SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Tuncay Oruç, aday oldu

Yayınlanma:
ABONE OL

Kartal Fatma Aliye Anadolu Teknik Meslek Lisesi Müdürü Tuncay Oruç,  Eğitim Bir Sen İstanbul 4 Nolu Şube seçimlerinde “Kartal İlçe temsilcisi” adayı oldu.

1994 yılında Pendik İmam Hatip Lisesi Topselvi ek binasında öğretmendim. 30 kadar öğretmenin çalıştığı okuldaki öğretmenlerden biri de Tuncay Oruç’tu.

Bayburtlu bir ailenin çocuğu olan Tuncay Oruç, Kartal Öğretmen Zekeriya Güçer ilkokulu, Kartal (Pendik) İmam Hatip Lisesi ve Bursa Uludağ Üniversitesine İlahiyat Fakültesi mezun olup, İstanbul Marmara Üniversitesi’nde iktisat, Sabahattin Zaim Üniversitesi’nde Eğitim Yönetimi ve Denetim alanında yüksek lisans yapmış eğitimli bir öğretmen:

Kartal Ülkü Bora, Eczacıbaşı ve Sabri Taşkın İlköğretim okulunda; öğretmen, Sancaktepe Halk Eğitim Merkezi, Kartal Atalar Mesleki ve Teknik Eğitim Lisesi’nde: müdür yardımcısı, Soğanlık İmam Hatip Ortaokulu’nda; müdür olarak çalışan Tuncay Oruç, Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde şube müdürlüğü yapmış tecrübeli bir bürokrattır.

24 yıl önce Pendik İmam Hatip Lisesi’nde birlikte çalıştığım Tuncay Oruç; İyi bir öğretmen, iyi bir yöneticidir. Hak’kın ve hukukun temsilcisi, ilke ve ideal adamı, iyi bir insan ve iyi bir babadır. Kitap okumayı, gezmeyi ve sohbet etmeyi seven, çevresiyle çok iyi diyalog kuran Tuncay Oruç’u eğitim camiasında hemen herkes tanır, sever ve sayar.

Eğitim Bir Sen’in ilk üyelerinden olan Tuncay Oruç, 2004 yılından beri Eğitim Bir Sen İstanbul 4 Nolu şube sürekli görev almış; Kartal’ da ilçe temsilciliği ve şube yöneticiliği yapmıştır. Çalıştığı kurumlarda Eğitim Bir Sen’i başarıyla temsil eden Oruç; sendikanın düzenlediği hak arama eylemlerinin hemen hepsine katılıp, sendikaya çok sayıda üye kazandırmıştır.

“Sendikanın amacı; eğitim çalışanlarının maaş ve sosyal haklarını korumak, ileri götürmek, çalışma şartlarını iyileştirmektir.” diyen Tuncay Oruç’un amacı: “Eğitim Bir Sen kuruluş misyonuna sahip çıkarak, üyelerin ve tüm eğitim çalışanlarının sorunlarına evrensel çözümler üretip, eğitim camiasının tamamını kucaklamak.

“Peygamberlik mesleğini icra eden öğretmenler ülkemizin can damarı, öğrenciler bizim geleceğimizdir.” düşüncesinde olan Oruç, öğretmenlerin daha iyi maaş, daha iyi sosyal hak ve daha iyi çalışma şartlarına sahip olmasını, gelişen ekonomiden hak ettiği refah payını almasını, öğretmenin huzurlu ve mutlu olmasını istiyor.

Tuncay Oruç’a göre mutlu öğretmen, başarılı öğretmendir. Başarılı öğretmen de ülkenin kalkınması demektir.

Kartal ilçe temsilcisi olduğunda tüm öğretmenlere eşit ve adil bir yaklaşım sergileyeceğini söyleyen Eğitim Bir Sen Kartal İlçe Temsilcisi (başkan) adayı Kartal Fatma Aliye Anadolu Teknik Meslek Lisesi Müdürü Tuncay Oruç’a Eğitim Bir Sen İstanbul 4 Nolu Şube seçimlerinde başarılar diliyorum.

Mustafa Telli

author avatar
Mustafa Telli

İlgili Haberler

Genel
27 Mart 2024
Tiktok’tan çocukları taciz eden şahıs ruh ve akıl sağlığı hastanesine götürüldü

Tiktok hesabından canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı kurup cinsel içerikli sohbet yaptığı tespit edilen Mehmet Akbulut isimli şahıs gözaltına alınmıştı. Akbulut Ruh ve akıl sağlığı Hastanesi’ne sevk edildi. Tiktok’tan canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı Kuran ve cinsel içerikli sohbetler yapan tiktok fenomeni Mehmet Akbulut, Erbaa Cumhuriyet başsavcılığının talimatı üzerine gözaltına alınmış ve akıl sağlığı raporu […]

Genel
27 Mart 2024
Düzce’de feci kaza: Çok sayıda yaralı var

Düzce’de bir yolcu otobüsü yüksek hız sebebiyle bariyerlere çarptı. Feci kazada ilk bilgilere göre 17 kişi yaralandı. Düzce’de Anadolu otoyolunda meydana gelen trafik kazasında Ankara’ya giden Efe Tur firmasına ait bir yolcu otobüsü Aşırı hız nedeniyle kontrolden çıktı nokta otobüs bariyerlere çarparak durabildi. Feci kazada 2 şoför ve bir muavinin de aralarında bulunduğu 17 kişi […]

Genel
26 Mart 2024
10 yılda erken emeklilik! SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlara büyük fırsat

SGK ve SSK başlangıç yılına göre emeklilik planlamasında kadın ve erkek çalışanlar için kapsamlı tablo belli oldu. İşte erken emeklilik için yeni fırsatlar… Erken emeklilik hayallerine ulaştıracak yeni tablo ortaya çıktı. SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlar hemen bu tabloya baksın. Kadın ve erkekler için yeni prim ve yıl şartları netleşti. İşte 2024 […]

Genel
25 Mart 2024
Müjdeli Haber Şimdi Geldi! Emekli Maşını Her Ayın 17-18-19-20-21-22-23’ünde Alanlar Dikkat

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’ndan emeklilere bayram öncesi ikramiye müjdesi. Emeklilere bayram ikramiyesi ödeme tarihleri belli oldu. Türkiye genelinde milyonlarca emekli vatandaşın merakla beklediği bayram ikramiyesi ödeme tarihleri açıklandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilik ikramiyelerinin 2 Nisan 2024’ten itibaren hesaplara yatırılacağını duyurdu. Her yıl olduğu gibi, bu Ramazan Bayramı öncesinde de emekliler […]