SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

YARGI, VANCOUVER, BURSA VE ERZURUM

Yayınlanma:
ABONE OL
YARGI, VANCOUVER, BURSA VE ERZURUM

Son zamanlarda Erzurum’la ilgili haberler, Erzurum’da meydana gelen gelişmeler bizlere çok güzel şeyler söylemiyor. Olaylar ve şehrin gidişatı Erzurum’un yıllardır süregelen talihsizliğini ve sahipsizliğini Sağır Sultan’ın bile duyacağı şekilde haykırıyor.

Şehrimizin kendine özgü problemlerine geçmeden önce Erzurum merkezli yargı depremi ve gelişen olayların hepimizi bir kere daha ne oluyor, kim neyin savaşını veriyor kaygısına ittiğini belirtmekte fayda görüyorum. Çünkü konumu ne olursa olsun her vatandaş bu olayların meydana geliş şeklinden ve gidişatından kaygılı, üzgün ve sıkıntılıdır.

Burada hepimizin gördüğü; paylaşılamayan bir güç, saltanat ve elindekileri kaybetmek istemeyen birden fazla tarafın var olduğudur. Peki, biz sade vatandaşlar bu savaşın neresindeyiz, bütün bu olayların ve kişilerin yanında bizler kimiz, neyiz ve ne yapmalıyız? Biri bunu anlatmalı ama şu günler bizleri görecek hali yok kimsenin.

Bizler tarafların hiçbiriyle saltanatı, gücü, serveti, şaşaayı paylaşmadığımız için kimin ne kaybedeceğini de bilemiyoruz. Daha kötüsü; bu olayların sonunda olabilecekleri ve kendimizin bile ne kaybedeceğimizi bilmiyoruz. Ayrıca kimin vatan, millet ve Allah Rızası için, kimin kendi gücü ve menfaatleri uğruna savaştığını da çözemiyoruz artık. Bu sebeple hangi tarafın haklı olduğu da bizi ilgilendirmiyor, yeter ki arada ezilen biz olmayalım.

Bu konuyu fazla uzatmadan şehrimize ve şehrimizin problemlerine gelmek istiyorum;

Erzurumspor’un grup maçlarına çıkamadığı için küme düşürülmesi hepimiz adına utanç vericidir ve çok üzücüdür. Üstüne üstlük peşi sıra meydana gelen gelişmeler hepimiz tarafından malum. Yerine getirilmeyen sözler, basınımıza da yansıyan ve artık arsızlığa varan umursamazlıklar, üstü örtülen gerçekler ve kişisel beceriksizlikler ve aymazlıklar sonucu Erzurumspor’un hali.

Evvelki hafta; Erzurum Hava Limanında görevli memur yok diye saatlerce bekletilen turistler, onların isyanı, Erzurum için birçok gazetede, haber sitelerinde ve gruplarda yazılan üzücü haberler ve devamında ne bir açıklama, ne bir özür. Ne de bu hatanın bir daha olmayacağına dair yetkili ağızlardan bir garanti.

2011 Üniversitelerarası Kış Oyunlarına hazırlanan bir kent olan Erzurum’dan Kanada’da düzenlenen Vancouver 2010 Kış Olimpiyatları’na götürülenler ve götürülmeyenler sebebiyle ortaya çıkan tartışmalar, dedikodular, söylentiler, haksızlık iddiaları. Gerçi ben bu gezi işlerini de pek çözemiyorum şöyle ki bu tip gezilere asıl gitmesi gerekenlerin yerine her nedense başkaları gidiyor, geziyor ve geliyor. Bunun ne derece doğru olduğunu da takdirlerinize bırakıyorum.

Zaten 2011 birileri için altın yumurtlayan tavuk oldu. Kendileri, arkadaşları ve kendi elleriyle makam sahibi yaptıkları dostlarıyla birlikte birilerine epeyce bir yurt dışı seyahati yaptırdı.

Ne diyelim keser ellerinde ve yontuyorlar kendilerine ama bu yetim hakkıyla yapılan gezilerin hesabını Allah sorar. Burada asıl üzücü olan ise; bütün bu haksızlıklara bazı hassasiyetleri taşıdığına inandığımız ve bizim insanlarımız diye düşündüklerimizin sebep olmasıdır.

İddia ediyorum Erzurum’da sağlam bir tane cadde, sağlam bir tane sokak bulunmuyor ve bu kafa yapısıyla şehrimizde değişen bir şey olmayacağı da aşikâr. 2011 için asli görevleri Erzurum’u görünüşüyle, caddeleriyle, sokaklarıyla, binalarıyla, insanıyla oyunlara hazırlamak olanların asıl işleri yerine milletin parasıyla bu kadar gereksiz yurt dışı gezisi yapması anlaşılır gibi değildir.

Sekiz yıllık iktidarında şehirleşme noktasında bir adım ileri gidememiş, şehirleşme tecrübesini edinememiş ve uygulamaya koyamamış insanların İtalya – Torino’da, Harbin – Çin’de, Vancouver – Kanada’da ve 2011 bahanesiyle gezilen diğer ülkelerde neler yaptıklarını ve ne amaçla bu gezilere çıktıklarını merak etmek her vatandaş gibi bizim de hakkımızdır sanırım.

2011’in Erzurum için tarihi bir yıl olacağı kesindir ama Erzurum’a bakınca her taraftan sahipsizliğini ve talihsizliğini haykırıyor olması da üzücüdür; tabi duyana, anlayana, sorumluluklarını bilene ve en önemlisi Allah’tan korkana.

Geçen hafta yaşanan ve her zaman olduğu gibi bizim şehirden etkili, yetkili, ilgili hiç kimsenin sesini çıkarmadığı bir olay da Erzurum – Bursa arası uçak seferlerinin kaldırılmasıydı.  Sun Express haftada iki sefer de olsa bu iki kent arasında bağlantıyı sağlıyordu. Bursa ki Erzurum’dan sonra en çok Erzurumluyu barındıran bir kent olarak her zaman gönüllerde olan bir il bizler için. Ne oldu, neden oldu kimin hangi hesabı tutmadı bilinmez bu uçak seferleri kaldırıldı.

Peki, ardından ne oldu; iktidarıyla, muhalefetiyle Bursa milletvekilleri ortak bir sesle ayaklandı, Bakan Faruk Çelik bu konuda çok sert bir tepki gösterdi ve Anadolu Jet’in bu konuda gerekli boşluğu doldurması için gerekli çalışmaların başlamasına ön ayak oldu. Peki, bizim sevgili siyasilerimiz ne yaptılar, neden bu meselede de bu kadar duyarsız kaldılar bilinmez?

Geçen haftalarda Sayın Recep Akdağ,  Saadettin Aydın ve Fazilet Çığlık hakkında benim de inanmadığım veya inanmak istemediğim birçok haber yer aldı basınımızda ve gruplarda. Hemen hepsi haklı olarak tepki gösterdiler ve Sayın Recep Akdağ Bakanlık Basın Müşaviri aracılığıyla, diğer isimler de başka yollardan tekziplerini ve itirazlarını yayınlattılar. Bu itirazlar hem gazetelerde hem de yazıların yer aldığı internet haberleşme gruplarında yer aldı.

Bizler de kendilerine dokunulunca gösterdikleri hassasiyeti ve tepkiyi Erzurum’un yukarıda sıralamaya çalıştığımız ve bunun gibi onlarca sayıda olan sorunlarında da, yapılan haksızlıklar karşısında da göstermelerini bekliyoruz.

AHMET BERHAN YILMAZ

author avatar
Ahmet Berhan Yılmaz

İlgili Haberler

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]

Dünyadan
09 Nisan 2024
Irak’ın Sahipsiz (Üçüncü) Unsuru; Türkmenler

Irak, farklı etnik ve mezhep gruplarından oluşan değişik oluşumların bir arada yaşadığı bir ülkedir. Tipik Ortadoğu ülkesi olan Irak’ta yaşayan farklı etnik-mezheplere mensup olan her bir toplumun kaderi, arkasında olan farklı ülkelerin desteğine bağlıdır. Tipik Ortadoğu ülkesi demenin de anlamı budur. Örneğin, Iraklı Kürtlerin arkasında ABD ve bazı batılı ülkelerin desteği var, Iraklı  Şiilerin arkasında […]

Dünyadan
30 Mart 2024
Zararın Neresinden Dönersen Kârdır

2017 yılında Türkmen “stratejisinde” köklü bir değişim yapıldı. Yani, 1995 yılından 2017 yılına kadar olan süre içerisinde yapılanların tümü bir tarafa bırakılarak yeni bir döneme geçildi. Başka bir değişle, sil baştan başlamak oyunu misali Türkmen siyasi harekatındaki ortak akıl ve istişarenin egemen olduğu dönemin kapatıldığı bir dönem olarak Türkmen siyasi tarihine geçti. Değişen bu “strateji” […]

Nerden Tutarsan Elinde Kalır
Dünyadan
22 Mart 2024
Nerden Tutarsan Elinde Kalır

Ferhat Sengaw, beynini, kalemini, iradesini dış mihraklara kiralayan, onların maşası olup talimatları doğrultusunda Iraklı Türkmenlerin tarihine, varlığına ve geleceğine düşünür kisvesi altında medya aracılığıyla hakaret eden sünepe ve pespaye bir Iraklı Kürt yazarıdır. Yukarıda bahsi geçen sünepeye, Hasan Turan başkanlığındaki ITC imzalı verilen cevap “Iraklı oluşumların arasındaki kardeşliği bozmaya yönelik yalan içerikli açıklamaları kınıyor, mahkemeye […]