SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

İGDAŞ ve İSKİ çalışanları için toplu iş sözleşmesi imzalandı

Yayınlanma:
ABONE OL

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İGDAŞ ve İSKİ’de çalışan personel için TES-İŞ Sendikası ile toplu iş sözleşmesi imzaladı.

İmza töreni öncesi konuşan Belediye Başkanı Mevlüt Uysal,”Aslına baktığımız zaman dışarıdan birçok insan gelip İGDAŞ ve İSKİ’de çalışmak istiyor. Türkiye’de belediyecilik hizmetleri örnek gösterilirken İGDAŞ VE İSKİ örnek gösteriliyor” dedi.

 

İGDAŞ ve İSKİ çalışanları için toplu iş sözleşmesi imzalandı. Saraçhane’de bulunan İstanbul Büyükşehir Belediyesi ‘nde gerçekleşen imza törenine Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, İBB Genel Sekreteri Hayri Baraçlı, TES-İŞ Sendikası Genel Başkanı Mustafa Şahin, İSKİ Genel Müdürü Fatih Turan, İGDAŞ Genel Müdürü Ali İhsan Sılkım ve sözleşmesi yapılacak çok sayıda personel katıldı.

 

“Türkiye’de belediyecilik çok iyi bir noktada”

 

Türkiye’deki belediyeciliğin tüm dünyaya örnek teşkil ettiğini belirten Başkan Mevlüt Uysal, “Büyükşehir Belediyemiz 94 yılından itibaren belediyecilik adına ülkemize önce örnek oldu, sonra dünyada belediyecilik adına örnek bir çalışma ortaya koydu. Gerçekten Cumhurbaşkanımız belediye başkanı olduğunda belediye hizmet, çalışma örneği ortaya koydu. Bu ülkemize idarede aslında uzun yürüyüşün başlangıcı oldu. O noktada devam ediyoruz. Sözleşme yaptığımız sizler bu işin mimarısınız. Türkiye’de belediyecilik çok iyi bir noktada, İBB belediyecilik adına parmakla gösterilen noktadaysa, idarecilerin bu konuda emeği vardır ama asıl emek siz çalışanlarımızındır” dedi.

 

“Dışarıdan birçok insan gelip İGDAŞ ve İSKİ’de çalışmak istiyor”

 

İBB’nin örnek gösterilen kurumlarının başında İSKİ ve İGDAŞ geldiğini söyleyen Uysal,” 3 gün sonra seçim var. Seçim arifesinde baktığımız zaman sendikalar işi biraz kasıp daha iyi avantajlar elde etmenin yolunu arayabilirler. Bugün yaptığımız sözleşmede böyle birşey çıkmadı karşımıza. İBB dünyaya bütün mazlumları gözeten bir lider çıkardı. 94 yılından bugüne çalışanıyla, idarecisiyle omuz omuza verip işin en düzgününü yapmayı bu kurum başardı. Herkese bu konuda teşekkür ediyorum. Bazı belediyelerde çok büyük gürültü patırtı ile sendika sözleşmesi yapılıyor. Aslına baktığımız zaman dışarıdan birçok insan gelip İGDAŞ ve İSKİ’de çalışmak istiyor. Türkiye’de belediyecilik hizmetleri örnek gösterilirken İGDAŞ ve İSKİ örnek gösteriliyor. Buda aslında sizlerin eseri” diye konuştu.

 

“İşçimizin hakkını enflasyona ezdirmeden verdiğimizi düşünüyoruz”

 

Vatandaşlara sözleşmeden doğan bakiyelerin müjdesini veren Başkan Uysal,”Bankada duracağına işçinin cebinde dursun. Bizim işçilerimiz seçimi paraya bağlamaz, yetişmese bile seçimde yapması gerekeni en iyi şekilde yapar. Diğer bir sorumluluğumuz var bu binadan dünya lideri çıkarmış bir büyükşehir belediyesiyiz. Bütün dünya gözlerini Türkiye’ye çevirmiş, bütün mazlumlar Türkiye’de acaba Recep Tayyip Erdoğan ne yapacak onu gözlüyor. Bütün dünya ona bakıyorsa bütün Türk milletinin bir sorumluluğu var. Büyükşehir olarak burada çalışanların sorumluğu daha fazla. Dünyada yeni bir sisteme geçerken güçlü cumhurbaşkanı güçlü meclis diyorsak İnşallah pazar gün yapacağımız karar ülkemize için önemli. Ama ülkemiz kadar şahıslarımız içinde önemli. Biz bizden önceki nesile göre daha iyi bir ülkede de yaşadık. Bizim çocuklarımız daha iyi bir ülkede yaşasın istiyorsak, kendi adımıza görevimiz var. İşçimizin hakkını enflasyona ezdirmeden verdiğimizi düşünüyoruz.Önümüzdeki dönemde istikrar devam ederse daha iyi bir şekilde devam edecek inşallah. 24 Haziran’da ülke yeniden şaha kalkacak diyoruz. Almanya’da çalışan işçilerimize İSKİ’de İGDAŞ’ta iş var desek hepsi bırakıp gelir” dedi.

İlgili Haberler

Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi
Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de!

 İTÜ GVO Beylerbeyi Yerleşkesi öğrencilerinin geleneksel olarak gerçekleştirdiği Yıl Sonu Resim Sergisi bu yıl üçüncü kez 23 Nisan – 14 Mayıs tarihlerinde Müze Gazhane’de yapılacak. Sergideki çalışmaların bir kısmı ‘’ileri dönüşüm’’ temasına odaklanıyor. Öğrencilerin yaratıcı güçlerini dünyanın geleceği için ortaya koydukları sergi izleyicileri düşündürürken, yaşam ve tüketim alışkanlıklarını sorgulamaları için de ilham verecek. Dünya Bankası’nın […]

Basında Kartal
19 Nisan 2024
Kartal Belediyesi’nin Kreşlerinde 23 Nisan Coşkusu

Kartal Belediyesi’ne bağlı 14 kreşte eğitim gören çocuklar hazırladıkları gösterilerle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, minik öğrencilerin 23 Nisan coşkusuna ortak oldu. Çocukların günlerce emek verdiği gösteriler ayakta alkışlandı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında, Kartal Belediyesi’ne bağlı kreşlerde bir kutlama programı düzenlendi. Kartal […]

Genel
18 Nisan 2024
AKOM’dan kritik uyarı! İstanbul dahil 16 ilde…

İstanbul ve batı bölgeleri için şiddetli yağış ve fırtına uyarısı! İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), İstanbul başta olmak üzere yurdun batı bölgelerinde beklenen şiddetli gök gürültülü sağanaklar ve sıcaklık düşüşleri konusunda vatandaşları uyardı. Kıyı Ege ve Batı Karadeniz bölgelerinde de etkili olacak yağışlar için hazırlıklı olunması gerektiği belirtildi. İSTANBUL’DA BEKLENEN HAVA DURUMU AKOM, […]