SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

EĞİTİM BİR SEN İLE

Yayınlanma:
ABONE OL
EĞİTİM BİR SEN İLE

Sendika kelimesinin sözlük anlamı: Çalışanları bir çatı altında toplayarak, hak ve menfaatlerini korumak ve geliştirmektir. Eğitim sendikalarının işi de: Eğitim çalışanlarının hak ve menfaatlerini korumak, kazanımlarına yenisini eklemek ve birkaç adım daha ileriye götürmektir.

Eğitim Bir Sen: Bir eğitim çalışanları sendikası, sendikanın üyeleri de; öğretmen, memur ve yardımcı personeldir.

Bu gün, Eğitim Bir Sen mensupları ile kısa bir Kartal turu attım. Kartal İlçe Başkanı Yüksel İlhan Alanyalı Fen Lisesi Müdürü Muammer Okumuş rehberliğinde yaptığım turda; Fatma Aliye Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi Müdürü Tuncay Oruç ve Özel Eğitim Meslek Eğitim İş Okulu Müdürü Mahmut Balta yer aldı.

Beni evimin önünden kendi araçları ile alan Eğitim Bir Sen’lilerle Kartal İhsan Zakir Ortaokulu, Hürriyet İmam Hatip Ortaokulu, Çakabey İmam Hatip Ortaokulu ve Yavuz Selim Ortaokulu’na gittik.

Kurfalı’da bulunan İhsan Zakir, Yüksek duvarlarla çevrili iki binadan oluşuyor, iki bina arasındaki bahçede; oyun alanları, duvar boyunca uzanan tribünler var. Bizi kapıda karşılayan Okul Müdürü Attila Necdet Bey’in daveti ile bir çay içip, spor salonundaki görsel sanatlar sergisine gittik.

Resim öğretmenleri Esin Akgün, İklime Bostanoğlu ve Berna Sapaz’ın rehberliğinde açılan sergide yüzlerce eser var. Spor salonun cephe çevre çevreleyen eserler o kadar çok ki; eserler tüm duvarları doldurup, duvardan salonun ortasındaki panolara atlamış. Her bir panoda iki görevli öğrenci var.

Yağlı boya, guaş ve kara kalem çalışmalarının ağırlıkta olduğu sergide onlarca değişik teknik ve eser var. Her biri bir birinden güzel, el emeği, göz nuru eserlere bakıp, öğrencileri tebrik ettikten sonra, bir iki poz hatıra fotoğrafı çekip, okuldan ayrılıyoruz.

İkinci durağımız Kartal Hürriyet İmam Hatip Ortaokulu. Hürriyet’te TÜBİTAK 4006 Teknoloji Fuarı kapsamında Okul Müdürü Mustafa Yeşildal ve Proje Koordinatörü Recep Işıldak, rehberliğinde Proje Danışman Öğretmenleri Koray Ekmekçioğlu, Demet Karaçam, Kübra Kul, Nurcan Aldanmaz ve İsmail Evcim nezaretinde 48 öğrencinin hazırladığı; evlerde çeşitli kolaylıklar sağlayan 26 eser sergilenmiş. Sergiyi hep birlikte gezip, öğretmen ve öğrencilerden bilgi alıyoruz.

Çakabey TUBİTAK 4006 fuarı, okul bahçesinde kurulan çadırlarda açılmış. Altı çadırın altında 20 proje var. Okul Müdürü Ayhan Kara ve Fen ve Teknoloji Öğretmeni Derya Ağaoğlu rehberliğinde açılan fuarda; Fen bilimleri, Sosyal Bilimler, Matematik Din Kültürü ve Türkçe öğretmenleri görev almış. Ev ve sanayi ye hitap eden projeler içinde solucan gübresi hemen her ziyaretçinin ilgisini çekmiş.

Son durağımız Yavuz Selim Ortaokulu’ndaki Türkkızılayı kan bağış çadırı. İki çadır ve bir ambulanstan oluşan bağış çadırının amacı: Öğrencilere konu hakkında bilgi vermek, ramazan ve yaz aylarında azalan kan bağışı açığın kapatmak. Çadırda: Müracaat, doktor kontrolü, kan alma ünitesi ve ikram bölümleri var.

Okul müdürü Fatih Baoloğlu’nun çay ikramı ile noktaladığımız okulların yıl sonu etkinlik gezimizi öğle yemeği ile taçlandırıp, bir birimize veda ediyoruz.

Dört okulda gördüğüm kadarı ile: Okullar iyi, müdür, öğretmen ve öğrenciler bir şeyler yapmak için şevk ve heyecanla çalışıyor.

Bana kısa bir Kartal turu arttıran Eğitim Bir Sen İlçe Başkanı Muammer Bey’e teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum. Sahadasınız, eğitim ortamını iyileştirmek, eğitim kalitesini arttırmak, eğitim çalışanı ve emeklisinin maaş ve sosyal haklarını biraz daha yukarı çekmek için çalışıp, çabalıyorsunuz, teşekkür ediyorum ancak hepimiz biliyoruz ki: Öğretmenler için ne yapsak az.

Tüm öğretmenler ve emeklileri; çalışma şart ve ortamınız daha iyi, maaş ve ücretiniz daha çok, sosyal ve kültürel haklarınız daha iyi olsun.

Ne diyor Hz Ali: “Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum”

author avatar
Mustafa Telli

İlgili Haberler

Dünyadan
07 Mart 2024
Kazancı, “Kerkük’teki Türkmenleri azınlık durumuna düşüren o imzalar”

Kerkük’teki Türkmenlerin Güneşte Eriyen Dondurma Misali Durumuna Düşürülmesinin Altında yatan imzalar. 03.03.2018 tarihli bu yazı,  2018 yılında Irak’ta gerçekleşecek Parlamento seçiminden tam bir ay önceki tarihi teşkil ediyor. Söz konusu yazıda,  dönemin ITC Başkanı Erşat Salihi ve dönemin ITC başkan yardımcısı Hasan Turan’ın (dönemin ITC yönetiminin bilgisi olmadan) katılımıyla Kürt ve Araplardan oluşan “Kerkük Komisyon”, […]

Dünyadan
25 Şubat 2024
Hicran Kazancı, “Bir Ağacı, Sapı O Ağacın Dalından Yapılan Baltayla Keserler”

12 Mayıs 2018 tarihinde, Irak’ta gerçekleşen parlamento seçimine, Kerkük noktasında Erşat Salihi başkanlığındaki Irak Türkmen Cephesi (ITC) Kerkük Türkmen Cephesi Listesi adı altında seçime katıldı. Listedeki 2.aday, ITC yardımcısı Hasan Turan idi. Netice, Kerkük genelinde 1 milletvekili ITC kazandı. Başka bir ifade ile, Kerkük’teki ITC’nin etkisi tamamen kırıldı ve Kerkük üzerindeki inisiyatifi rakip partilere altın […]

Basında Kartal
17 Şubat 2024
Kartal halkının tercihi kim olacak?

Kartal’da adayların seçmeni etkileyecek en önemli projesi hiç kuşkusuz Kentsel Dönüşüm vaadleri olacaktır. Zira adayların seçmeni ikna edebilecek en etkili proje vaadi, barınma konusunda yapılması gerekenler binaların yenilenmesi yani depreme dayanıklı sağlam binalarda yaşama arzusu olacak. Kartal’ın komşu ilçelere oranla imar ve şehirleşme konusunda geri kalması Kartal halkını hem çok üzüyor, hemde bu seferki yerel […]

ALLAH’IM MERHAMETSİZLERİ BİZE MUSALLAT ETME…
Yazarlar
15 Şubat 2024
ALLAH’IM MERHAMETSİZLERİ BİZE MUSALLAT ETME…

Allah’ım; Merhametsizleri, vicdansızları bize musallat etme. Allah’ım; Müslüman görünümlü olup da münafıklık alametleri taşıyanların şerrinden koru bizleri. Allah’ım; dili başka, kalbi başka olanların şerrinden koru bizleri. İLGİLİ HABER BİR GARİBAN RAMAZAN! Allah’ım; menfaatleri, hırsları, beklentileri, tarafgirlikleri, siyasi görüşleri uğruna yapmayacakları kötülük olmayan iftiracı, gıybetçi, fitne, fesat, dedikoducu, ahlaksız, merhametsiz, adaletsiz, bağnaz, yobaz kişilerin şerrinden koru […]