SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

CHP’li Kartal belediyesinin 11 müdürü ABD gezisinde!

Yayınlanma:
ABONE OL

Kartal Belediyesin 11 müdürünün Amerika’da olduğu bilgisi gündeme bomba gibi düştü. Bir çok belediye personeli bu geziden haberdar değil.

Kartal Belediyesi İşitme Engelliler Orkestrası, ABD’nin San Francisco kentinde düzenlenecek olan Urban Dance Company (Antonie Hunter) tarafından 6. sı düzenlenen “İşitme Engelliler Dans Festivaline” davet edilmiş, 2018/80 sayılı meclis kararı ile bu davete katılma konusunda meclis oy birliği ile destek vermiş.

Buraya kadar herşey normal…

Amerika seyahati cazip gelmiş olacak ki meclis kararından hemen sonra, 29.06.2018 tarihli başkanlık oluru ile belediyede görev yapan 8 müdür de bu seyahate dahil edilmiş.

Sonrasında 3 müdürün de katılması ile 11 müdür Amerika’ya gidiş “olur”unu Başkan Öz’den alarak ekibe dahil olmuş.

Başkan Öz den müdürlerine Amerika Jesti.

Belediye Başkanı Öz’ün “Olur” ile bu geziye Güray Ünsever, Oğuzhan Dumlu, Cem Çetin, Hanzade Erdoğan, Burcu Şimşek, Gökhan Akbulut, Özlem Dinç Uludağ, N. Enif Y. Dipşar ve liste de adı olmayan fakat gezi ekibine sonradan dahil edilen Ali Kemal Özdemir, Müjgan Özer, Şükran Çelik isimli diğer 3 müdürle beraber toplam 11 müdür katılmışlar.

Akla gelen ilk soru, İşitme Engelliler Orkestrası meclis kararı ile gönderilirken müdürlere başkanlık “olur”u ile neden görevlendirildi?

“Başkanlık Olur”unun gerekçesinde ise “Kartal Belediyesinin temsil edilmesi ve Kaliforniya eyaletinde modern şehircilik standartları konusunda teknik incelemeler yapmak” açıklaması yapılmış.

Belediye içinde de ciddi rahatsızlık meydana gelmiş durumda!..

Bu gezi programı belediyede kurum içinde de ayırımcılık yapıldığı gerekçesiyle ciddi rahatsızlık oluşturdu. Hatta CHP’li Başkan Öz’ün müdürleri arasında seçici davrandığı, bazı müdürlere özel inisiyatif sağladığı dile getirilmektedir.

Bu seçkinlere, kurum içinde “Beyaz Müdürler” yakıştırması yapılıyor

Ülkemizde yaşanan ekonomik kriz döneminde üstelik borç batağındaki 30 adet müdürlüğü bulunan Kartal belediyesinde, bu Amerika gezisine gönderilen 11 müdür hangi kriterlere göre seçildi, bu müdürler Amerika’da gezi esnasında modern şehircilik konusunda nasıl bir donanım sağlayacaklar, bakacağız. Bu yapılan tamamen seçicilik ayırımcılıktır, onlar başkanın özel müdürleridir, zaten kurum içinde bu ekibe beyaz müdürler yakıştırması yapılıyor. Hatta Başkan Öz’ün bu özel ekibine özel bir projede konut verme planları olduğu söylenmektedir.

 

Sadece 11 müdürün 6 günlük ABD ziyaretinin Kartal Belediyesine mali yükü 250.000- (İki Yüz Elli Bin) Tl civarında olduğu belirtilmektedir.

Ağır borç yükü altında çırpınan belediyenin böylesine lüks bir organizasyona 11 müdürünü dahil ederek bu denli büyük bir mali külfeti Kartal halkının omuzlarına yüklemeye hakkı var mıdır bunu okurların taktirine bırakıyoruz.

Belediye yetkililerine sesleniyoruz, 2009 Mart -2018 Ağustos tarihleri arasında, belediyenin yurtdışına düzenlemiş olduğu gezilerin mali bilançosu nedir kamuoyuna açıklama yapılması gerekiyor.

İlgili Haberler

Avrupa Birliği
26 Nisan 2024
Galataport İstanbul’a Avrupa Birliği’nden Ödül!

Galataport İstanbul, inşaattan işletme dönemine uzanan çalışmalarında sergilediği çevre dostu yaklaşımla ödülleri arasına bir yenisini ekledi. Dünyadaki okyanus ve denizleri kurtarmayı hedefleyen BlueMissionMed Koordinasyon ve Destek Hareketi, Galataport İstanbul ekibinin faaliyetlerini “Çevreye Duyarlı Girişimci ve Kişilik” ödülüyle taçlandırdı. İstanbul’un dünyaya denizden açılan kapısı Galataport İstanbul, geniş ödül yelpazesine bir yenisini daha ekledi. İnovatif projeleri ve […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB Başkanı İmamoğlu, 23 Nisan’da Koltuğunu Ali Selim Metli’ye Devretti

BAŞKANI METLİ’DEN İLK TALİMATLAR: OKULLARA ÖĞRENCİ DOLAPLARI YAPILSIN, HER OKULDA YEMEKHANE OLSUN İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104’üncü yıldönümünde koltuğunu, ilkokul 3. sınıf öğrencisi Ali Selim Metli’ye devretti. Başkan Metli’nin ilk talimatları, “Bütün okullarda öğrenci dolapları yapılmasını istiyorum. Çünkü, çantalarımızı taşımakta zorlanıyoruz. Bir de okullarımızda yemekhaneler olmasını istiyoruz. Bize […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB, 23 Nisan kutlamasını Üsküdar Meydanı’nda yaptı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kentin farklı noktalarında gün boyu süren organizasyonlarla kutladı. Bu programların birçoğuna katılan ve 23 Nisan coşkusuna ortak olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bayramın finalini Üsküdar Meydanı’nı dolduran İstanbullularla birlikte yaptı. Eşi Dr. Dilek Kaya İmamoğlu’yla birlikte el ele sahneye çıkan İmamoğlu’na, 15 farklı ülkeden […]

Genel
25 Nisan 2024
Tam 44 il için kritik uyarı! Kapıyı camı sıkı sıkı kapatın

Tam 44 il için kritik uyarı! Kapıyı camı sıkı sıkı kapatın! Meteorolojiden 44 il için kritik uyarı geldi. Sarı kodlu uyarıda toz taşınımı ve kuvvetli Rüzgar olacağı bildirildi. Tedbirinizi alın, camı kapıyı sıkı sıkı kapatın. Son dakika haberine göre Meteoroloji Genel Müdürlüğü Türkiye’nin 44 ili için sarı kodlu uyarı yaptı. Meteorolojiden yapılan uyarıda top taşınımı […]