SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

DKY Mağdurları, eylem yaparak seslerini duyurmaya çalışıyorlar

Yayınlanma:
ABONE OL

Onlarda eyleme başladılar, DKY mağdurları olarak kendilerini ifade eden Akel sitesindeki konut sahipleri sitenin yanındaki alanda toplanarak DKY inşaat firmasını protesto ettiler.

DKY’nin Kartal Esentepe’de “Kentsel Dönüşüm” kapsamında kat karşılığı aldığı Akel Siteleri’nde inşaata başlamadığı gibi, 301 daire sahibinin mağduriyeti drama dönüşmeye başladı.

DKY İnşaat tarafından Kartal’da Esentepe Mahallesindeki “Kentsel Dönüşüm” kapsamında kat karşılığı taahhütü ile Akel sitesinin olduğu alanda yapılması planlanan projenin üç yıl geçmesine rağmen hala projeye başlanmaması yüzlerce aileyi mağdur etti.

Bugün onlarca hak sahibi eski Akel sitesinin olduğu alanda toplanarak inşaat firmasını protesto etti. Müteahhit firmanın taahhüt ettiği kiraların dahi 15 aydır yatırılamaması sebebiyle çok mağduriyetler yaşandığını dile getirdiler.  

Ev sahibi durumundayken ekmeğe muhtaç olduk, Ramazan’da fitre yardımı almak zorunda kaldık, bizleri bu duruma düşüren DKY firma yetkililerine haykırıyoruz; Ya evimizi yap, yapamıyorsan lütfen sözleşmeyi iptal et, başka firmaya yaptıralım. Yeter artık bizi mağdur ettiğin. Kiraya çıktık kiralarımızı ödeyecek paramızda yok evimizde yok, ne olacak bizim halimiz?

Vatandaşlar açtıkları pankartlarda; “Mağdurlar Kooperatifi, Bir sözleşme ile evlerimizden olduk, Müteahhit Mercedes’te üye tabanvayda, Ak-El uyuma arsana sahip çık, 15 aydır kiralarımız ödenmiyor, Hep birlikte arsamıza sahip çıkıyoruz, Kentsel Dönüşüm dediler Moloz dönüşümü oldu, 301 Daire 15 Aydır açız, Fitre almaya başladık, 3 yıldır ruhsat alınmadı” Diye bağırdılar.

DKY’yı protesto eden Akel Blokları mağduru vatandaşlar beddualar ederek, “Bir sözleşme ile evimizden olduk. Fitreye muhtaç hale geldik. Hakkımızı helal etmiyoruz. Bu İnşaat başladığından beri 60 insan öldü ve ölmeye devam ediyor.

Protesto edenlerden bir vatandaş, Ali Dumankaya’ya şunu sormak istiyoruz; “Ali Dumankaya! Bu kadar insan mağdur iken, yoksulluk içerisinde iken, sen nasıl akşamları rahat uyuyorsun? Sen nasıl çoluk çocuğuna ekmek götürüyorsun?” Dedi.

Başka bir vatandaşta; “Eski yönetim Davut Al, Arif, Aydın, Osman Şahin ve ekibi, utanmıyor musunuz bu kadar insana bakarken? Şu halimle ben artık çalışamıyorum da. Hiç mi vicdanınız sızlamıyor? Yarın öbür gün bende yolcuyum. Kaç kişi ölüp gitti şurada? 15-16 kişi ölüp gitti. Sıra bende mi? Hakkımı helal etmiyorum. Haram zehir zıkkım olsun.” Diye haykırdı.

Protestocu Bir bayanda yaptığı konuşmada; “Yarın öbür gün buraya bir temel atacak, binayı sattığı gibi bizleri de satacak” Dedi.

Dört yılda 60 kişi öldü burada. Bunların on iki tanesi kahrından gitti. Buna bir çözüm bulmamız lazım. Bizi bu hallere düşürenlere yazıklar olsun.

DKY’yı Protesto eden yaşlı bir bayan “Ben Ak El kooperatifinin aidatlarını fitre alarak verdim. Bir emekli maaşı 1200 TL. kira ödüyorum. Elektrik su ödüyorum. Ne yiyip ne içeceğiz.” Diye konuştu.

Protesto eden bir bayan mağdur, “İstanbul’un göbeğinde 301 kişinin hakkının yenileceğini düşünmüyorum. İnsanı Eşşek değil, insan yerine koymak lazımdı. Bize güven veren insan bu gün burada olurdu. Burada olmadığına göre gerek yok. İstifaya davet ediyorum. Hazır belediye de Devlet te bir şey yapmadıysa istifaya davet ediyorum. Bu kadar insanı Eşşek yerine koymayacak. İnsanız biz insan. 4 senedir bekliyor bu insanlar. Altmış kişi mezarda şu an. Her kes biliyor ben o evimi el işinde çalışarak aldım. Burnundan gelsin” Diyerek beddua etti.

DKY’yı Protesto eden başka bir bayan mağdur, “Ali Dumankaya kaç ay oldu kirayı vereceğim dedi. Hep yalan dolan! İnşaat yok! İcraat yok! Kira yok!” Dedi.

DKY’yı Protesto eden başka bir yaşlı bir mağdur, “Utanmaz herif Dumankaya nasıl evinde oturabiliyor! Dumankaya’nın adını duymak istemiyoruz. Yerin dibine batsın! DKY bu kadar insanın hakkını nasıl yiyebiliyorsun? Rahat uyu DKY rahat uyu! Sen nasıl akşamları evine çocuklarına yemek götürüyorsun? Vicdanın sızlamıyor mu? Utan, DKY utan!” Diye bağırdı.

DKY’yı Protesto eden başka bir hasta yaşlı bir mağdur’un yanında ki bayan, “Bu kadın hastaneden geldi. Nefes alamıyor. Mecbur mu? Ali Dumankaya nasıl bir vicdan var sende?” Diye tepkisini dile getirdi.

Mağdurlar daha sonra sloganlar atarak DKY İnşaatın satış ofisinin önünde yürüyüp dağıldılar.

Videoyu izlemek için tıklayınız;

İlgili Haberler

Avrupa Birliği
26 Nisan 2024
Galataport İstanbul’a Avrupa Birliği’nden Ödül!

Galataport İstanbul, inşaattan işletme dönemine uzanan çalışmalarında sergilediği çevre dostu yaklaşımla ödülleri arasına bir yenisini ekledi. Dünyadaki okyanus ve denizleri kurtarmayı hedefleyen BlueMissionMed Koordinasyon ve Destek Hareketi, Galataport İstanbul ekibinin faaliyetlerini “Çevreye Duyarlı Girişimci ve Kişilik” ödülüyle taçlandırdı. İstanbul’un dünyaya denizden açılan kapısı Galataport İstanbul, geniş ödül yelpazesine bir yenisini daha ekledi. İnovatif projeleri ve […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB Başkanı İmamoğlu, 23 Nisan’da Koltuğunu Ali Selim Metli’ye Devretti

BAŞKANI METLİ’DEN İLK TALİMATLAR: OKULLARA ÖĞRENCİ DOLAPLARI YAPILSIN, HER OKULDA YEMEKHANE OLSUN İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104’üncü yıldönümünde koltuğunu, ilkokul 3. sınıf öğrencisi Ali Selim Metli’ye devretti. Başkan Metli’nin ilk talimatları, “Bütün okullarda öğrenci dolapları yapılmasını istiyorum. Çünkü, çantalarımızı taşımakta zorlanıyoruz. Bir de okullarımızda yemekhaneler olmasını istiyoruz. Bize […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB, 23 Nisan kutlamasını Üsküdar Meydanı’nda yaptı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kentin farklı noktalarında gün boyu süren organizasyonlarla kutladı. Bu programların birçoğuna katılan ve 23 Nisan coşkusuna ortak olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bayramın finalini Üsküdar Meydanı’nı dolduran İstanbullularla birlikte yaptı. Eşi Dr. Dilek Kaya İmamoğlu’yla birlikte el ele sahneye çıkan İmamoğlu’na, 15 farklı ülkeden […]

Genel
25 Nisan 2024
Tam 44 il için kritik uyarı! Kapıyı camı sıkı sıkı kapatın

Tam 44 il için kritik uyarı! Kapıyı camı sıkı sıkı kapatın! Meteorolojiden 44 il için kritik uyarı geldi. Sarı kodlu uyarıda toz taşınımı ve kuvvetli Rüzgar olacağı bildirildi. Tedbirinizi alın, camı kapıyı sıkı sıkı kapatın. Son dakika haberine göre Meteoroloji Genel Müdürlüğü Türkiye’nin 44 ili için sarı kodlu uyarı yaptı. Meteorolojiden yapılan uyarıda top taşınımı […]