SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Kartal Kızılay’da yeni hizmet anlayışı!

Yayınlanma:
ABONE OL

Kartal Kızılay Tıp Merkezi, artık hastane olarak ilçede hizmet vermeye başladı. Hastanenin direktörü Sinan Bayraktar ve Koordinatörü Ali Aydın basın mensupları ile yaptıkları toplantıda hastanenin tanıtımını yaptılar, verilen hizmetleri anlattılar.

1982 yılında Kızılay Derneği Kartal Şubesi tarafından önce sağlık ocağı sonra tıp merkezi şimdi de hastane olarak hizmet vermeye başlayan kurum; 42 yatak kapasiteli, 2 genel yoğun bakım, 1 kroner yoğun bakım, 3 yeni doğan küvozü, 32 poliklinik, 3 ameliyat salonu ve 14 gözlem yatağı ile özel hastane statüsünde Kartallılara şifa olmaya devam ediyor.

Çocuk hastalıkları, cildiye, dahiliye, göz hastalıkları, genel cerrahi, kulak burun boğaz, göğüs hastalıkları, psikoloji, üroloji, kadın doğum, ortopedi, anestezi, biyokimya, mikrobiyoloji, acil servis, nöroloji, kardiyoloji, fizik tedavi, radyoloji, psikolog, diyetisyen ve diş hekimliği verilen poliklinik hizmetleri arasında yer alıyor.

Kartal’da bilindiği gibi devlet hastanesi sayısı Yavuz Selim Devlet Hastanesi’nin Tuzla’ya taşınması ile bire düştü.  Lütfü Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin ise sadece gece acil servisine beş bini aşkın kişi gidiyor. Hal böyle olunca; endoskopi, gastroskopi, kolonoskopi ve diğer radyoloji hizmetleri dahil  alınan randevu sırası bazen bir ayı aşkın olabiliyor. Kızılay Derneği Kartal Hastanesi ise bu yönde bölgede büyük bir açığı kapatacak.

Kartal Kızılay Hastanesi Müdürü Sinan Bayraktar ve Koordinatör Ali Aydın, kahvaltılı basın toplantısında yerel gazete temsilcileriyle buluştu ve verilmekte olan sağlık hizmetler hakkında bilgiler verdiler.
Sinan Bayraktar, toplantıda yaptığı konuşmada “Yavuz Selim Hastanesi’nin Tuzla’ya taşınmasının ardından bölgedeki eksikliği gidermeye talibiz. Uzman kadromuz ve yenilenen polikliniklerimizle 7X24 saat Kartallıların hizmetinde olacağız” dedi.

Sinan Bayraktar şöyle konuştu:

“1982’de kurulan polikliniğimiz Şubat 2018’den itibaren hastane olarak hizmet vermeye başladı. Bölgedeki birçok özel hastaneden daha fazla imkânlarımızla Kartallılara sağlık hizmeti vermeye talibiz. Bölgenin sevilen sayılan uzman doktorlarını kadromuza kattık. 42 yatak ve 2 yoğun bakım ünitemizle büyük hastaneleri aratmıyoruz. Bölgemizden başka bir yere gönderilen Yavuz selim Hastanesi’nin oluşturduğu açığı kapatma konusunda iddialıyız.”

Hastane Koordinatörü Ali Aydın ise şunları söyledi: 

“Kızılay, bilindiği gibi özellikle felaket ve savaş zamanlarında tüm insanlara yardım amacıyla kurulmuştur. Kanda Türkiye’nin tek tedarikçi durumundayız. Hastanemizde bulunan yeni doğan ünitelerimizle burada doğan bir çocuk, bölgedeki başka hiç bir hastanede olmayan imkanlara sahip olacaktır. Başladığımız günden itibaren çıtayı daha da yukarı yükseltiyoruz”

7/24 acil servisin açık olduğu hastanede yalınızca fiziksel bir değişim yaşanmadı. Poliklinik sayısı ile birlikte hekim sayısı da arttırıldı, bölgenin tanınan hekimleri hastane bünyesine katıldı.

Kızılay Kartal Hastanesi tam teşekküllü bir hastane olarak yola devam ediyor.  Çocuk polikliniği, üç hekim ile hizmet verirken, saat 17:00 ile 23:00 arasında da hasta kabul ediyor.  Yine kadın doğum polikliniği de iki uzman hekim ile hizmet veriyor. Normal doğumdan, sezeryana, menopoz tedavisinden, meme hastalıklarına kadar tüm kadın doğum hizmetleri profesyonelce veriliyor.

Göz hastalıkları tedavilerinde, cerrahi işleminde mümkün olduğu hastanede; katarakt cerrahisi, glokom tanı ve tedavisi, retina hastalıkları, şaşılık tanı ve tedavilerinin yanı sıra pek çok göz hastalığının tanı ve tedavisi yapılıyor.

Günümüzün hastalıkları arasında saydığımız, alerji, uyku bozukluğu, sinüs drenajı ve ameliyatı başta olmak üzere; iki uzman hekim ile kulak burun boğaz polikliniği de pek çok hastalığın tanı ve tedavisinde Kartallılara hizmet vermekte.

Spor yaralanmaları, kırık, çıkı, burkulma, ayak bozuklukları ve diğer ortopedik hastalıkların tanı ve tedavisinde iki uzman hekim ile ortopedi polikliniği hizmet veriyor.

Cerrahi polikliniğinde ise bölgenin tanınmış hekimlerinden oluşan uzman bir kadro yer alıyor. Endoskopi, gastroskopi, kolonoskopi, hemoroid, anal fissür, safra kesesi, guatr, kanser cerrahisi gibi pek çok işlem yapılıyor.

İlgili Haberler

Genel
27 Mart 2024
Tiktok’tan çocukları taciz eden şahıs ruh ve akıl sağlığı hastanesine götürüldü

Tiktok hesabından canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı kurup cinsel içerikli sohbet yaptığı tespit edilen Mehmet Akbulut isimli şahıs gözaltına alınmıştı. Akbulut Ruh ve akıl sağlığı Hastanesi’ne sevk edildi. Tiktok’tan canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı Kuran ve cinsel içerikli sohbetler yapan tiktok fenomeni Mehmet Akbulut, Erbaa Cumhuriyet başsavcılığının talimatı üzerine gözaltına alınmış ve akıl sağlığı raporu […]

Genel
27 Mart 2024
Düzce’de feci kaza: Çok sayıda yaralı var

Düzce’de bir yolcu otobüsü yüksek hız sebebiyle bariyerlere çarptı. Feci kazada ilk bilgilere göre 17 kişi yaralandı. Düzce’de Anadolu otoyolunda meydana gelen trafik kazasında Ankara’ya giden Efe Tur firmasına ait bir yolcu otobüsü Aşırı hız nedeniyle kontrolden çıktı nokta otobüs bariyerlere çarparak durabildi. Feci kazada 2 şoför ve bir muavinin de aralarında bulunduğu 17 kişi […]

Sağlık
26 Mart 2024
21 gün şeker tüketmeyince ne olur?

Şeker tüketimini kesmek, özellikle eklenmiş şekerlerin fazla tüketildiği diyetlerde, vücut üzerinde çeşitli olumlu etkilere sahip olabilir. 21 gün boyunca şeker tüketmemek, fiziksel sağlık üzerinde önemli ve fark edilir değişiklikler yapabilir. İşte bu değişikliklerden bazıları… Kan Şekeri Düzeylerinde İyileşme Şekerin kesilmesi, kan şekeri seviyelerinin daha stabil olmasına yardımcı olabilir. Bu, ani enerji düşüklüklerinin ve yorgunluk hissinin […]

Genel
26 Mart 2024
10 yılda erken emeklilik! SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlara büyük fırsat

SGK ve SSK başlangıç yılına göre emeklilik planlamasında kadın ve erkek çalışanlar için kapsamlı tablo belli oldu. İşte erken emeklilik için yeni fırsatlar… Erken emeklilik hayallerine ulaştıracak yeni tablo ortaya çıktı. SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlar hemen bu tabloya baksın. Kadın ve erkekler için yeni prim ve yıl şartları netleşti. İşte 2024 […]