SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Bilal Ay: “Uyuşturucuya karşı herkesi bir araya getireceğiz”

Yayınlanma:
ABONE OL
Uyuşturucu ile mücadele için Saadet Partisi’nden milletvekili adayı olan Bilal Ay, “Hangi görüşten olursa olsun uyuşturucuya karşı herkesi bir araya getireceğiz” dedi.
Saadet Partisi İstanbul 2. Bölge Milletvekili adayı Bilal Ay Yön Radyo’ya konuk oldu. Temiz Toplum Derneği Genel Başkanı olarak uyuşturucuyla aktif mücadele eden, yine bu mücadeleyi sürdürmek için milletvekili adayı olan Ay, sadece İstanbul’da 500 bin bağımlı olduğunu ifade ederek, “İstanbul’un nüfusunu 15 milyon olarak değil, 20 milyon bile saysak her 40 kişiden birisi uyuşturucu bağımlısı. Aileleri ile birlikte düşündüğümüzde sadece İstanbul’da 2 milyon kişiden söz ediyoruz. Buna rağmen Türkiye’de bağımlılık tedavisi yapılan AMATEM’lerin yatak kapasiteleri 600-700 gibi. Özel merkezler ise vatandaşı rant kapısı olarak görüyor. Bunun yanında bir sentetik uyuşturucu 1 kerede bağımlılık yapıyor. 10 günde beynin yüzde 60’ını tahrip ediyor. Maalesef ülkemizde uyuşturucu ile yeterince mücadele edilemiyor” diye konuştu.
BAĞIMLI OLMAYANLARI KORUYACAĞIZ
Türkiye’de bağımlıların ve uyuşturucu ile mücadelenin durumu bu haldeyken, 24 Haziran seçimlerini adeta fırsat bilerek yola koyulduklarını anlatan Ay, “Bu konuda çok daha güçlü söz söylemek için yola koyulduk. Öncelikle ülke siyasetine doğru yön vererek, hiç uyuşturucuya bulaşmamış insanlarımızın buna meyletmemeleri için ön alacağız. Bu yeterli olmaz. Mevcut mağdurlar var. Bugün, bir bağımlı 18 yaşını aşmışsa ancak sosyal güvencesi yoksa tedavi olamıyor. Bunu değiştireceğiz” şeklinde konuştu.
HERKESİ BİR ARAYA GETİRECEĞİZ
“Hangi görüşten olursa olsun uyuşturucuya karşı herkesi bir araya getireceğiz” diyen Bilal Ay, çözüm önerilerini sıralamaya şöyle devam etti:
 “AMATEM’lerin sayılarını arttıracağız.
Özel merkezlerin uyuşturucu bağımlılarını adeta rant kapısı olarak görmesinin önüne geçeceğiz.
Türkiye’de olmayan rehabilitasyon köylerini kuracağız. Mağdur gençlerimizin önce tedavi edilip akabinde de rehabilite edilip topluma katılımını sağlayacağız.
Tedavi olan kardeşlerimizin, tedavinin son aşaması olarak hayata geçmesi gereken, yer değiştirmelerini sağlamak adına da gerekli desteği vereceğiz.”

İlgili Haberler

Avrupa Birliği
26 Nisan 2024
Galataport İstanbul’a Avrupa Birliği’nden Ödül!

Galataport İstanbul, inşaattan işletme dönemine uzanan çalışmalarında sergilediği çevre dostu yaklaşımla ödülleri arasına bir yenisini ekledi. Dünyadaki okyanus ve denizleri kurtarmayı hedefleyen BlueMissionMed Koordinasyon ve Destek Hareketi, Galataport İstanbul ekibinin faaliyetlerini “Çevreye Duyarlı Girişimci ve Kişilik” ödülüyle taçlandırdı. İstanbul’un dünyaya denizden açılan kapısı Galataport İstanbul, geniş ödül yelpazesine bir yenisini daha ekledi. İnovatif projeleri ve […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB Başkanı İmamoğlu, 23 Nisan’da Koltuğunu Ali Selim Metli’ye Devretti

BAŞKANI METLİ’DEN İLK TALİMATLAR: OKULLARA ÖĞRENCİ DOLAPLARI YAPILSIN, HER OKULDA YEMEKHANE OLSUN İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104’üncü yıldönümünde koltuğunu, ilkokul 3. sınıf öğrencisi Ali Selim Metli’ye devretti. Başkan Metli’nin ilk talimatları, “Bütün okullarda öğrenci dolapları yapılmasını istiyorum. Çünkü, çantalarımızı taşımakta zorlanıyoruz. Bir de okullarımızda yemekhaneler olmasını istiyoruz. Bize […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB, 23 Nisan kutlamasını Üsküdar Meydanı’nda yaptı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kentin farklı noktalarında gün boyu süren organizasyonlarla kutladı. Bu programların birçoğuna katılan ve 23 Nisan coşkusuna ortak olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bayramın finalini Üsküdar Meydanı’nı dolduran İstanbullularla birlikte yaptı. Eşi Dr. Dilek Kaya İmamoğlu’yla birlikte el ele sahneye çıkan İmamoğlu’na, 15 farklı ülkeden […]

Genel
25 Nisan 2024
Tam 44 il için kritik uyarı! Kapıyı camı sıkı sıkı kapatın

Tam 44 il için kritik uyarı! Kapıyı camı sıkı sıkı kapatın! Meteorolojiden 44 il için kritik uyarı geldi. Sarı kodlu uyarıda toz taşınımı ve kuvvetli Rüzgar olacağı bildirildi. Tedbirinizi alın, camı kapıyı sıkı sıkı kapatın. Son dakika haberine göre Meteoroloji Genel Müdürlüğü Türkiye’nin 44 ili için sarı kodlu uyarı yaptı. Meteorolojiden yapılan uyarıda top taşınımı […]