Asya Endonezya Sufi Ulema Meclisinden, Fetö elebaşı Fetullah Gülen hakkında FETVA yayınladı
5 Ekim 2048 tarihli Cakarta’da yayınlanan fetvada, Asya’da İslam ve Sufilik adı altında faaliyet gösteren Fetullah Gülen hareketi hakkında kapsamlı bir tahkikat gerçekleştirmiştir.
Asya Endonezya Sufi Ulema Meclisi 23-25 Muharrem 1440 ( 3-5 Ekim 2018 )
Türkiye’de 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen ve 258 kişinin ölümüne sebebiyet veren darbe girişiminden itibaren Asya Endonezya Sufi Ulema Meclisi, Endonezya ve Asya’da İslam ve Sufilik adı altında faaliyet gösteren Fetullah Gülen hareketi hakkında kapsamlı bir tahkikat gerçekleştirmiştir.
Aşağıdaki hususlar dikkate alınmıştır:
Bu temel kabul ve esaslardan hareketle Asya Endonezya Sufi Ulema Meclisi aşağıdaki şekilde karar vermiştir:
Bu fetva tüm Müslümanlar için geçerli olmak üzere ilgili tarihte verilmiştir. Bizler Allah Teala nezdinde bu fetvanın mesuliyetini üzerimize alıyoruz.
Cakarta, 25 Muharrem 1440 / 5 Ekim 2018
İlgili Haberler
İstanbul Havalimanı’na sefer yapan hava yolu şirketi sayısı 111’e çıktı
İstanbul’da barajlardaki doluluk oranları yüzde 60’ı geçti
Esenler’de 27 aranması olan şüpheli gözaltına alındı
Kartal’da Mobil İkram Araçları ile sıcak çorba ve çay ikram ediliyor
Kartal’da Eğitimde Güvenlik Toplantısı Gerçekleştirildi
MHP Kartal İlçe Başkanı Zübeyir Kurt’tan Belediyeye Sert tepki!