SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

İstenen ceza belli oldu!

Yayınlanma:
ABONE OL

Maltepe’de babasına ait iş yerine bombalı paket göndererek babasının ve 2 kişinin ağır yaralanmasına neden olan Alican Kurdaş’ın yargılandığı davada mütalaasını açıklayan savcı, Kurdaş’ın 71 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi. Duruşmada söz alan sanık, “Tek isteğim, babama kendimi affettirmek” dedi.

Maltepe’de babası Özdemir Osman Kurdaş’a ait iş yerine bombalı paket göndererek babasının ve 2 kişinin yaralanmasına neden olan Alican Kurdaş’ın yargılanmasına devam edildi.

Anadolu 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Alican Kurdaş cezaevinden getirilirken, avukatı da salonda hazır bulundu.

 

“Şiddetli basıncın nedeni kutu” 

Duruşmada söz alan sanık Alican Kurdaş, patlayıcıyı kendisinin yaptığını belirterek, “İsteseydim kilolarca yapabilirdim, biraz daha etkili şekilde bir patlama oluşturabilirdim. Ancak ben 110 gram ile yetindim. Fazla büyük yapmama hiçbir engel yoktu. 110 gram internette örnek olarak aldığım gramaj. İmalatçıları tarafından deneme videoları bulunan patlayıcı gramıdır, bu yüzden bu gramajı esas aldım. Patlamanın internetteki videolardaki haliyle kalacağını zannediyordum. Bu kadar şiddetli basınç yapması tahminimce kutudan kaynaklanmıştır. Zaten içinde parça tesiri olmadığı aşikar. Ateşleyici fünyeyi de kendim yaptım” ifadelerini kullandı.

 

Maaşını arttırmayan babasını öldürmek istedi 

 

Esas hakkındaki mütalaasını açıklayan Cumhuriyet Savcısı, sanık Alican Kurdaş’ın, maaşını arttırmayan babasını öldürmek kastıyla bomba düzeneği hazırladığını belirtti. Mütalaada, Kurdaş’ın tanınmamak için motosikletçi kaskı takarak hazırladığı bomba kutusunu babasının iş yerine götürdüğü ve kutuyu babasına verilmek üzere teslim ettiği anlatıldı. Özdemir Osman Kurdaş’ın kutuyu açtığında bombanın patlaması sonucu baba Özdemir Osman Kurdaş ile Sevgi Özcan ve Şahnur Ağaik’in basit tıbbi müdahale ile giderilemeyecek şekilde yaralandığı kaydedildi.

 

Savcı, 71 yıla kadar hapsini istedi 

 

Savcı, sanık Alican Kurdaş’ın babasına karşı eyleminde dolayı, “bomba düzeneği oluşturmak suretiyle tasarlayarak yakın akrabayı kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan 13 yıldan 20 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi. Sevgi Özcan ve Şahnur Ağaik’e yönelik eyleminden dolayı ise, ikişer kez “bomba düzeneği hazırlamak suretiyle tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan 13 yıldan 20 yıla hapis cezasıyla cezalandırılmasını talep etti.

Ayrıca mütalaada sanığın, “patlayıcı madde kullanarak genel güvenliği tehlikeye sokmak” ve “tehlikeli maddeleri bulundurma” suçlarından da 4 yıl 6 aydan 11 yıla kadar hapis ve 5 bin güne kadar adli para cezasına çarptırılması istendi.

 

“Tek isteğim, babama kendimi affettirmek” 

 

Duruşmada son sözü sorulan sanık, “Her duruşmada gerekli şeyleri söylediğime inanıyorum. Sadece tek istediğim var; babama kendimi affettirmek. Cezaevinde iken bunun imkanı yok. Olay sebebi ile pişmanım” diyerek tahliyesini istedi.

 

Mahkeme heyeti, sanık avukatına esas hakkındaki savunmasını hazırlaması için süre vererek duruşmayı erteledi.

 

İddianameden

 

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 31 Kasım 2016’da Alican Kurdaş’ın babası Özdemir Osman Kurdaş’a ait iş yerine bombalı paket gönderdiği anlatılırken, paketi açan babasının ve yanında bulunan iki kişinin yaralandığı belirtilmişti.

İddianamede, Alican Kurdaş’ın “tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs”, “olası kastla öldürmeye teşebbüs”, “korku, kaygı veya panik oluşturabilecek tarzda patlayıcı madde kullanmak” ve “tehlikeli maddelerin izinsiz olarak bulundurulması veya el değiştirmesi” suçlarından 35 yıl 6 aydan 61 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edilmişti.

İlgili Haberler

Basında Kartal
25 Mart 2024
Başkan Gökhan Yüksel, İftar Sofrasında Kartallı Komşularıyla Buluşuyor

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Ramazan ayının gelmesiyle birlikte her akşam iftar sofrasında Kartallı komşuları ile bir araya geliyor. Kartal Belediyesi’nin ilçe genelinde yaptığı mahalle iftarlarına katılan Başkan Gökhan Yüksel, Hürriyet, Soğanlık, Yakacık Çarşı ve Esentepe Mahallesi’nde kurulan iftar sofrasında Kartallılar ile bir araya geldi. Başkan Yüksel, belediye personeli ve aileleri ile Kartal Ekolojik Pazar […]

Belediye
24 Mart 2024
Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi. Mevcut İBB yönetimi tarafından balıkçı esnafının görmezden gelindiğini belirten Murat Kurum, “Her işte olduğu gibi yine balıkçı esnafımız da çaresiz bırakılmış, göz ardı edilmiş, görmezden gelinmiş. Aynı anlayışı aslında İstanbul’un her yerinde görüyoruz. İstanbul’un neresine gitseniz bir sorun, […]

Etkinlikler
23 Mart 2024
AKBANK SANAT’TA YENİ SERGİ “Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası”

Sanatın her disiplinine kapılarını açan Akbank Sanat, bu kez bilgisayar oyunları dünyasını sanatla buluşturan ‘Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası’ adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.  Küratörlüğünü Zeynep Arınç ve Güven Çatak’ın üstlendiği sergi, 26 Mart – 18 Mayıs 2024 tarihi arasında Akbank Sanat’ta sanatseverler ve oyun tutkunları ile buluşuyor. Günümüzde bilgisayar oyunlarının hayatımızın vazgeçilmez bir parçası […]

Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı
Basında Kartal
23 Mart 2024
Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı

Kartal Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürü Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı Kartal Belediyesi’ndeki 35 yıllık çalışma hayatı boyunca Temizlik İşleri Müdürlüğü ile Basın ve Yayın Müdürlüğü birimlerinde müdürlük yapmış, son olarak atandığı Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü’nde birim müdürü olarak çalışan ve geçirdiği bir rahatsızlık sonucu 55 yaşında hayatını kaybeden Hüseyin Güler, son yolculuğuna […]