SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Kartal Belediyesini yönetmeye talip olan CHP’li Erol Altunoğlu ilgi çekici söylemleri var

Yayınlanma:
ABONE OL

Sosyal Belediyecilikte bu projeleri uygulamak gerekir

Kartal Belediye Başkan Adaylığına CHP’den talip olan Erol Altunoğlu, projelerini anlattı..
Erol Altunoğlu, Kartal’da ilk kez hayata geçirmeyi hedefledikleri Halk Meclisi’ni apartman ve site yöneticilerinden oluşturacaklarını belirtti.

Daha önceki seçimlerde de yine aday adayı olan Altunoğlu, medyanın CHP’de kriz varmış gibi göstermeye çalıştığını belirterek “Genel Başkanımız Kemal Bey, 24 Haziran seçimlerinde büyük bir strateji geliştirerek Erdoğan’ın 400 milletvekiliyle Anayasa’yı değiştirecek çoğunluğu ele geçirmesine engel oldu. Aslında Kemal Bey’in başarısı olan bu stratejiyi İnce kendisine mal etmeye çalışmaktadır” dedi.

Erol Altunoğlu, Kılıçdaroğlu’nun 2010’da Genel Başkanlık koltuğunu Baykal’dan aldığı sırada CHP’nin yüzde 18 olan oyunu yüzde 28’lere taşıdığını belirtti.

Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz’e de sert eleştirilerde bulunan Erol Altınoğlu şunları söyledi:
“Maalesef Kartal, merkezi iktidar tarafından cezalandırılmış, hastanesi iskelesi elinden alınmış, halkımız 5 buçuk yıla yakın süredir banliyö treninden mahrum bırakılmıştır. Altınok Öz de pasif yönetimiyle iktidarın ekmeğine yağ sürmüştür. Misal, bugün Kartal ilçesi sınırları içinde demiryollarına yapılan 6-7 alt geçit vardır. Bu alt geçitlerin tamamı engelliler için sorun oluşturmaktadır. Aynı alt geçitler geceleri karanlığa bürünüp uyuşturucu çetelerinin yuvalanmasına yol açıyor. Sayın başkan istese buraları ışıklandırıp, engelli rampalarını yapabilirdi. Topu Devlet Demir Yolları’na atıp bu sorumluluktan kaçmak doğru değildir. Kartal Belediye Başkanıysanız Kartallıların her sorununa eğilmek zorundasınız” dedi.

Altunoğlu, nasıl bir belediye başkanı olacağını ise Cevat Fehmi Başkut’un ünlü “Buzlar Çözülmeden” eserini örnek vererek “Romandaki ‘Deli Kaymakam’ ruhunu Kartal’da yaşatacağız” diyerek örnekledi.

İŞTE EROL ALTUNOĞLU’NUN PROJELERİ:

Mahalle Halk Meclisleri, Yürütme Kurulları ve Kent Konseyi

Halkın denetimine açık olmayan bir belediyecilik; ancak rantçılara hizmet eder.

– Toplumsal düzenin kuruluşu, yönetimi ve denetimine ilişkin politikaların saptanması,

– Kararların alınması ve uygulanmasına ilişkin politikaların saptanması,

– Kararların alınması ve uygulanmasına ilişkin çabaların eylemli olarak içinde bulunulması amacıyla, mahallelerde her apartman yöneticisini halk meclisi üyesi saymak suretiyle, mahalle halk meclisleri oluşturacağız.

Bu yolla, vatandaşları yönetime dâhil ederek, alınan kararların vatandaşlar nezdinde sahiplenilmesini sağlayacağız.

Makama özel araç kullanımlarını kaldıracağız.

Üzülerek görüyoruz ki, belediyelerde bütçe kaynakları suistimal edilerek lüks ve pahalı araçlar satın alınmak suretiyle yerel yöneticilere tahsis ediliyor.

Belediye başkanı da dahil olmak üzere hiçbir makam, birim ve şahsın kullanımına özel araç, arazi binek, jeep gibi taşıtlar ile yabancı menşeli taşıt, makam aracı olarak tahsis edilmeyecek.

Bu nedenle, belediye başkanı da dahil olmak üzere bütün belediye görevlileri, kamu yönetimine güveni sağlayacak şekilde davranmalı ve görevin gerektirdiği itibar ve güvene layık olduklarını davranışlarıyla göstermeli.

Halkın kamu hizmetine güven duygusunu zedeleyen, şüphe yaratan ve adalet ilkesine zarar veren makam aracı kullanımını kesinlikle kaldıracağız.

 

Semt Konakları

Her mahalleye en az bir adet Sosyal Belediyecilik anlayışının bir gereği olarak, her semtin farklı, sosyal, ekonomik ve kültürel ihtiyaçları göz önünde bulundurularak, yerel halkın yaşam kalitesini artırmak için halkın eğitimden sağlığa, kültürel etkinliklerden sosyal yardımlaşma hizmetlerine kadar pek çok hizmete daha hızlı, daha kolay ve kaliteli biçimde ulaşmasını sağlamak amacı ile semt konağı kuracağız.

Semt konakları bünyesinde;

– Tahakkuk ve Ödeme merkezi

– Sosyal işler birimi

– Bilgi Evi

– Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik servisinin olduğu Umut Evi,

– Oyun Parkları

– Spor Alanları

– Aile Sağlığı Merkezi

– Çok Amaçlı Salon (Mahalle sakinlerinin taziyeleri kabul edebileceği, mevlit okutabileceği, taziye yemeklerinin verileceği, çocuklarının doğum günlerini kutlayabileceği, Sivil Toplum Kuruluşlarının konferans ve seminerler düzenleyebileceği bir salon.)

– Bu hizmet birimleri kapsamında yapılan eğitim, sağlık, kültürel ve sosyal yardımlaşma hizmetlerinin tümünü belediye halkına ücretsiz olarak sunacağız.

 

Emekli vatandaşlarımıza dinlenme ve etkinlik evleri

Emeklilerin ve yaşlı insanların kentte yaşamalarını kolaylaştıracak, güven içinde hareket edecekleri düzenlemeler yapacağız.

 

Sağlıklı Yaşam Köyleri

En güzel yaşamayı büyüklerimizin, engelli ve kronik hastalığı bulunan vatandaşlarımızın hak ettiğine inanıyoruz.

Onların geçmiş özlemlerini ve tüm ihtiyaçlarını göz önüne alarak, Sağlıklı Yaşam Köyleri kuracağız.

 

Kısa Süreli Engelli Dinlenme Merkezleri

Engelli bireyler kadar ailelerinin de sosyal yaşama daha fazla katılabilmesi için Mahalle Semt Konakları bünyesinde Kısa Süreli Engelli Dinlenme Merkezleri kuracağız.

 

Engelli çocuklarımızın tedavilerini üstleneceğiz.

Sosyal sorumluluk bilinciyle, Kartal’da yaşayan ve maddi durumu yerinde olmayan engelli çocukların bütün tedavi süreçlerinde yanlarında olacak ve giderlerinin tamamını karşılayacağız.

 

Kanser Hastalarına Umut Işığı Olacağız.

Çağımızın hastalığı olarak kabul edilen kanserle tıbbi mücadelenin yanı sıra insani mücadele programı başlatacağız.

Bu hastalığa göğüs germenin en büyük kaynağı umuttur.

Kanser hastalarının yaşadığı tüm fiziksel tedavi süreçlerinde yanlarında, ruhsal yaşantılarına destek olacağız.

 

Aile Danışmanlık Kurulu

Çocuk gelişimi, sosyal hizmet, psikoloji, psikolojik danışmanlık ve rehberlik, hemşirelik, tıp alanlarından birinde en az 4 yıllık lisans düzeyinde eğitimi tamamlamış kişilerden meydana gelen Aile Danışmanlık Kurulu oluşturacağız.

Kurul özel değerleme gerektiren konularda haftalık vaka değerlendirme toplantıları yaparak, ortak akıl kullanmak suretiyle problemli halin çözümüne katkı sağlayacak, gerekirse harici çalışma ve araştırmalar yapacak.

 

Evde Bakıcı Yetiştirme Projemiz

İlçemizde yaşayan işsiz genç kız ve ev kadınlarını uygulamalı eğitim merkezlerimizde eğitip, meslek edindirerek evde çocuk bakımı ve eğitimi alanındaki mevcut nitelikli personel açığının ortadan kalkmasına katkı sağlayacağız.

 

Her mahalleye yeterli sayıda kreş açacağız.

Yaşadığımız dönemde, hem ekonomik, hem de psikolojik anlamda kadının çalışması bir zorunluluk.

Artık çekirdek aileler halinde yaşıyoruz ve sorumluluğun büyükanne, dede, teyzeler, halalardan oluşan büyük aile içinde paylaşım dönemi bitti.

Ekolojik Çiftlik Kreşleri Kuracağız.

Avrupa Birliği “Eco Farm Kindergartens” Ekolojik Çiftlik Kreşleri projesi kapsamında Kartalımızın tarıma elverişli alanlarında, Avrupalı proje ortaklarımızla doğadaki 4 element olan hava, su, toprak ve güneş konusunu kapsayacak kreşler kuracağız.

Şiddete maruz kalan kadınlar için ilk adım istasyonları ve barınma evleri açacağız.

Kadınlarımızın yaşam alanlarını tehdit eden şiddete karşı çok yönlü mücadele vereceğiz.

Belediye yönetiminde, toplumsal cinsiyete duyarlı bütçeleme yapacağız.

Bütçe, performans planı, faaliyet raporlarını kadınlar tarafından takip edilebilecek bir açıklıkta paylaşacağız.

 

Çöp Atıkları ve Geri dönüşüm

Kaynakların tükenmesini önlemek ve atık çöp miktarını azaltmak maksadıyla, mutfak çöpü, cam, kağıt, alüminyum, plastik, pil, motor yağı gibi maddeler geri dönüştürerek tekrar kullanılabilir hale getirip, aynı zamanda katı atıkların depolanması ve taşınması gibi sorunları da engelleyeceğiz.

Bu çalışmaya, binaların iç ve dış cephe temizliklerini bedelsiz olarak üstlenmek suretiyle başlayacağız.

Mutfak çöpü, kazan içerisinden ilaçla sulandırılarak alttaki foseptik çukuruna aktarılacak, burada bakterilerden arındırılmış berrak su haline getirilmiş olan su, binanın bulunduğu cadde ya da sokakta fıskiye yoluyla gece saatlerinde yeşil alan sulandırılmasında kullanılması yoluyla kesin atıksız olarak yok edilmiş olacak.

Sağlıklı kurban kesimine kesin çözümler geliştireceğiz.

Kurbanı yetiştirildiği vilayette yerinden oynatmadan ve yaklaşık şehrimizde satılanın yarı fiyatından daha az bedelle daha ucuza mal etmek,

Maksadıyla, bina yöneticileri nezdinde oluşturulan kurban ortaklıkları üzerinden alınan siparişler doğrultusunda, Kars, Erzincan, Erzurum gibi kurbanlık yetiştirme konusunda uzman şehirlerde belediyemize ait iktisadi işletmeler üzerinden kurulacak kurbanlık hayvan yetiştirme ve kesim merkezlerinde dini icaplara uygun şekilde kesimlerini vekaleten gerçekleştireceğiz.

Daha sonra kurbanlık hisseler, sağlıklı ambalaj kutularına mühürlenerek konulacak ve en geç bir hafta içerisinde kurban sahiplerine bina yönetimi aracılığıyla ulaştırılacak.

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Admin See Full Bio

Basında Kartal
22 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel’den 23 Nisan Mesajı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile bir kutlama mesajı yayımladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in yayımladığı mesajında şu ifadeler yer aldı: “Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışının 104’üncü yılını milletçe birlik ve beraberlik içinde kutlamanın gurur, mutluluk ve coşkusunu yaşıyoruz. Tarihimizde önemli bir dönüm noktası olan 23 Nisan […]

Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi
Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]