SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Ahmet Şimşek: “Sanat çok değerlidir, onsuz olamaz”

Yayınlanma:
ABONE OL

Ahmet Şimşek: “Sanat inceliktir, maneviyattır.”

Ahmet Şimşek Anadolu Lisesi Yetenek Akademisi kapsamındaki Görsel Sanatlar Kulübü ve Fotoğrafçılık Kulübü öğrencilerinin 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılı başından beri yaptıkları çalışmalardan oluşan resim ve fotoğraf sergisi açıldı. Okul lobisinde açılan karma sergi beğenildi.

 

“Çalışmalar meyvelerini verdi.”

 

Ahmet Şimşek Anadolu Lisesi Müdürü Bora Esin serginin açılışında yaptığı konuşmada, “Resim ve Fotoğrafçılık kulübümüzün çalışmaları meyvelerini verdi. Özellikle kulüp öğretmenlerimiz Dersim Kılıç ile Hasgül İçli’ye, yıl boyu yaptıkları ve rehberlikte bulundukları çalışmalar için teşekkür ediyorum.” dedi.

 

“Sanat bir inceliktir, bir maneviyattır.”

 

Kolejin Kurucusu Ahmet Şimşek de konuşmasında, “Sevgili öğrenciler, böyle güzel günlerde bir araya gelmekten çok mutluyuz. Çünkü sizler bizim en değerli varlığımız, canımız, kanımızsınız. Sizleri çok seviyoruz. Sanat bir toplumun en faydalı alanıdır. Bir millet ancak sanat olursa mükemmel olur ve medeniyete kavuşur. Sanat bir inceliktir, bir maneviyattır, bir ağacın çiçekleri gibidir. Yüce Atatürk’ün de belirtiği gibi, sanatsız kalmış bir milletin hayat damarlarından birisi kopmuş demektir. Emeklerinizle, göz nurunuzla yaptığınız bu güzel eserlerle gurur duyuyorum ve başarılarınızın devamını diliyorum.” dedi.

 

“Sanat çok değerlidir, onsuz olamaz.”

 

Ahmet Şimşek Koleji Genel Eğitim-Öğretim Yöneticisi Yasemin Kumral Şimşek ise serginin açılışında şöyle konuştu; “Değerli yöneticilerimize ve emeği geçen öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum. Şüphesiz sanat çok değerlidir, onsuz olamaz ama şunu bilmenizi isterim; Diyelim bir binanız oldu, eğer duvarlarından birisinde sanat eseri niteliği kazanmış bir tablo koymadıysanız sıfırdır, anlamsızdır. Çok güzel bir otele gittiniz ama derinden bir müzikle taçlandırılmıyorsa eksikliktir. Sanatsız olan her şey üçüncü sınıf kalmaya mahkumdur. Böylesine güzel ve anlamlı bir sergi için hepinizi kutluyorum.”

 

“Öğrencilerimizin emeklerine sağlık.”

 

Ahmet Şimşek Anadolu Lisesi Görsel Sanatlar Öğretmeni Dersim Kılıç ta yaptığı açıklamada, sergi içeriğinin önceki sergilerden dana farklı olduğunu belirterek şunları söyledi; “Bir önceki sergideki tema, serginin süreç odaklı olmasıydı. Bu sergide bir tema belirlemek yerine öğrencilerin yapabilecekleri ne varsa serbest bıraktık. Bu durum öğrencilerimizin daha çok hoşuna gitti. Dolayısıyla sadece karakalem değil, arzu eden öğrencilerimiz yağlıboya da çalışmış oldular. Öğrencilerin eserlerinin kalitesi, Yetenek Akademisi katılımları sayesinde genel ortalamanın üzerindeydi. Bu serginin öncekilere göre farklı olmasının bir diğer sebebi de Fotoğrafçılık Kulübü öğrencilerinin, öğretmenimiz Hasgül içli’nin rehberliğinde çekmiş oldukları fotoğrafların da yılsonu sergisi kapsamında sergilenmiş olmasıydı.  Gerek resim, gerekse fotoğraflarıyla sergiye katkı sunan, Yetenek Akademisi ve kulüplerde varlık gösteren tüm öğrencilerimizin emeklerine sağlık. Sergiyi gezen herkese teşekkür ederiz.”

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi 23 Nisan’ı Kutladı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde kurulan Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan bu özel günü kutlayan minik meclis üyeleri, günün anlam ve önemine de vurgu yaptı. Kartal Belediyesi Çocuk Meclis üyelerine Başkan Gökhan Yüksel tarafından başarı belgesi takdim edildi. Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Admin See Full Bio

Basında Kartal
22 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel’den 23 Nisan Mesajı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile bir kutlama mesajı yayımladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in yayımladığı mesajında şu ifadeler yer aldı: “Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışının 104’üncü yılını milletçe birlik ve beraberlik içinde kutlamanın gurur, mutluluk ve coşkusunu yaşıyoruz. Tarihimizde önemli bir dönüm noktası olan 23 Nisan […]