SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Kartal Belediyesini kim yönetmeli konusuna dair!..

Yayınlanma:
ABONE OL

Bir önceki Ak Parti’nin Kartal Belediye Başkan adayı nasıl olmalı? analiz yazımızdan sonra bir çok tebrik teşekkür telefonları aldık. Yapılan analize uygun teşkilat içerisinde insanların olması tabanı oldukça mutlu etmiştir ancak bununla beraber yapılan bu analize çok tepki gösterenler elbette oldu/olacaktır da…

Kartal, yaklaşık on yıldır CHP’li bir belediye başkanı tarafından yönetilmektedir. Yapılan Belediyecilik hizmetinden halkın memnun olmadığı bir gerçek, otel- motel- heykel çalışmaları, opera ve belediye başkanının müteahhitlerle olan ilişkileri hep gündemde oldu.

CHP cephesinde durum nasıl?

CHP Cumhuriyet Halk Partisi cephesinde de adaylık düşünenler yavaş yavaş sahne almaya başladılar. Geçen dönem adaylık müracaatında bulunan birkaç isim tekrar çalışmalar yürütüyorlar. Belediyecilik konusunda çok iyi gözlemler yaparak hazırladığı ciddi projeleriyle hayli iddialı olan Mali Müşavir Erol Altunoğlu, son seçimlerde son güne kadar ismi kesin aday olarak bilinen ama son gece yapılan ani bir hamleyle adaylığı Altınok Öz’e kaptıran ve şimdilerde en iddialı aday benim diyen Dr. Hüsnü Süslü, yine geçen dönem aday adayı olan ilkeli duruşu, verdiği naif mesajlarıyla, mütevazi ve saygın kişiliğiyle takdir toplayan Mimar Oğuz Aykan, yine Kartal’da CHP’nin üstüne ölü toprağı serpildiği dönemlerde yani 2008 -2009 yıllarında partiyi adeta küllerinden doğmasını sağlayarak yeniden ayağa kaldıran o dönemki İlçe Başkanı Yüksel Çiftçi, kendisini pek tanımıyorum ama aday adaylık müracaatı yapan Ercan Güvenç, bunların yanı sıra ben adaylık başvurusu yapmayacağım ama aday gösterilirsem görevden kaçmam, yani istemem ama yan cebime koy şeklinde bir ifadeyle hala Kartal’da Belediye Başkanlığı yapmayı düşünen mevcut belediye başkanı Altınok Öz ismi geçenler arasında…

AK Parti çok ince eleyip sık dokuyacak!

Ak Parti bunları da göz önüne alarak 2009’daki aday profilini ve yine 2014’teki aday profilini gözden geçirerek AK Parti gibi vizyoner bir partinin aday seçimi noktasında aynı hataları yapmamak üzere ciddi analizler ciddi kamuoyu araştırmaları yaparak halkın teşkilatın ve tüm tabanın ortak görüşlerine fikirlerine uygun bir adayı seçeceğini tahmin ediyoruz.

Aksi taktirde aynı hataların yeniden yapılması durumunda Kartal’ın yeniden Cumhuriyet halk Partisi ne verilmesi anlamına geldiğini söylememize gerek yok.

Öyle bir aday belirlenmelidir ki; Ak Parti kurulduğundan itibaren teşkilatların tüm kademelerinde görev yapan, görev yaptığı sürece eski yeni tüm teşkilat mensuplarından tabandan destek gören, halkın içinde saygınlığı olan halkın içine çıktığı zaman herkese eşit mesafede yaklaşmasını bilen insanların dertleriyle dertlenen problemlerini gerçekten samimi bir niyetle Ahmet’e Mehmet’e Veli’ye havale etmeden bizzat çözmeye çalışan bir anlayışa sahip olmalı…

Birisi el uzattığı zaman asla elini geri çevirmeyen hiç kimsenin hakkında ileri geri konuşmayan, herkese eşit mesafede duran toplumlar arasında Alevi, Sünni, Kürt, Türk, Çerkez gibi ırkçılık ayrımı yapmayan, insanları Allah’ın yarattığı bir varlık olarak herkese eşit mesafede durabilmeli.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tek bayrak, tek vatan ve tek millet düsturu çerçevesinde tüm halkı kucaklayacak bir anlayışta olması Ak Parti tabanını yeniden coşturacak ve 2019 yılında yeniden Ak Partili belediyeye kavuşturacak bir adayı çıkarabilmelidir.

Peki böyle bir aday teşkilatın içinde var mı, elbette var. Özellikle bütün bu kriterlere uyan vizyoner bakış açısına sahip değerler var.

Ak Partinin aday adaylığı süreci henüz parti tarafından başlatılmadığı için şimdilik teşkilat terbiyesi gereği, adayların kendileri ortaya çıkıp ben de varım demiyorlar.

Fakat aday olabilir şeklinde diyebileceğimiz isimler arasında en çok sahada görünen veya ismi konuşulanlar arasında, İBB Başkan Danışmanı ve Arnavutköy Belediye Meclis Üyesi Ebubekir Taşyürek, İBB ve Kartal Belediye Meclis Üyesi Mimar Hüseyin Karakaya, AK Parti Kartal İlçe Başkan Yardımcısı Adem Gökçe, Temel Yaz, Onur İncehasan, Kubilay Salihvatandaş, Başhekim Recep Demirhan, Hüseyin Özkul, Ünsal Kıraç ve Kartal’da her zaman ismi konuşulan aynı zamanda karşılığı olan Mehmet Sekmen gibi isimler telaffuz edilmektedir.

Ama şu bir gerçek Ak Parti için Kartal’ın kaybolan yılları var. Kartal’ı yeniden kazanmak için yeni bir nefese yeni bir heyecana ihtiyacı vardır. Belediyeyi kazanacak bir ismin Ak Parti teşkilatları içinden elbette çıkacağına inanıyoruz. Yeni bir heyecan yeni bir hevesle yeni bir ekiple Kartal’ı kazanmak için söylenenlere yazılanlara teşkilatın ve tabanın sözüne kulak verileceğine inanıyoruz.

Zira bu seçimde ittifak çalışmaları neticeyi belirleyecek olduğu için adayların toplumun geniş katmanlarına hitap edecek bir profile uygun olmaları gerekiyor.

Ben Kartal’ın her alanında halkın içinde halkın sesini dinleyerek onlardan edindiğim bilgileri kamuoyuyla paylaşmayı köşemden duyurmayı Kartal’ın geleceği için bir borç bildiğim için sizlerle paylaşıyorum.

Kalın sağlıcakla.

author avatar
Kenan GÜLERCİ

İlgili Haberler

Avrupa Birliği
26 Nisan 2024
Galataport İstanbul’a Avrupa Birliği’nden Ödül!

Galataport İstanbul, inşaattan işletme dönemine uzanan çalışmalarında sergilediği çevre dostu yaklaşımla ödülleri arasına bir yenisini ekledi. Dünyadaki okyanus ve denizleri kurtarmayı hedefleyen BlueMissionMed Koordinasyon ve Destek Hareketi, Galataport İstanbul ekibinin faaliyetlerini “Çevreye Duyarlı Girişimci ve Kişilik” ödülüyle taçlandırdı. İstanbul’un dünyaya denizden açılan kapısı Galataport İstanbul, geniş ödül yelpazesine bir yenisini daha ekledi. İnovatif projeleri ve […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB Başkanı İmamoğlu, 23 Nisan’da Koltuğunu Ali Selim Metli’ye Devretti

BAŞKANI METLİ’DEN İLK TALİMATLAR: OKULLARA ÖĞRENCİ DOLAPLARI YAPILSIN, HER OKULDA YEMEKHANE OLSUN İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104’üncü yıldönümünde koltuğunu, ilkokul 3. sınıf öğrencisi Ali Selim Metli’ye devretti. Başkan Metli’nin ilk talimatları, “Bütün okullarda öğrenci dolapları yapılmasını istiyorum. Çünkü, çantalarımızı taşımakta zorlanıyoruz. Bir de okullarımızda yemekhaneler olmasını istiyoruz. Bize […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB, 23 Nisan kutlamasını Üsküdar Meydanı’nda yaptı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kentin farklı noktalarında gün boyu süren organizasyonlarla kutladı. Bu programların birçoğuna katılan ve 23 Nisan coşkusuna ortak olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bayramın finalini Üsküdar Meydanı’nı dolduran İstanbullularla birlikte yaptı. Eşi Dr. Dilek Kaya İmamoğlu’yla birlikte el ele sahneye çıkan İmamoğlu’na, 15 farklı ülkeden […]

Genel
25 Nisan 2024
Tam 44 il için kritik uyarı! Kapıyı camı sıkı sıkı kapatın

Tam 44 il için kritik uyarı! Kapıyı camı sıkı sıkı kapatın! Meteorolojiden 44 il için kritik uyarı geldi. Sarı kodlu uyarıda toz taşınımı ve kuvvetli Rüzgar olacağı bildirildi. Tedbirinizi alın, camı kapıyı sıkı sıkı kapatın. Son dakika haberine göre Meteoroloji Genel Müdürlüğü Türkiye’nin 44 ili için sarı kodlu uyarı yaptı. Meteorolojiden yapılan uyarıda top taşınımı […]