SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Tuzla’da Erzurumluların güç birliği

Yayınlanma:
ABONE OL

Tuzla Erzurumlular Derneği ve Erzurumlular Platformu yeni dernek binasında gerçekleştirilen basınla buluşma programında basın mensuplarına ve katılanlara Cağ Kebap ikram edildi.

Tuzla Erzurumlular Derneği Tuzla’da ve Erzurum’da yayın yapan basın mensuplarıyla kaynaşma, tanışma ve istişare toplantısında bir araya geldi. Toplantıya Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve AK Parti Tuzla İlçe Başkanı Suat Durak’ta katıldılar.
Tuzla Erzurumlular Platformu yeni dernek binasında gerçekleştirilen basınla buluşma programında basın mensuplarına ve katılanlara Cağ Kebap ikram edildi.

Erzurum Yöresel Türkülerinin de seslendirildiği Tuzla Erzurumlular Derneği basınla buluşma programında bir konuşma yapan Tuzla Erzurumlular Dernek Başkanı Tahsin Durmaz, “ Davetimize katılarak bizleri onurlandıran basın mensuplarımıza ve tüm davetlilerimize teşekkür ediyorum. Amacımız Tuzla’da özellikle medyada bir tanıtım, zaten geneliyle tanışıyoruz. Bunla birlikte Erzurum’daki medyamızla da bir araya gelelim dedik. Tuzla’da olan bütün dernekler olarak bir arada hareket etme kararı aldık. Dernek başkanlarımızla yaptığımız istişareler sonunda birlikte hareket etme kararı aldık. Her zaman yanımızda olan ve bize bu cesareti veren Tuzla Belediye Başkanımız Dr. Şadi Yazıcı’ya teşekkür ediyoruz. Dernekçilik gerçekten çok zor. Özellikle Tuzla’da bu kaynaşmayı sağlamamızda katkısı olan Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz. 1994 yılında kurulan derneğimizde bugüne kadar başkanlık yapmış ve emeği geçmiş herkese teşekkür ediyoruz. Biz göreve geldiğimizden itibaren Kadın Kollarımızı ve Gençlik Kollarımızı kurduk. Biz Tuzla’da dernekçiliğin örneğini yapmaya çalışıyoruz. Dernekçilik heves ve heyecan işidir. Bu iş samimiyetle oluyor. Hep beraber yapacağız. Eksiklerimizi birlikte gidereceğiz. Biz Tuzla’lıyız. Tuzla’da Erzurumluları temsil ediyoruz. Bize Tuzla’da düşen ne görev varsa elbirliğiyle yapacağız” dedi.

Tuzla Erzurumlular Derneği Tuzla’da ve Erzurum’da yayın yapan basın mensuplarıyla kaynaşma, tanışma ve istişare toplantısında bir konuşma yapan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “ Bizi bugün bir araya getiren dernek başkanımıza ve platform başkanımıza teşekkür ediyorum. Hemşeri dernekleri büyük şehirlerde çok önem arz etmektedir. Herkesin bu konuya özen göstermesi gerekmektedir. Öncelikle kendi dernek üyelerinin, bu kaygılarını, bu tasalarını gidermek noktasında acaba yanıma kimi bulabilirim diye düşündüğünde hemşerilerimi bulabilirim, düşüncesinden kaynaklanan ve o nedenle de önem arz eden bir çalışma ve önemli bir dayanak noktası olduğuna inanan bir kardeşiniz olarak, Belediye Başkanı olduğum andan itibaren her hemşeri derneğinin geride kalmış çokta öne çıkartılmayan ama bu dayanışmaya destek vermiş bir kardeşinizim. Evet artık doyduğumuz memleketteyiz ama doğduğumuz memlekete de katkımız olması lazım. O da bizim hem medeniyetimizin, hem de insani bir tavırdır. Ben hemşeri dernekleriyle bir araya geldiğimde hep şunu söyledim, öncelikle Tuzla Hemşeri Dernekleri Platformunu kurarken Tuzla ortak paydamız ve Tuzla ortak kaygımız. İnsanlarla olan ilişkilerimizi ne kadar geliştirirsek, o denli Tuzla’ya adaptasyonumuz sağlam olur. Tuzla’da hiçbir zaman bir araya gelme ve oturma ihtimali olmayan insanların birbirleriyle olan samimiyetleri Hemşeri Derneklerimiz sayesinde oluyor. Elhamdülillah Hemşeri Derneklerimizle bugüne kadar yaptığımız çalışmaların ilkini Tuzla’da gerçekleştirdik. Sizlerin sayesinde biz bu noktaya geldik. Hemşeri Derneklerimiz Başkanlarımızla birlikte istişare halinde olarak her türlü sıkıntıyı birlikte aşacağız. Bu noktada basınımız da elinden gelen desteği verecektir” dedi.

Başkan Yazıcı konuşmasının sonunda, “ Erzurumlu olmaktan onur ve gurur duyuyorum. Tuzla’ya hizmet etmekten onur duyuyorum. Tuzla’da yaşayan, Tuzlalı bir Erzurumlu olmaktan dolayı Allah’a hamd ediyorum” dedi.

AK Parti Tuzla İlçe Başkanı Suat Durak’ta yaptığı konuşmada, “ Bizler aynı toprakların insanlarıyız. Erzurum ve Bayburt aynı coğrafyadır. Biz öz kültürümüzü İstanbul kültürüyle birleştirirken yozlaştırmamalıyız. Çünkü biz büyükşehirlere geldiğimiz zaman oraların kültürünü yaşıyoruz. Arada bir kültür yaşıyoruz. Biz gerçek kültürümüzü bizden sonraki kuşaklarımıza taşımamız için onlara gerçek kültürümüzü öğretmeliyiz. Tuzla Belediye Başkanımız, elinden geldiğince diğer yerlere de yardım elini uzatıyor. Özellikle Başkanımızın derneklerimize verdiği destek, diğer ilçelerin dernekleri tarafından kıskanılıyor. Bin yıllık kültürün mirasçılarıyız. Biz milli ve manevi değerlerimize sahip çıkmalıyız. Biz halen dünyanın büyüyen 3 ülkesinden biriyiz. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Rabbim şer güçleri geri çevirecek kudrete sahiptir” dedi.

Tuzla Erzurumlular Derneği tarafından gerçekleştirilen Tuzla ve Erzurum’daki basınla bir araya gelme etkinliğinde yenilen cağlarla birlikte misafirlere kadayıf dolması da ikram edildi.

İlgili Haberler

Genel
04 Mayıs 2024
Türkiye’nin en zengin kadını artık o oldu! Serveti bakın ne kadar

Koç Ailesi üyelerinden İpek Kıraç ve Sema Sevim Arse uzun süreden beri Türkiye’nin en zengin kadını listesinde de yarışıyordu. Geçtiğimiz hafta yaşanan değişim ve Türkiye’nin en zengin kadını belli oldu. Türkiye’nin en zengin kadını unvanını almak için uzun süreden beri Koç ailesinin 2 üyesi olan İpek Kıraç ve Semahat Sevim Arsel arasında mücadele vardı. Uzun […]

Genel
03 Mayıs 2024
Mayıs Celbi Askerlik Yerleri Açıklandı: Detaylar ve Sevk Tarihleri Belli Oldu

Milli Savunma Bakanlığı, Mayıs 2024 celbi için yedek subay, yedek astsubay aday adayları ve er statüsündeki yükümlülerin askerlik yerlerini duyurdu. E-Devlet üzerinden erişilebilen sonuçlar, adayların sevk tarihlerini de içeriyor. ASKERLİK YERLERİ AÇIKLANDI Milli Savunma Bakanlığı Askeralma Genel Müdürlüğü, Mayıs 2024 celbi için askerlik yerlerini açıkladı. Yedek subay aday adayları, yedek astsubay aday adayları ve er […]

Genel
03 Mayıs 2024
Kırmızı Et Fiyatlarındaki Artış Devam Ediyor: Bayram Öncesi Kesimlerin Yavaşlatılması Fiyatlara Yansıdı

Kurban Bayramı öncesinde kırmızı ette kesimlerin yavaşlatılması, fiyatların önemli ölçüde artmasına neden oldu. Sektör kaynakları, yaşanan bu durumun fiyat artışlarını daha da tetiklediğini belirtiyor. KIRMIZI ETTE FİYAT ARTIŞI SÜRÜYOR Kurban Bayramı öncesinde kırmızı et fiyatlarındaki artış, tüketiciler ve sektör profesyonelleri tarafından endişeyle karşılanıyor. Özellikle dana ve kuzu etinde son bir yılda yaşanan fiyat artışları, vatandaşların […]

Genel
02 Mayıs 2024
Meteoroloji’den Türkiye Genelinde Kuvvetli Yağış ve Fırtına Uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurdun birçok bölgesinde kuvvetli yağış ve fırtına beklendiğini duyurdu. Özellikle Adana, Osmaniye, Hatay, Mardin ve Batı Akdeniz’de etkili olacak fırtına ve sağanak yağışlara karşı tedbirli olunması gerekiyor. TÜRKİYE’NİN DÖRT BİR YANINDA KUVVETLİ YAĞIŞ VE FIRTINA BEKLENİYOR Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde kuvvetli yağış ve fırtınaya dair uyarılarda bulundu. Bu gece saatlerinden […]