördüğüm kadarı ile: Okullar iyi, müdür, öğretmen ve öğrenciler bir şeyler yapmak için şevk ve heyecanla çalışıyor.

Bana kısa bir Kartal turu arttıran Eğitim Bir Sen İlçe Başkanı Muammer Bey’e teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum. Sahadasınız, eğitim ortamını iyileştirmek, eğitim kalitesini arttırmak, eğitim çalışanı ve emeklisinin maaş ve sosyal haklarını biraz daha yukarı çekmek için çalışıp, çabalıyorsunuz, teşekkür ediyorum ancak hepimiz biliyoruz ki: Öğretmenler için ne yapsak az.

Tüm öğretmenler ve emeklileri; çalışma şart ve ortamınız daha iyi, maaş ve ücretiniz daha çok, sosyal ve kültürel haklarınız daha iyi olsun.

Ne diyor Hz Ali: “Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum”

author avatar
Mustafa Telli

İlgili Haberler

Dünyadan
09 Nisan 2024
Irak’ın Sahipsiz (Üçüncü) Unsuru; Türkmenler

Irak, farklı etnik ve mezhep gruplarından oluşan değişik oluşumların bir arada yaşadığı bir ülkedir. Tipik Ortadoğu ülkesi olan Irak’ta yaşayan farklı etnik-mezheplere mensup olan her bir toplumun kaderi, arkasında olan farklı ülkelerin desteğine bağlıdır. Tipik Ortadoğu ülkesi demenin de anlamı budur. Örneğin, Iraklı Kürtlerin arkasında ABD ve bazı batılı ülkelerin desteği var, Iraklı  Şiilerin arkasında […]

Dünyadan
30 Mart 2024
Zararın Neresinden Dönersen Kârdır

2017 yılında Türkmen “stratejisinde” köklü bir değişim yapıldı. Yani, 1995 yılından 2017 yılına kadar olan süre içerisinde yapılanların tümü bir tarafa bırakılarak yeni bir döneme geçildi. Başka bir değişle, sil baştan başlamak oyunu misali Türkmen siyasi harekatındaki ortak akıl ve istişarenin egemen olduğu dönemin kapatıldığı bir dönem olarak Türkmen siyasi tarihine geçti. Değişen bu “strateji” […]

Nerden Tutarsan Elinde Kalır
Dünyadan
22 Mart 2024
Nerden Tutarsan Elinde Kalır

Ferhat Sengaw, beynini, kalemini, iradesini dış mihraklara kiralayan, onların maşası olup talimatları doğrultusunda Iraklı Türkmenlerin tarihine, varlığına ve geleceğine düşünür kisvesi altında medya aracılığıyla hakaret eden sünepe ve pespaye bir Iraklı Kürt yazarıdır. Yukarıda bahsi geçen sünepeye, Hasan Turan başkanlığındaki ITC imzalı verilen cevap “Iraklı oluşumların arasındaki kardeşliği bozmaya yönelik yalan içerikli açıklamaları kınıyor, mahkemeye […]

Genel
14 Mart 2024
Selfi Çekmenin Fiziki ve Sanal Tehlikeleri: Görünmeyen Riskler

TEHLİKENİN EŞİĞİNDE BİR FOTOĞRAF Selfi Çekmenin Fiziki ve Sanal Tehlikeleri: Görünmeyen Riskler Günümüzde sosyal medyanın ve çevrimiçi platformların popülaritesiyle birlikte selfie çekmek, sadece bir eğlence aracı olmaktan çıkıp adeta bir yaşam tarzı haline geldi. Ancak, bu popüler eğilim sadece güzellik ve özgüvenle dolu pozlarla sınırlı değil; aynı zamanda fiziki ve sanal olarak bir dizi tehlike […]