SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

CEMAATLER, TARİKATLAR…

Yayınlanma:
ABONE OL
CEMAATLER, TARİKATLAR…

Adnan Oktar grubuna yapılan operasyonlar ve ortaya dökülen gerçekler sebebiyle ülkemizde sanki 15 Temmuz süreci hiç yaşanmamış da tarikat, cemaat veya din ile insanları etkilemeye, aldatmaya, taraftar toplamaya çalışan yapılar yeni farkına varılmış gibi tartışılır oldu.

Bu konuda uzun yıllardır yazan, söz söylemeye, haddimizi aşmadan insanları uyarmaya çalışan biri olarak öncelikle belirtmem gerekir ki her tarikat, cemaat suçlu ve yanlış yolda değildir. Dini cemaatler, tarikatlar, gruplar Müslümanların dindarlığını, insanlığını, ahlakını, manevi hayatını güzelleştirme amacıyla kurulmuş ve sadece bu konuda hassasiyetleri olması gereken teşkilatlardır.

Bu teşkilatlar ekonomik çıkar ilişkisine, siyaset projesine, ülke yönetiminde söz sahibi olabilmek için siyasal ve sosyal örgütlenme modeline dönüşmüşse, ticarete, siyasete, ülke yönetimine el atmış, para, makam, mevki, güç peşine düşmüş, dünyevileşmişlerse bunlar yozlaşmış içinde yaşadıkları toplum, ülke, hatta bütün dünya için tehlikeli olan örgütler haline gelmişlerdir.

Dini cemaatlerin, tarikatların, grupların ticaret, siyaset ve devlet idaresi gibi dünyevî işlerle bir ilişkisi, beklentisi, hedefi olamaz, olmamalıdır. Çünkü bu örgütler ülkelerine, toplumlarına, dünyaya ancak ve ancak kendilerine ait sosyal, sınıfsal, ideolojik, tarihsel, kültürel, dinsel müktesebatlarıyla bakarlar, kendi çıkarlarına yönelik tarafgirlikleri sebebiyle her türlü adaletsizliğe yol açarlar.

Bu örgütlerin mensupları ticaret yapabilirler, siyaset yapabilirler, devlet yönetiminde yer alabilirler ama yetkilerini, görevlerini dini cemaat, tarikatları ile irtibatlandırıp, imkânlarını bağlı olduğu grupların adına kullanırlarsa ortaya devlet imkânlarını kullanarak haksız güç elde etme, liyakatsizlik, adaletsizlik, adam kayırma, haksızlık, ticarileşme, siyasileşme ve Allah’tan uzaklaşıp dünyevileşme ortaya çıkar.

Bu durumun daha ilerisi helal, haram ayrımının kalkması, adaletsizlik, ahlaki değerlerin terki, inandırıcılığın kaybı, holdingleşme, dünyevi çıkarlar için siyasal partilere payanda olma, dünyevi beklentiler sebebiyle her türlü kötülüğe yol açma, destek verme ve itibarsızlaşarak yok olmaktır. Bunların yok olması önemli değildir, önemli olan bunların kötülükleri sebebiyle insanların din algısında oluşan problemlerdir.

Özetle; cemaati ve tarikatı ticarette, siyasette, makamda, mevkide, basında, okulda, kışlada, üniversitede makam, mevki, güç, para peşinde görüyorsanız biliniz ki bu kişiler Allah’ı kullanarak insanları aldatan, din ile dünyalık elde etmeye çalışan kişilerdir.

Fakat dünyevileşen, maddi güç elde etmeye çalışan bu kişilere, cemaatlere, tarikatlara bakarak Allah rızası için çaba gösteren, insanların, vatanın, milletin manevi değerlerine hayırlı hizmetler yapmaya çalışan, ülke yönetiminde, makamda, mevkide, parada, güç elde etmede gözü olmayan kişileri, cemaatleri ve tarikatları değerlendirmemek gerekir.

author avatar
Ahmet Berhan Yılmaz

İlgili Haberler

Dünyadan
09 Nisan 2024
Irak’ın Sahipsiz (Üçüncü) Unsuru; Türkmenler

Irak, farklı etnik ve mezhep gruplarından oluşan değişik oluşumların bir arada yaşadığı bir ülkedir. Tipik Ortadoğu ülkesi olan Irak’ta yaşayan farklı etnik-mezheplere mensup olan her bir toplumun kaderi, arkasında olan farklı ülkelerin desteğine bağlıdır. Tipik Ortadoğu ülkesi demenin de anlamı budur. Örneğin, Iraklı Kürtlerin arkasında ABD ve bazı batılı ülkelerin desteği var, Iraklı  Şiilerin arkasında […]

Dünyadan
30 Mart 2024
Zararın Neresinden Dönersen Kârdır

2017 yılında Türkmen “stratejisinde” köklü bir değişim yapıldı. Yani, 1995 yılından 2017 yılına kadar olan süre içerisinde yapılanların tümü bir tarafa bırakılarak yeni bir döneme geçildi. Başka bir değişle, sil baştan başlamak oyunu misali Türkmen siyasi harekatındaki ortak akıl ve istişarenin egemen olduğu dönemin kapatıldığı bir dönem olarak Türkmen siyasi tarihine geçti. Değişen bu “strateji” […]

Nerden Tutarsan Elinde Kalır
Dünyadan
22 Mart 2024
Nerden Tutarsan Elinde Kalır

Ferhat Sengaw, beynini, kalemini, iradesini dış mihraklara kiralayan, onların maşası olup talimatları doğrultusunda Iraklı Türkmenlerin tarihine, varlığına ve geleceğine düşünür kisvesi altında medya aracılığıyla hakaret eden sünepe ve pespaye bir Iraklı Kürt yazarıdır. Yukarıda bahsi geçen sünepeye, Hasan Turan başkanlığındaki ITC imzalı verilen cevap “Iraklı oluşumların arasındaki kardeşliği bozmaya yönelik yalan içerikli açıklamaları kınıyor, mahkemeye […]

Genel
14 Mart 2024
Selfi Çekmenin Fiziki ve Sanal Tehlikeleri: Görünmeyen Riskler

TEHLİKENİN EŞİĞİNDE BİR FOTOĞRAF Selfi Çekmenin Fiziki ve Sanal Tehlikeleri: Görünmeyen Riskler Günümüzde sosyal medyanın ve çevrimiçi platformların popülaritesiyle birlikte selfie çekmek, sadece bir eğlence aracı olmaktan çıkıp adeta bir yaşam tarzı haline geldi. Ancak, bu popüler eğilim sadece güzellik ve özgüvenle dolu pozlarla sınırlı değil; aynı zamanda fiziki ve sanal olarak bir dizi tehlike […]