SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Kartal Belediye Başkanına verilen hukuki yetki yargıya taşındı

Yayınlanma:
ABONE OL

Ak Parti Kartal İlçe Başkanı Gürkan Akyol tarafından yapılan yazılı açıklamaya gore;

Akyol, “Hukuk dışı yetki gaspına yargı dur diyecektir”

“Kartal’ı İstanbul’un yeni merkezi yapmak vaadiyle yola çıkan ama adeta Kartal’ı İstanbul’un geri kalmış merkezi haline getiren Belediye Başkanı, meclisin yetkilerini hukuk dışı devralarak meclisin yetkilerini gasp etmiştir. Bu hukuk dışı durum karşısında Ak Parti Meclis Grubumuz, İlçe Başkanlığımız koordinesinde ilgili meclis kararının iptali ve yürütmenin durdurulması için İstanbul 7. İdare Mahkemesinin 2018/1067 esas numarasıyla dava açmıştır. Bu çerçevede Ak Parti Kartal İlçe Başkanlığımız kamuoyu ve basına bu hukuk dışı yetki gaspı ile ilgili olarak açıklama yapma gerekliliği duymuştur.

Belediye Başkanı, Hukuk İşleri Müdürlüğü kanalıyla “Belediye Başkanından yetki almak kaydıyla davalarda sulh ile tasfiye, ibra, kabul ve feragat yapabilmeleri amacıyla belediyemiz avukatlarına vekâletname vermek üzere kendisine yetki almak “ maksadıyla ilgili teklifi, belediye meclisinin Mayıs ayı gündeminde meclise havale etmiştir. Meclis’te görüşülen ve Hukuk Komisyonuna havale edilen bu teklif Ak Parti Meclis Üyelerimiz tarafından hem komisyonda hem de Meclis oturumunda aksi yönde görüşler savunarak bunun hukuk dışı bir yetki gaspı olduğunu ifade etmişlerdir. Buna rağmen 09.05.2018 tarih 2018/73 nolu Meclis kararı, Ak Partili Meclis Üyelerinin muhalefet şerhi ile oy çokluğuyla kabul edilmiştir.

Her zaman olduğu gibi Belediye Başkanı, Meclisin yetkisini 5393 sayılı Belediye Kanununun 18. maddesinin h. bendinde “vergi, resim ve harçlar dışında kalan ve miktarı 5.000 tl den fazla dava konusu olan belediye uyuşmazlıklarını sulh ile tasfiye, kabul ve feragate karar vermek” görev ve yetkisi Belediye Meclisine ait olduğu açıkça ortadayken Meclisi by-pass etmek suretiyle hukuksuzluğa imza atmıştır.

Bu bağlamda Kartal Halkının oylarıyla seçilen Ak Parti Meclis Üyelerinin girişimiyle daha önceden örnekleri olan yetki gasplarının mahkemeden iptal edildiği gibi; alınan bu meclis kararının da iptali ve yürütmeyi durdurmak için İstanbul 7. İdare Mahkemesinin 2018/1067 esas numarasıyla Meclis kararının yazılmasına müteakip 60 günlük idari dava açma süresi beklenmeden 30.05.2018 tarihinde dava açılmıştır.

Türk Adaletinin, daha önce Belediye Başkanının Meclisten oy çokluğuyla  aldığı haksız ve hukuksuz yetkileri nasıl iptal ettiyse bu kararı da iptal edeceğine inancımız tamdır.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi 23 Nisan’ı Kutladı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde kurulan Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan bu özel günü kutlayan minik meclis üyeleri, günün anlam ve önemine de vurgu yaptı. Kartal Belediyesi Çocuk Meclis üyelerine Başkan Gökhan Yüksel tarafından başarı belgesi takdim edildi. Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Admin See Full Bio

Basında Kartal
22 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel’den 23 Nisan Mesajı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile bir kutlama mesajı yayımladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in yayımladığı mesajında şu ifadeler yer aldı: “Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışının 104’üncü yılını milletçe birlik ve beraberlik içinde kutlamanın gurur, mutluluk ve coşkusunu yaşıyoruz. Tarihimizde önemli bir dönüm noktası olan 23 Nisan […]