SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Taşyürek, Kartal Belediye Başkanlığına talibim!

Yayınlanma:
ABONE OL

Kartal Belediye Başkanlığı için AK Parti’den ilk Aday Adayı Ebubekir TAŞYÜREK oldu. İBB Başkan Danışmanı ve Meclis Üyesi olan siyasetin tecrübeli ismi Yeminli Mali Müşavir & Bağımsız Denetçi Ebubekir Taşyürek’i bu anlamlı ve mutlu gününde sevenleri dostları hemşerileri de yalnız bırakmadı destek oldular.

Taşyürek, belediyecilik tecrübelerimi Kartal halkının hizmetine sunmak istiyorum

AK Parti Kartal İlçe Başkanlığına başvuru belgelerini teslim eden Taşyürek, “Kartal Belediyesini AK Belediyecilik anlayışıyla buluşturmak, siyasi, idari ve belediyecilik tecrübelerimi Kartal halkının hizmetine sunmak, biriken sorunlarını çözmek ve yeni ufuklarla, vizyonlarla kentimizi geleceğe taşımak için belediye başkanı aday adayı oldum” dedi.

Akyol, “İlk talip olan Ebubekir ağabeyimize teşekkür ediyoruz”

Başvuruyu kabul edip teslim alan AK Parti İlçe Başkanı Gürkan Akyol “Partimizin adaylık süreci başladıktan sonra belediye başkanlığına ilk olarak Ebubekir Taşyürek ağabeyimiz başvurdu. Kendisine ve Kartal’a hayırlı olmasını diliyorum. Biz talip olduğumuz hizmet için güzel bir kız benzetmesi yapmıştık. Sağolsun Ebubekir ağabeyimiz kızımıza talip olarak çiçek getirmiş, kendisine teşekkür ederim” şeklinde espri yaptı.

Taşyürek, Kalabalık bir katılımın yaşandığı salondakilere hitaben konuşmasına Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ ün vefatının 80. Yıldönümü dolayısıyla ve vatan için canını veren tüm şehitler gazilerin aziz hatıralarını yad ederek başladı.

Öncelikle hepimizin malumu olduğu üzere, bugün 10 Kasım; Gazi Mutafa Kemal Atatürk’ ün vefatının 80. Yıldönümü! Yine bugün Güneydoğuda, Hakkari Şemdinli’de 4 şehidimiz ve gazilerimiz var. Bu vesileyle ebediyete irtihalinin 80. Yıl dönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını; Vatan ve bayrak uğrunda fedakarca şehit düşen gazi olan tüm kahramanlarımızı saygı ve şükranla yad ediyorum.

Yıllardır yaşadığım, onurla ve gururla belediye meclis üyeliğini yaptığım, yirmi mahallesinin her köşesini, bucağını, caddesini, sokağını karış karış dolaşıp hizmet sevdamı nakşettiğim Kartal İlçemizin belediye başkanlığına aday adaylık müracaatımı yapıp, belgelerimi ilçe başkanlığımıza teslim etmiş bulunmaktayım.

Öncelikle değerli ilçe başkanımıza aday adaylığı müracaatımızda gösterdiği nezaket ve AK Partimizin kurumsal büyüklüğüne yakışır güzel ev sahipliği için çok teşekkür eder, başarılı hizmetlerinin devamını dilerim.

Tahtakale gibi ülkemiz ticaretinin ve ekonomisinin nabzının attığı, önemli bir muhitte meslek hayatına başlamış, bugün otuz beş yılı aşan tecrübe ve birikime sahip, vergiyi, finansı, bütçeyi, hesabı, kitabı iyi bilen, bu konularda yazıp çizmiş bir yeminli mali müşavirim olarak huzurunuzdayım.

Ancak, şu anda yapmış olduğum aday adaylığı basın açıklamamda, mesleki birikimimden ziyade, sizlere siyasi ve belediyecilikle ilgili bugüne kadar oluşan birikimimden bahsetmek istiyorum.

Kuruluşundan itibaren mensubu olmakla gurur duyduğum AK Parti’nin il teşkilatında İl Başkanlığımızı yapan Sağlık Bakanlarımızdan Sayın Mehmet Müezzinoğlu ve İstanbul Milletvekilimiz Sayın Aziz Babuşçu ile birlikte çok önemli kademelerde görev yaptım.

AK Parti İl Yönetim Kurulu üyeliği, İstanbul İl Başkan Yardımcılığı ve Türkiye’nin en büyük seçim çevresi olan İstanbul 1. Bölge Seçim Koordinasyon Merkezi’nin Başkanlığı görevlerini üstlenip, dava kardeşlerimle birlikte bu görevleri başarıyla ifa ederek, milletime hizmet ettim. Partimin tasvibi ve görevlendirmesiyle 2009 Mart yerel seçimlerde Kartal ve İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi seçildim. 2009-2014 döneminde yine teşkilatımın bana güvenle tevdi ettiği İstanbul Büyük Şehir Belediye Meclisi Plan Bütçe Komisyonu ve Denetim Komisyonu Başkanlıkları görevlerini başarıyla yürüttüm.

2014 Mart yerel seçimlerinde de yeniden partimin tasvip ve görevlendirmesiyle başka bir güzide ilçemizden İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi seçildim.  Bu dönemde de yine teşkilatım tarafından bana güvenle tevdi edilen ve Türkiye’nin en büyük yerel parlamentosu olan İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde; AK Parti Grup Başkan Vekilliği görevini 2016 yılı Nisan ayına kadar başarıyla ifa ettim.

Yine 2014-2019 döneminde meclis üyesi seçildiğim ilçemizin Meclis 1.Başkan Vekili / Plan Bütçe Komisyonu / Denetim Komisyonu Başkanlıkları görevlerini de yaparak belediyecilikle ilgili tecrübelerime yeni deneyimler ilave ettim.

2009-2014 ve 2014-2019 dönemlerinde ülkemizdeki bütün belediyelerin anayasal üst birliği olan Türkiye Belediyeler Birliği’ne İstanbul delegesi olarak seçildim. Geçtiğimiz 10 yılda söz konusu Türkiye Belediyeler Birliğinin bütün belediyeleri kapsayan eğitim programlarında, edindiğim tüm belediyecilik deneyimlerimi meclis üyeleriyle paylaşmak ve onları bilgilendirmek amacıyla, birlik yönetimi tarafından birçok kez de eğitimci olarak görevlendirildim. Ayrıca 2016 Nisan ayından itibaren meclis üyeliği görevimle birlikte İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı olarak, başkanlarımızın yanında bütün İstanbul halkına hizmet etmekteyim.

Bugüne kadar aldığım bütün görevleri, öncelikle Rabbim ve beraber yol yürüdüğüm bütün dava kardeşlerim şahittir ki, başarıyla ifa ettim. Çünkü bu makamlarda ve siyasetin bütün evrelerinde Allah rızası için bulundum. Halka hizmeti, Hakk’a hizmet olarak gördüm, bildim ve inandım. Böylece yol yürüdüm. Bu nedenle, Rabbim de beni hiç mahcup etmedi. Hepinizin çok iyi bildiği gibi, siyaset ve belediyeciliği öğretecek bir kitap yoktur. Elbette ki teknik birtakım bilgiler ve tanımlar kitaplarda yazılıdır. Ama gerçek siyaset ve belediyecilik ancak yaşayarak, bilfiil içinde bulunarak, kişinin emek ve gayretiyle merdivenleri ağır ağır çıkmasıyla öğrenilir.

Kartalın evladı ve Kartallıların can dostu olan bu kardeşiniz, Ülkemizin en büyük ve medeniyet dünyamızın en değerli kentlerinden olan İstanbul AK Parti İl Başkanlığı’nda önemli siyasi görevler; ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi gibi hizmet destanlarının yazıldığı, ülkemizin en önemli belediyesinde de meclis üyeliği ve diğer teknik görevler üstlenerek, şükürler olsun ki, her kula nasip olmayacak çok önemli bilgiler ve tecrübeler edindi.

İşte, yıllar içinde pekişen, gelişen, olgunlaşan ve günden güne artan bütün bu siyasi, idari ve belediyecilik tecrübelerimi Kartal halkının hizmetine sunmak, biriken sorunlarını çözmek ve yeni ufuklarla, vizyonlarla kentimizi geleceğe taşımak için belediye başkanı aday adayı oldum. Bildiğiniz gibi bir zamanlar Anadolu Yakasının gözde ilçesi olan Kartal, özellikle son on yıllık dönemde, yetersiz bir belediye yönetiminin de tetiklemesiyle, maalesef ciddi kan kaybına uğramıştır. Kartal’dan ayrılarak bağımsız ilçe yapılan komşu ilçelerimiz her alanda Kartalı sollayarak büyür ve gelişirken; Kartal mevcut birçok resmi ve özel kurumunu dahi kaybetmiş, ilçe ekonomimizin hayat damarlarından birçoğu maalesef kesilmiştir.

İnşallah belediye başkan adayı olup halkımızın teveccühü ile seçildiğim takdirde; Kartal’ın bünyesinde barındırdığı tarihi değerleriyle, kültürel mirasıyla, bir eğitim, kültür ve turizm merkezi olması, yirmi mahallemizin her birindeki Kartal ekonomisinin, iş dünyasının ve esnafının bundan azami faydayı görmesi için, teşkilatımız ve tüm halkımızla birlikte gerekeni yapacak, bütün dinamikleri harekete geçirerek, gönülleri fethederek, aşkla, şevkle, adaletle, tevazu ve akılla çalışan bir belediye başkanı olacağız.

Belediyeler, kentin fiziki ve sosyal altyapısının geliştirilmesinden ve yerel halkın kentsel hayat kalitesinin yükseltilmesinden sorumludur. Kartal Belediyesini son 10 yıldır yönetenler maalesef bu sorumluluğu taşıyamadılar.

Kartallıyı kendi kaderine terk edilmişlikten kurtarmanın artık zamanı gelmiştir. Bir Belediye başkanı; bir kentin yerel, kamusal hizmetlerden sorumlu, seçilmiş, en başta gelen kişisidir. Bu sorumluluğu ve özelliği ile belediye başkanlığının çok önemli bir görev olduğu tartışmasızdır. Biz bu işin şuuru içinde bütün karar alma süreçlerinde etkili olmaya ve ortaya sürekli vizyon koymaya, her daim azimli, başarılı ve ilgili olmaya çalışacağız. Verdiğimiz her görevin peşine düşerek fikri takibi asla bırakmayacağız.  Halkımızın içinde kalmaya öncelik verecek, söz ve davranışlarımızla her daim bunu hayata geçireceğiz. İnovasyona açık, sadece mevcudu korumak yerine, Kartalın değerlerini hep daha ileriye taşımayı amaç edineceğiz. Bu güne kadar olduğu gibi, bundan sonra da sözümüze hep sadık kalacağız. Durum ne ise, ne yapabilirsek, onu açık yüreklilikle insanlarımızla paylaşacağız.

Asla aldatan olmayacağız. Belediyemizin menfaatinin, halkımızın menfaati olduğu gerçeğinden hareketle diğer kurumlarla ilişkileri en yüksek ve saygın konuma taşıyacak, belediyenin hak ve menfaatlerini korumada azami özeni göstereceğiz.

İyi bir bütçeci, finans yöneticisi, mali müşavir ve ekonomist olarak halkın parasını, bütçesini kendi paramızdan daha iyi kullanacak, muhafaza edecek ve sağlıklı yatırımlara kanalize edeceğiz. Kentimizi ilgilendiren bütün faaliyetlerin içinde doğal bir lider, resmi bir kanaat önderi olarak bulunacak, vebal sahibi olduğumuzu asla unutmayacağız. Çok çalışacağız ve imkânsızlık bahanesine asla sığınmayacağız. “Zor olan yapılır, imkânsız ise zaman alır” kararlılığını hiç ama hiç bırakmayacağız. Çünkü biz liderimizden, Cumhurbaşkanımızdan, genel başkanımızdan “belediyelerin mazeret makamı değil, hizmet makamı olduğunu” öğrenmiş bir siyasi kadroyuz.

Sözlerimi tamamlarken! Kartalımız için profesyonel bir yaklaşımla hazırladığımız, herkesin gıptayla izleyeceği, pek çok projelerimizi ve özellikle vizyon projelerimizi

Partimizin takdirleriyle, adaylığımız tensip görülürse, Halkımızla paylaşacağız. Bu vesile ile gerek ilçemizden, gerekse diğer il veya ilçelerden belediye başkanı ya da meclis üyesi aday adayı olan bütün dava kardeşlerimize başarılar dilerim.

Rabbim, milletimize hizmet yolunda birlik ve beraberliğimizi daim etsin! Bugüne kadar olduğu gibi, bugünden sonra da “halka hizmetin, Hakka hizmet” olduğunun şuuruyla, milletimizin ve teşkilatımızın emrinde olduğumu belirtiyor, hepinizi en kalbi duygularımla, sevgi ve saygılarımla selamlıyorum.

İlgili Haberler

Genel
18 Mart 2024
Migros indirimleri SIRA SIRA dizdi! 9 GÜN SÜRECEK dev kampanya

Migros’tan 9 gün sürecek dev indirim kampanyası geldi. Her şey yüzde 40 indirimde… Migros, müşterilerinin Ramazan ayını daha ekonomik geçirebilmesi için bir dizi indirim kampanyası başlattı. Haftalık indirimlerin yanı sıra, mart ayı sonuna kadar sürecek olan özel indirimlerle dikkat çeken Migros, pek çok üründe yüzde 40’a varan indirimler sunuyor. İşte 27 Mart’a kadar devam edecek […]

Politika
18 Mart 2024
CHP ve İYİ Parti Arasında “Emekli İttifakı” Vurgusu

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde düzenlenen halk buluşmasında önemli açıklamalarda bulundu. Özel, Ankara’da siyasi bir ittifak kurulamasa da, emekliler konusunda Meral Akşener ile bir “emekli ittifakı” üzerinde mutabık kaldıklarını ifade etti. Her iki parti liderinin de emeklilerin hakları konusunda aynı dili konuştuğunu belirten Özel, bu konunun siyaset üstü bir ittifak alanı olduğunu […]

Genel
17 Mart 2024
30’lu Yumurta ve 5 Litre Ayçiçek Yağı Fiyatları Düştü! Çılgın İndirim Kaçmaz

Türkiye’nin en büyük market zincirlerinden Migros’ta 30’lu yumurta ve 5 litre ayçiçek yağı fiyatlarına indirim geldi. Migros’un sadece 2 gün sürecek bu kampanyası kaçmaz. Migros Market kampanyaları ile tüketicilerin dikkatini çekmeye hesaplı fiyatları ile de Uğrak yeri olmaya devam ediyor. Ramazan ayının başından bu yana peş peşe indirim kampanyaları ile gündeme gelen ünlü marketler zincirinde […]

Genel
17 Mart 2024
Emeklilik Yolunda Büyük Fırsat: Primsiz Emeklilik İmkanı

Türkiye’de erken emeklilik hayali Kuran Milyonlarca kişi var. Bazı özel durumu olanlar için SGK tarafından primsiz emeklilik fırsatı sunuluyor. Peki kimler primsiz emekli olabilir? Erken emeklilik, SSK ve bağ-kur fark etmez çalışma hayatının içinde olan her birey için çok önemli. Daha erken yaşta emekli olmak isteyen vatandaşlar Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından belirlenen koşulları ve yeni […]