SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

İSTANBUL’UN KIYILARINDAN 12 BİN METREKÜP ÇÖP TOPLANDI

Yayınlanma:
ABONE OL

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 31 ekipten oluşan 186 personeli, kentin 515 kilometre uzunluğundaki kıyılarında, yılın ilk sekiz ayında 12 bin 518 metreküp atık topladı. 

İBB bünyesinde faaliyet gösteren Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, 2005 yılından beri 7/24 denetim ve hizmet faaliyetlerini sürdürerek temiz bir çevre için, hem İstanbullulara hem de deniz canlılarına daha sağlıklı bir ortam oluşmasını sağlıyor.

İBB, kentin yaklaşık 515 kilometrelik kıyılarında bulunan katı atık ve kıyıya yakın deniz yüzeyindeki yüzer atıklar ile yosunları 6’şarlı 31 ekipten oluşan 186 personelle titizlikle temizliyor. Ekipler, 2018 yılının ilk sekiz ayında 515 kilometre uzunluğundaki kıyılardan 12 bin 518 metreküp atık toplayarak İBB iştiraklerinden İSTAÇ’a ait bertaraf merkezlerine gönderdi. Toplanıp gönderilen bu atıklardan elektrik üretilerek ekonomiye katkı sağlandı. İstanbul’da günlük 300 bin konutun elektriği toplanan bu atıkların gazından elde ediliyor.

Kıyı temizlik ekipleri sahillerdeki; yürüyüş yolları, iskele, kayalık ve kıyıya yakın deniz yüzeylerindeki atıkları temizlemek için, kıyı temizlik haritasına, günlük hava durumuna ve kıyılara yerleştirilen yüksek çözünürlüklü kameralardan elde edilen çöp-atık ve kirlilik görüntülerine göre hareket ediyor. Mobilize ekipler ayrıca vatandaşların 153 Beyaz Masa’ya ve sosyal medyadan iletmiş olduğu talep ve kirlilik şikâyetlerine de anında müdahale ediyor.

-EKONOMİYE KATKI SAĞLANIYOR-
İklim ve çevre şartlarına göre aylık ortalama 1600 metreküp pet şişe, ambalaj atıkları, cam şişe, poşet, sigara izmariti ile kabuklu kuruyemişten oluşan atıkları toplayan temizlik ekipleri, yılda yaklaşık 25 bin metreküp atığı İstanbul’un kıyılarından toplamış oluyor. Diğer yandan kıyı ve plaj bölgelerinde mobil ekipler tarafından toplanan atıkların içinde yer alan ambalaj atıkları ve diğer dönüştürülebilecek atıklar da yerinde ayrıştırılarak ekonomiye geri kazandırılıyor.

-“DENİZLERİMİZ TEMİZ KALSIN” EĞİTİM PROJESİ-
İBB, deniz ve kıyı temizliği konusunda da vatandaşları bilinçlendirme ve farkındalık yaratmak için eğitim başta olmak üzere değişik alanlarda faaliyetler yürütüyor. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı’nın birlikte gerçekleştirdiği “Denizlerimiz Temiz Kalsın” eğitim projesiyle 2017-2018 Eğitim ve Öğretim Yılı içerisinde 50’ye yakın okulda 5 bin öğrenciye çevre bilinci eğitimi verildi.

İlgili Haberler

Genel
27 Mart 2024
Tiktok’tan çocukları taciz eden şahıs ruh ve akıl sağlığı hastanesine götürüldü

Tiktok hesabından canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı kurup cinsel içerikli sohbet yaptığı tespit edilen Mehmet Akbulut isimli şahıs gözaltına alınmıştı. Akbulut Ruh ve akıl sağlığı Hastanesi’ne sevk edildi. Tiktok’tan canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı Kuran ve cinsel içerikli sohbetler yapan tiktok fenomeni Mehmet Akbulut, Erbaa Cumhuriyet başsavcılığının talimatı üzerine gözaltına alınmış ve akıl sağlığı raporu […]

Genel
27 Mart 2024
Düzce’de feci kaza: Çok sayıda yaralı var

Düzce’de bir yolcu otobüsü yüksek hız sebebiyle bariyerlere çarptı. Feci kazada ilk bilgilere göre 17 kişi yaralandı. Düzce’de Anadolu otoyolunda meydana gelen trafik kazasında Ankara’ya giden Efe Tur firmasına ait bir yolcu otobüsü Aşırı hız nedeniyle kontrolden çıktı nokta otobüs bariyerlere çarparak durabildi. Feci kazada 2 şoför ve bir muavinin de aralarında bulunduğu 17 kişi […]

Genel
26 Mart 2024
10 yılda erken emeklilik! SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlara büyük fırsat

SGK ve SSK başlangıç yılına göre emeklilik planlamasında kadın ve erkek çalışanlar için kapsamlı tablo belli oldu. İşte erken emeklilik için yeni fırsatlar… Erken emeklilik hayallerine ulaştıracak yeni tablo ortaya çıktı. SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlar hemen bu tabloya baksın. Kadın ve erkekler için yeni prim ve yıl şartları netleşti. İşte 2024 […]

Genel
25 Mart 2024
Müjdeli Haber Şimdi Geldi! Emekli Maşını Her Ayın 17-18-19-20-21-22-23’ünde Alanlar Dikkat

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’ndan emeklilere bayram öncesi ikramiye müjdesi. Emeklilere bayram ikramiyesi ödeme tarihleri belli oldu. Türkiye genelinde milyonlarca emekli vatandaşın merakla beklediği bayram ikramiyesi ödeme tarihleri açıklandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilik ikramiyelerinin 2 Nisan 2024’ten itibaren hesaplara yatırılacağını duyurdu. Her yıl olduğu gibi, bu Ramazan Bayramı öncesinde de emekliler […]