SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

İBB’den Hem ulaşım hem spor için İstanbul’a bisiklet ağı!

Yayınlanma:
ABONE OL

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı bisiklet yolları üzerinde İSPARK’ın hayata geçirdiği akıllı bisikletler yaygınlaşıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı bisiklet yolları üzerinde İSPARK’ın hayata geçirdiği akıllı bisikletler yaygınlaşıyor. Daha önce Kadıköy-Maltepe, Florya-Yeşilköy arasında hizmet vermeye başlayan Akıllı Bisiklet projesi kent genelinde yaygınlaştırıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı bisiklet yolları üzerinde hayata geçirilen proje 144 kilometreye ulaştı. İstanbullular sahilleri bisikletle gezip spor yapabiliyorlar. Aynı güzergahta ev ve işyeri bulunanlar ise bisikletle ulaşım sağlıyorlar.

 

Karaköy’den Sarıyer’e 26 Kilometre Akıllı Bisiklet Yolu

 

Sürücüler kiraladıkları bisikletleri 26 kilometrelik Sarıyer-Beşiktaş -Karaköy hattı üzerinde bulunan 21 istasyondan istedikleri noktaya bırakabiliyorlar. İstanbullular Karaköy -Sarıyer arasında hizmet vermeye başlayan akıllı bisikletlere yoğun ilgi gösterdi. Birçok vatandaş Karaköy’den bisiklet kiralayarak Sarıyer’e ve iki nokta arasında bulunan ev ve iş yerlerine bisikletle yolculuk yapıyor.

 

Akıllı bisikletler yoğun ilgi görüyor

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan bisiklet yolları üzerinde İSPARK tarafından kurulan Akıllı Bisiklet sistemi İSBİKE vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.2018 yılında yaklaşık 300 bin kez kiralanan akıllı bisikletler ilkbahar ve yaz aylarında daha çok kullanıldı.

 

144 kilometrelik Akıllı Bisiklet yolu

 

Kent genelinde işletmeye açılan ve şu an hizmet veren 144 kilometre Akıllı Bisiklet güzergahı ve 142 bisiklet durağı bulunuyor. Kadıköy-Bostancı, Maltepe Şehir Parkı, Florya-Yeşilköy, Zeytinburnu bölgesi, Karaköy-Sarıyer, Bakırköy-Yenikapı, Bakırköy Bölgesi, Ataköy bölgesi, Avcılar bölgesi, Küçükçekmece, Kartal, Pendik ve Tuzla’da yaklaşık bin 500 bisikletle hizmet veriliyor.

 

2019 yılında yaşanan yoğun ilgi nedeniyle bisiklet sayısı ilk etapta 3 bine çıkartılacak ve sonrasında da artırılmaya devam edecek.

 

Akıllı bisikletler kredi kartı ve Google Play-App Store’da bulunan İSBİKE cep uygulamasının indirilmesiyle program üzerinden abonelik sistemiyle kiralanabiliyor.

 

İstanbul’da Mevcut Akıllı Bisiklet Güzergahı ise şu şekilde:

 

“Kadıköy-Bostancı- Maltepe Şehir Parkı arasında 24 kilometrelik güzergahta, 19 durak. Florya-Yeşilköy arasında 5 kilometrelik güzergahta, 6 durak. Zeytinburnu bölgesi ve Topkapı 10.yıl Caddesi üzerinde 44 kilometrelik güzergah, 45 durak. Karaköy-Sarıyer arasında 26 kilometrelik güzergah, 21 durak. Bakırköy-Yenikapı arası 8 kilometrelik güzergah,11 durak. Taşhan Kavşağı-Çırpıcı Parkı arasında 3 kilometrelik güzergah, 3 durak. Bakırköy İDO-Ataköy sahil hattında 4 kilometrelik güzergah, 3 durak. Florya Caddesi üzerinde 3 kilometrelik güzergahta, 3 durak. Avcılar sahil hattında 5 kilometrelik güzergah, 5 durak. Küçükçekmece sahil hattında 3 kilometrelik güzergah, 4 durak.Kartal -Soğanlık- Dragos hattında 3 kilometrelik güzergah, 5 durak. Kartal-Pendik-Tuzla sahil hattında 8 kilometrelik güzergah, 9 durak. Kadıköy Bağdat Caddesi hattında 8 kilometrelik güzergah, 8 durak.”

İlgili Haberler

Spor
29 Mart 2024
Fenerbahçe’de Süper Kupa Finali öncesi sıcak gelişme: Maça çıkmayalım

Fenerbahçe’den Süper Kupa Finali için radikal karar gelebilir. Galatasaray maçına çıkmama önerisi verildi. Fenerbahçe’nin, Avrupa maçlarının yoğunluğuna rağmen Galatasaray ile oynayacağı Süper Kupa finali için maça çıkmama teklifi gündeme bomba gibi düştü. 7 Nisan’da oynanacak Süper Kupa maçının Galatasaray tarafından ertelenme talebinin reddedilmesi sonrası sarı-lacivertli kulüpten sürpriz bir öneri geldi. SÜPER KUPA FİNALİNDE FENERBAHÇE SAHAYA […]

Genel
29 Mart 2024
Seçil Erzan davasında son dakika gelişmesi! İmza sahte çıktı

Futbolcuların dolandırılması olayı ile ilgili yargılanan Seçil Erzan davasında yeni gelişme var. Dosyadaki son dakika gelişmesine göre Selçuk İnan’ın talep ettiği belgelerde Seçil Erzan’ın yardımcısı sanık Asiye Öztürk’e ait olduğu iddia edilen imzanın sahte olduğu ortaya çıktı. Ünlü futbolcuların da isimlerinin karıştığı dolandırıcılık olayı ile ilgili Seçil Erzan davası olarak bilinen davanın duruşmaları devam ediyor. […]

Spor
28 Mart 2024
28 Mart bugünkü maçlar! Bu akşam kimin maçı var?

28 Mart bugünkü maçlar belli oldu. Hem Türkiye’de hem de Dünya liglerinde oynanacak karşılaşmalar açıklandı. Peki 28 Mart Bugün hangi maçlar var? Futbolseverlerin sabırsızlıkla beklediği gün geldi çattı. 28 Mart Perşembe günü, yerli ve yabancı liglerden bir dizi futbol maçı ekranlara taşınacak. Kıyasıya mücadeleler, futbol tutkunlarına unutulmaz anlar yaşatacak. 28 MART BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? […]

Genel
27 Mart 2024
Tiktok’tan çocukları taciz eden şahıs ruh ve akıl sağlığı hastanesine götürüldü

Tiktok hesabından canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı kurup cinsel içerikli sohbet yaptığı tespit edilen Mehmet Akbulut isimli şahıs gözaltına alınmıştı. Akbulut Ruh ve akıl sağlığı Hastanesi’ne sevk edildi. Tiktok’tan canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı Kuran ve cinsel içerikli sohbetler yapan tiktok fenomeni Mehmet Akbulut, Erbaa Cumhuriyet başsavcılığının talimatı üzerine gözaltına alınmış ve akıl sağlığı raporu […]