Baruthane Millet Bahçesi’nin açılış öncesi son hali havadan görüntülendi. Çalışmalar kapsamında Osmanlı Devleti’nin en büyük ve en modern baruthane tesislerinin kurulu olduğu ve İstanbul’un en değerli arazileri arasında yer alan Ataköy’deki Baruthane arazisi vatandaşın hizmetine açılıyor.
TOKİ tarafından 25 yıllığına İstanbul Büyükşehir Belediyesine kiralanan araziye dev bir park yapıldı. 60 dönümlük arazi yeşil alana çevrildi. Arazi içinde bulunan tarihi mekanlar da aslına uygun şekilde restore edildi. İBB tarafından millet bahçesi içerisinde park, yürüme alanları, iskele ve yeşil alan yapıldı. Vatandaşlar ayrıca Baruthane’den sahile uzanan yaklaşık 3 kilometrelik bir bant içerisinde denize girebilecek. Cumartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılacak olan parkın son hali havadan görüntülendi.
TOKİ, mülkiyeti kendine ait olan ve 2010’da inşaat projesi yapılması için ihaleye çıkarılan arazideki projeyi iptal etmiş ve sonrasında arazinin millet bahçesi olarak kullanıma açılması kararlaştırılmıştı.
Çalışmaları biten millet bahçesinin havadan çekilen görüntüleri hayran bıraktı.
İlgili Haberler
AYİDER’den, Kadıköy’de akülü tekerlekli sandalye için plastik kapak toplama üniteleri
Kasım Alper Özdemir’den Eyüpsultan’da Muhteşem Ramazan Programı
Bugün terörsüz Türkiye için önemli bir adım atıldı
Kartallı İşitme Engelliler Spor Kulübü, Çerkezköy’ü 6-0’lık sonuçla yendi
Erzurum UNESCO’nun 57 Gastronomi Şehri Olmaya Aday!
İBB’nin TECH ISTANBUL Dijital Dönüşümün Zirvesinde