SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Kartal’da CHP’li adaylar işi rölantiye mi aldı!

Yayınlanma:
ABONE OL

Kartal Belediyesini 2009 seçimlerinden beri iki dönemdir yöneten ve bugün 67 yaşında olan doktorun aday adaylık müracaatı diğer adayların şevkini kırmış gibi görünüyor. Zira kendileri de Kartal Belediye Başkanının başarılı olmadığının farkında ve bu durumu bir çok ortamda dile getirdikleri biliniyor.

Belediyede çalışanlar hariç hangi CHP’li ile görüşürsen görüş mevcut belediye başkanı Altınok Öz’den şikayetçi ifadeler dile getirilirken, ne hikmetse CHP Genel Merkez Yöneticileri kendileri hakkında ağır ithamlarda bulunan mevcut belediye başkanı hakkında sessizliğini korumakla kalmıyor belki de aday da gösterebilirler.

Şimdi şu soruya nasıl cevap verecekler; Genel Başkan ve Yardımcıları hakkında gerçekten hakaret içeren ifadelerde bulunan bir belediye başkanını sarf ettiği sözlerden sonra aday gösterirler ise partinin de üzerinde bir güç kazandırmış olmazlar mı? Yani bu saatten sonra hangi genel başkan yardımcısı kim söz geçirebilir böyle bir belediye başkanına? Yani partiler üstü bir güç kazandırmak güç zehirlenmesine yol açar…

Aday Adaylarının ilk günkü aşklarından eser kalmadı, hepsi rölantiye almış!

Şimdi gelelim gerçekten cesaret örneği sergileyen ve partisine sadakatle bağlı diğer aday adaylarına…

Ben Kartal Belediye Başkanlığına talip olan bir aday adayı olsam, böyle bir durumda benim psikolojim nasıl olur, tahmin etmek çok zor değil.. Partililer açısından çok güvenilen CHP Parti Genel Merkez Yönetiminin bu tavrı partililerde güven kaybına yol açmıştır. Mevcut Başkan Öz, aday adaylık müracaatını yaparken, “Parti yetkililerimin emriyle yeniden adayım! Dedikten sonra, eşitlik ilkesine aykırı bu sözler karşısında bir tane parti yetkilisi çıkıpta bir kelime açıklama yapmıyorsa en iddialı olduğu bilinen Dr. Hüsnü Süslü hangi inanç ve iradeyle saha çalışmalarına asılsın, veya diğer adaylar. Kartal’da CHP’ye tartışılmaz en çok emeği geçen ve 2009 seçimlerinde belediyenin kazanılmasında en çok payı olan Yüksel Çiftiçi, Erol Altunoğlu, hangi şevkle çalışsınlar. Müracaat eden diğer Aday adaylarının pek iddiası olmadığı bilinse de yine de saygı duymak gerekir.  Bu durum CHP’ye gönül vermiş olan partilileri partiden soğutur, siyasetten soğutur. Böyle bir vurdumduymazlık olurmu?  

Ve şuan Kartal Belediye Başkan Aday Adayları tarafından aktif bir şekilde heyecanlı bir çalışma yapılması gerekirken umutsuz, sessiz, göstermelik bir çalışma yürütülüyor. Yani CHP Genel Merkez Yönetimi yeni aday adaylarının hevesini kırmıştır, heyecanını söndürmüştür.

Sayın Çelebi, Belediye Başkanıyla ters düşeceğini bilsen de dik dur eğilme!

Cumhuriyet Halk Partisi Kartal İlçe Başkanı Muammer Çelebi hakkında da bir değerlendirme yapmak gerekirse; Sayın Çelebi ile iki defa basın toplantısında bir araya geldik. İlk toplantı yeni ilçe başkanı olduğu bir dönemdi. İkincisinde de AK Parti İlçe Başkanına cevap vermek amacıyla düzenlenen bir toplantıydı. Genelde duruşuyla söylemleriyle beğeni toplayan bir karaktere sahip olduğunu söyleyebilirim. Taşıdığı Anadolu insanı özelliklerinden dolayı dik duruşlu özü sözü bir olan bir adam profili sergiliyor. Sadece tek zayıf yanı mevcut belediye başkanı marifetiyle ilçe başkanı olması dolayısıyla, Başkan Öz’e karşı zaaflarını yansıtıyor. Yani biz durumu çok gördük hani derler ya “Biz bu filmi çok izledik” işte öyle bir şey. Hatta kendisiyle ilk toplantıda aramızda geçen bu sohbeti hatırlatayım.

-Kendisine şöyle demiştim, “Muammer  Başkan benim bildiğim bir istatistik hesaba göre, Altınok Öz Başkan 2009 yılından bu zamana kadar Kartalspor Kulübüne  ve CHP Kartal İlçe Başkanlığına getirdiği Başkanlar hakkında önce bir süre iyi geçiniyorlar, sonrasında ise hem o görevden uzaklaştırmak için gayret ederken hakkında da olumsuz değerlendirmeler de bulunuyor. Yani Kartalspor Kulübünde Başkanlık Yöneticilik yapmış olanlar ve CHP Kartal İlçe Başkanlığı yapmış olanlar hakkındaki değerlendirmelerini biliyoruz. Sizin döneminizi de yakından takip edeceğiz.

Ve geldiğimiz nokta da gördüm ki; Evet herkesin kendine has bir karakteri vardır. Basın toplantısında kendi açıklamalarını dinledik kendisi gayet seviyeli, saygın bir duruş politik bir dil sergiliyor. Lakin mensubu olduğu partisi ve belediye başkanı hakkındaki değerlendirmelerinde dikkatimi çeken en önemli özelliği sağlam karakterine yanlışı savunmanın oturmadığıdır. Yani Anadolu evladı olan Muammer Çelebi karakterine, Belediye Başkanının yaptığı varsa yanlış olan bir uygulamayı savunmak oturmuyor, oturmadı da…

Zira basın toplantısında gazetecilerden gelen soruları cevaplandırırken Atalar Mahallesindeki Arnavut kaldırımları üzerine asfalt uygulamasının yanlış olduğunu her mantıklı insan gibi kendisi de dile getirerek doğruya doğru deme erdemliliği göstermiştir.

Kendisini tebrik ediyorum lakin, işte o doğrucu karakter sergilemek nereye kadar olabilir diye sorulacak olursa… İşte orası belediye başkanının sabrına kendi başına aldığı kararlara karşı fikir olarak dile getirilene kadardır. Yani Belediye Başkanı yanlış ta olsa bir kararın uygulanmasını istiyorsa, partinin ilçe başkanı da halkın – kamunun yararını düşünerek bu karara karşı bir fikirle dur derse işte bu ilişki burada son buluyor…  Tecrübelerle sabit, son dönemde sorumluluk almış olan Kartalspor Başkanları, CHP Kartal İlçe Başkanları ve disipline sevk edilmiş olan Meclis üyeleri hepsi hayatta ve siyaseten durdukları yerleri de biliniyor.

Yani uzun lafın kısası, Muammer Çelebi Başkan size tavsiyem şudur ki; Bu görevi üstleneli on bir ay olmuş, halkın kamunun menfaatlerini düşünerek belediye başkanı ile ters düşeceğini bilsen de dik dur eğilme!

Selametle,

author avatar
Kenan GÜLERCİ

İlgili Haberler

Genel
18 Mart 2024
Migros indirimleri SIRA SIRA dizdi! 9 GÜN SÜRECEK dev kampanya

Migros’tan 9 gün sürecek dev indirim kampanyası geldi. Her şey yüzde 40 indirimde… Migros, müşterilerinin Ramazan ayını daha ekonomik geçirebilmesi için bir dizi indirim kampanyası başlattı. Haftalık indirimlerin yanı sıra, mart ayı sonuna kadar sürecek olan özel indirimlerle dikkat çeken Migros, pek çok üründe yüzde 40’a varan indirimler sunuyor. İşte 27 Mart’a kadar devam edecek […]

Politika
18 Mart 2024
CHP ve İYİ Parti Arasında “Emekli İttifakı” Vurgusu

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde düzenlenen halk buluşmasında önemli açıklamalarda bulundu. Özel, Ankara’da siyasi bir ittifak kurulamasa da, emekliler konusunda Meral Akşener ile bir “emekli ittifakı” üzerinde mutabık kaldıklarını ifade etti. Her iki parti liderinin de emeklilerin hakları konusunda aynı dili konuştuğunu belirten Özel, bu konunun siyaset üstü bir ittifak alanı olduğunu […]

Genel
17 Mart 2024
30’lu Yumurta ve 5 Litre Ayçiçek Yağı Fiyatları Düştü! Çılgın İndirim Kaçmaz

Türkiye’nin en büyük market zincirlerinden Migros’ta 30’lu yumurta ve 5 litre ayçiçek yağı fiyatlarına indirim geldi. Migros’un sadece 2 gün sürecek bu kampanyası kaçmaz. Migros Market kampanyaları ile tüketicilerin dikkatini çekmeye hesaplı fiyatları ile de Uğrak yeri olmaya devam ediyor. Ramazan ayının başından bu yana peş peşe indirim kampanyaları ile gündeme gelen ünlü marketler zincirinde […]

Genel
17 Mart 2024
Emeklilik Yolunda Büyük Fırsat: Primsiz Emeklilik İmkanı

Türkiye’de erken emeklilik hayali Kuran Milyonlarca kişi var. Bazı özel durumu olanlar için SGK tarafından primsiz emeklilik fırsatı sunuluyor. Peki kimler primsiz emekli olabilir? Erken emeklilik, SSK ve bağ-kur fark etmez çalışma hayatının içinde olan her birey için çok önemli. Daha erken yaşta emekli olmak isteyen vatandaşlar Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından belirlenen koşulları ve yeni […]