SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

MESLEK LİSELERİ KAPATILIYOR MU?

Yayınlanma:
ABONE OL
MESLEK LİSELERİ KAPATILIYOR MU?

Yeni lise geçiş sisteminin sancıları şimdiden yaşanmaya başlandı. Anadolu liselerinin sayısının ihtiyacı karşılamayacağını anlayan MEB, bazı meslek liselerini Anadolu liselerine dönüştürüyor.

          Nitekim İstanbul’da 60 meslek lisesi Anadolu lisesine dönüştürülüyor. Hani MESLEK LİSESİ MEMLEKET MESELESİ idi! Vaz mı geçdiniz? Bu yeni tarzımız mı artık? Düdük çalındı TEOG kalsın. Bir düdük daha LGS gelsin. Al sana bir düdük daha meslek liseleri kapansın Anadolu lisesine dönüşsün!

          Geçtiğimiz yıllar içerisinde eğitimin ve eğitim bölgelerinin ihtiyaçları ve öğrenci potansiyelimiz dikkate alınmadan, sadece siyasi reflekslerle yapılan okul dönüşümlerinin sıkıntıları hala yaşanırken şimdi bu yapılanı nasıl yorumlamalıyız acaba?

          Şu mübarek günlerde apar topar Meslek liselerini Anadolu lisesine dönüştürmenin mantıklı izahını yapacak muhterem bir MEB bürokratı yok mu? Bu okullarda öğrenci mi kalmadı yoksa talep mi azaldı? İstanbul’da ortalık ayağa kalkmış ama MEB’den TIK yok. Anlaşılmaz bir durum.

Acaba asıl gerekçe; LGS sonucuyla nitelikli okullara yerleşemeyecek olan öğrencilerin Anadolu liselerindeki kontenjan sorunundan dolayı istediği okula da gidemeyecek olması mı? Yani bu, Anadolu Liseleri kontenjan sorununa pansuman bir müdahale mi?

          Ey MEB bulduğun çözüm bu mu?

          Ucu nereye kadar gidecek acaba? Mesela İstanbul’da 60 okul yetmezse daha kaç tane meslek lisesini kapatarak Anadolu Lisesine dönüştüreceksiniz? Bir limitiniz var mı? Ya da şunu mu sormak lazım; MEB olarak meslek liselerini gözden mi çıkardınız?

          Meslek liselerindeki bilmem kaç milyona tekabül eden fiziki ve teknik alt yapı yatırımının heba olmasını, binlerce çalışanın norm fazlasına düşerek mağdur olmasını bir sorun olarak görmüyor musunuz?

          Yoksa bir mesleki eğitim PROJEMİZ mi var? Mesela: Sağlık Meslek Liselerini özel hastane birliklerine, Ticaret Meslek Liselerini Muhasebeciler Odasına, Endüstri Meslek Liselerini de sanayi bölgesi yönetimlerine devredilmesini mi düşünüyorsunuz?

          Anlamakta zorlanıyoruz. Hele ki şu seçim öncesinde on binlerce öğrenciyi ve binlerce çalışanı huzursuz edecek böyle bir inisiyatifin gerekçesini ve hangi amaca hizmet etmek istediğini anlamakta zorlanıyoruz.

Dr. Öğr. Üyesi M. Hanefi Bostan

 Türk Eğitim-Sen

İstanbul İl Başkanı

author avatar
M. Hanifi Bostan

İlgili Haberler

Dünyadan
09 Nisan 2024
Irak’ın Sahipsiz (Üçüncü) Unsuru; Türkmenler

Irak, farklı etnik ve mezhep gruplarından oluşan değişik oluşumların bir arada yaşadığı bir ülkedir. Tipik Ortadoğu ülkesi olan Irak’ta yaşayan farklı etnik-mezheplere mensup olan her bir toplumun kaderi, arkasında olan farklı ülkelerin desteğine bağlıdır. Tipik Ortadoğu ülkesi demenin de anlamı budur. Örneğin, Iraklı Kürtlerin arkasında ABD ve bazı batılı ülkelerin desteği var, Iraklı  Şiilerin arkasında […]

Dünyadan
30 Mart 2024
Zararın Neresinden Dönersen Kârdır

2017 yılında Türkmen “stratejisinde” köklü bir değişim yapıldı. Yani, 1995 yılından 2017 yılına kadar olan süre içerisinde yapılanların tümü bir tarafa bırakılarak yeni bir döneme geçildi. Başka bir değişle, sil baştan başlamak oyunu misali Türkmen siyasi harekatındaki ortak akıl ve istişarenin egemen olduğu dönemin kapatıldığı bir dönem olarak Türkmen siyasi tarihine geçti. Değişen bu “strateji” […]

Nerden Tutarsan Elinde Kalır
Dünyadan
22 Mart 2024
Nerden Tutarsan Elinde Kalır

Ferhat Sengaw, beynini, kalemini, iradesini dış mihraklara kiralayan, onların maşası olup talimatları doğrultusunda Iraklı Türkmenlerin tarihine, varlığına ve geleceğine düşünür kisvesi altında medya aracılığıyla hakaret eden sünepe ve pespaye bir Iraklı Kürt yazarıdır. Yukarıda bahsi geçen sünepeye, Hasan Turan başkanlığındaki ITC imzalı verilen cevap “Iraklı oluşumların arasındaki kardeşliği bozmaya yönelik yalan içerikli açıklamaları kınıyor, mahkemeye […]

Genel
14 Mart 2024
Selfi Çekmenin Fiziki ve Sanal Tehlikeleri: Görünmeyen Riskler

TEHLİKENİN EŞİĞİNDE BİR FOTOĞRAF Selfi Çekmenin Fiziki ve Sanal Tehlikeleri: Görünmeyen Riskler Günümüzde sosyal medyanın ve çevrimiçi platformların popülaritesiyle birlikte selfie çekmek, sadece bir eğlence aracı olmaktan çıkıp adeta bir yaşam tarzı haline geldi. Ancak, bu popüler eğilim sadece güzellik ve özgüvenle dolu pozlarla sınırlı değil; aynı zamanda fiziki ve sanal olarak bir dizi tehlike […]