SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Ak Partili Bektaş, CHP’li Başkan Öz’e sert tepki gösterdi

Yayınlanma:
ABONE OL

Ak Parti Kartal Belediye Meclis Üyesi Metin Bektaş, Kartal Belediyesi tarafından ihaleye çıkarılan bir arsanın Belediye Başkanı tarafından ihalesi iptal edilip daha düşük bir bedel ile özel bir okula tahsis edilmesini mecliste gündeme taşıdı.

Özellikle kamu zararı olduğu iddiasıyla Kartal Belediye Meclis kürsüsünden gündeme taşıyan Ak Parti Kartal Belediye Meclis Üyesi Metin Bektaş, gündem dışı konuşmasında “Belediye Başkanının keyfi uygulamasıyla iptal edilerek daha düşük bir bedel ile başka bir kuruma verilmesi kamu zararı oluşturmaktadır. Dolayısıyla devletin yargı kurumlarındaki yetkilileri, Cumhuriyet Savcıları bu durumu inceleme altına almalıdır” dile getirdi.

Bektaş, “Kartal Esentepe Mahallesi Milangaz Caddesi Gülpınar sokak No:15 adresinde bulunan Belediye tasarrufunda olan 135 Pafta 1094 Ada 135 Parsel sayılı taşınmazın önünde bulunan 665 metrekarelik boş alanın üzerine “Herhangi bir yapılaşma yapılmamak şartı” ile “Okul oyun bahçesi” olarak kullanılmak üzere aylık 1.710.00- TL muhannen bedel ile kiralanması ihalesi yapılmış. Okul 7.890.00 teklif vermiş diğer şahıs ise 7.900.00- TL teklif verince okul ihaleden çekilmiş ve ihale teklifi veren şahısa kalmış. Kaldı ki arsa üzerine “Herhangi bir yapılaşma yapılmamak şartı” bulunan arsa üzerinde yapılaşmaya da gidilmiştir.

Söz konusu 02/08/2018 tarihinde yapılan ihaleye özel okul haricindeki ikinci bir firma daha katılmış ve yapılan ihale neticesinde 1.710.00 TL ile başlayan ihale özel okulun teklifiyle 7.890.00 TL’ye kadar yükselmiş ve en sonunda 7.900.00- TL teklif eden şahısa ihale edilmiş. İhaleden kısa bir zaman sonra ihaleyi kazanan şahısa Kartal Belediyesi tarafından gönderilen bir yazıyla “02/08/2018 tarihinde yapılan ihale iptal edilmiştir” şeklinde bildirilmiştir.

Belediye Başkanı ihaleyi iptal etmiş!

Sayın Belediye Başkanı encümene verdiği talimatla 7.890.00 teklif veren okula aynı arsayı 1.710.00- TL ye üç yıllığına kiraya verilmiş. Yani arsaya talip olan kurum katıldığı ihale komisyonunda 7.890.00- TL razı olmuşken neden 1.710.00- TL’ye verilmiştir. Sonuçta 1.710.00-  TL bedel ile üç yıllığına kiraya verilmiş, bu encümen kararına siyasi olarak şerh düşülmüştür. 7.890.00- TL ihale edilen arsa 1.710.00 TL ye aynı firmaya verilerek bu ihaleye fesat karıştırılmıştır.

Yeşilyurt’un, haberdar olmadığı konu hakkında konuşması alay konusu oldu

Bektaş’ın konuşmasına cevap vermek üzere söz alarak kürsüye gelen Kartal Belediye Başkan Yardımcısı aynı zamanda CHP Meclis Üyesi Hüsnü Yeşilyurt’un konuşması da alay konusu oldu. Konuşmasında “ Ben Belediye Başkan Yardımcısı olarak bu konudan haberim olmadığı halde sizin nasıl haberiniz olabiliyor,  hayret ediyorum. Şimdi Metin Bektaş’ın dile getirdiği konu hakkında açıklama yapacağım” şeklindeki ifadesine Ak Parti sıralarından gelen “Sayın Yeşilyurt haberinizin olmaması daha büyük ayıp, haberinizin olmadığı bilmediğiniz bir konu hakkında ne diye nasıl açıklama yapıyorsunuz” şeklindeki sesler üzerine meclis salonunda tartışmalar yaşandı.

İlgili Haberler

Genel
17 Nisan 2024
Bu ikili çok güçlü! Sarımsak Limon karışımı her derde deva

Damar sağlığından romatizma ağrılarına, doğal bir çözüm olan sarımsak ve limon kürü, sağlık sorunlarınıza karşı güçlü bir destek sağlıyor. Sarımsak ve limon, tek başlarına harikalar yaratan iki doğal besin. Bu iki güçlü malzeme birleşince, sağlık üzerindeki faydaları ikiye katlanıyor. DOĞAL DAMAR AÇICI OLARAK LİMON VE SARIMSAK: Dolaşım sistemini destekleyen ve damar sağlığı üzerinde olumlu etkiler […]

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik, Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Genel
16 Nisan 2024
Suyun içine birkaç damla aseton damlatın! Öyle bir işe yarıyor ki

Yer silme suyuna birkaç damla aseton eklenince, parkeler gıcır gıcır oluyor. Ev temizliğine devrim yaratacak o yöntem bulundu. Ev temizliğinde yeni bir yöntem keşfedildi! Aseton, genellikle tırnaklardaki ojeyi çıkarmak için kullanılan bir madde olarak bilinse de, parkeleri temizlemede de etkili olabiliyor. İşte bu kullanımın detayları… Aseton, asidik yapısı ile bilinen bir kimyasal madde. Tırnaklardan oje […]

Genel
16 Nisan 2024
Adana’da Sıcaklık Rekoru: Termometreler 39 Dereceyi Gördü!

Adana’da Nisan ayında termometreler 39 dereceyi göstererek sıcaklık rekoru kırıldı. Uzmanlar, sıcaklığın daha da artacağını ve 42 dereceye ulaşacağını öngörüyor. Adana, Türkiye’de yaşanan küresel ısınma etkilerinin en yoğun hissedildiği şehirlerden biri oldu bu Nisan ayında. Kentte ölçülen 39 derece sıcaklıkla yeni bir rekor kırıldı. Meteoroloji yetkilileri, bu sıcaklık artışının Afrika’dan gelen sıcak hava dalgaları nedeniyle […]