SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Aksiyon filmlerini aratmayan eğitim

Yayınlanma:
ABONE OL

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü polislerinin aldığı nefes kesen eğitim İHA tarafından görüntülendi.

Polislerin “Temel Çevik Kuvvet Eğitimi” aksiyon filmlerini aratmadı. Molotof kokteylleri, havai fişeklerin ve taşların kullanıldığı eğitimlerde gerçeğine uygun olarak eylemciler gözaltına alınıp müdahale edildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü tarafından Bayrampaşa da bulunan merkezde çevik kuvvet polislerine “Temel Çevik Kuvvet Eğitimi” verildi. Verilen eğitimlerde orta çıkan görüntüler aksiyon filmlerini aratmazken senaryo gereği eylemcilere müdahale edilip göz altına alınıyorlar. Çevik kuvvet polislerine “Temel Çevik Kuvvet Eğitimi” kapsamında toplumsal olaylara müdahale etme, göstericileri karşı kendimi kalkanlar yardımı ile koruma ve göz altına alma gibi eğitimler görüyorlar. Eğitimleri teorik ve uygulamalı olarak iki aşamadan oluşuyor. İlk olarak sınıflarda kanunen hangi durumlarda kalabalığa karşı müdahale edilmesi ve kanunların içeriği hakkındaki bilgileri tekrarlanıyor. Kapalı spor salonlarındaki eğitimlerde ise direnen göstericilerin nasıl gözaltına alınabileceği, polislerin nasıl kendilerini korumaları gerektiği uygulamalı olarak gösteriliyor.

Çevik kuvvet polisleri zorlu hava şartlarında da eğitimlerini aksatmıyorlar. Her sabah şınav ile başlayan eğitimlerde şehit polisler de unutulmuyor. Görevli eğitmen şınav çekilirken şehit polislerin isimlerini sayıyor. Eğitimdeki polisler ise hep bir ağızdan ‘burada’ diyerek bağırıyor.

Eğitimlerde molotof kokteyli, havai fişek ve taş kullanılıyor

Polislerin eğitimlerinin en zorlu kısımlarından birisi ise toplumsal olaylara müdahale eğitimi. Eğitimde senaryo gereği eylemciler polise karşı direniyor. Görevli polislere saldıran eylemciler, molotof kokteyli, havai fişek ve taş atıyor. Bu sırada kendini kalkanlar ile koruyan polis ise biber gazı be sis bombası ile eylemcilere müdahale ediyor.

200 kadın çevik kuvvet polisi görev yapıyor

Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü bünyesinde, 200’ü kadın 3 bin 300’ü erkek olmak üzere 3 bin 500 tane polis memuru görev yapıyor. Ayrıca 4 atlı birim, 15 tane kangal ve Akbaş olmak üzere 35 tanede köpek de görev yapıyor. Çevik Kuvvet bünyesinde yer olan polisler, atlı birimler ve köpekler, toplumsal olaylara, mitinglere, spor müsabakalarına, basın açıklamaları gibi pek çok konuda görev yapıyor.

“3500 çevik kuvvet polisimiz var”

Toplumsal olaylarda yaşanabilecek tüm saldırılara karşı eğitim verdiklerini dile getiren Çevik Kuvvet Şube Müdürü Komiser Yardımcısı Fırat Orhan, “Personelimize havai fişek, molotof kokteyli ve taş gibi materyellerin atılmasına karşı nasıl savunma göstereceğimizin eğitimini veriyoruz. Gösterici gurubun nasıl dağıtılması gerektiğini ve nasıl gözaltına alınması gerektiğinin eğitimlerini veriyoruz. 3 bin 500 çevik kuvvet polisimiz var, bunların 3 bin 300 tanesi erkek 200 tanesi kadın olarak görev yapmaktadır. Erkek polisler nasıl eğitim alıyorlarsa kadın polisler de öyle eğitim alıyorlar. Çünkü dışarıda birebir aynı çalışıyorlar” ifadelerini kullandı.

“Helal olsun size kızlar” diyorlar

Vatandaşlardan polis olduklarından dolayı güzel tepkiler aldıklarını ifade eden Ümmühan Tuncay isimli polis memuru, “Bazen bizimle fotoğraf çektirmek istiyorlar ancak yasak olduğu için çektiremiyoruz. Güzel tepkiler alıyoruz ‘Helal olsun size kızlar’ diyorlar. Bu tepkiler tabi hoşumuza gidiyor. Çevik kuvvet polisiyseniz pek mümkün değil, kendimize çok vakit ayıramıyoruz. Makyaj yapıyım deseniz, bir süre sonra gidiyor zaten. Saçını düzeltip gelsen ister istemez bir iki saat sonra rüzgardan karışıyor” diye konuştu.

“Kişisel bakımımıza zaman ayıramadığımız oluyor”

Çalışırken bazen kişisel bakımına zaman ayıramadıklarını dile getiren Hediye Güngör isimli polis memuru ise, “Çevik kuvvet polisi olmak, özellikle Bayrampaşa bizim biraz gözümüzü korkutuyordu. Ancak alışıyorsun saatleri bazen sıkıntı olabiliyor ama insanları ve ortamı olsun gayet güzel. Nöbet tutarken çevrede geçen insanların fazlasıyla ilgisi oluyor. Helal olsun diye yorum yapanlar çok oluyor. Bayan polis olduğumuz için daha dazla ilgi oluyor hoşumuza gidiyor bizim için yapılan bu yorumlar. Ben kişisel bakımı çok seven bir insanım ama bazen kişisel bakımımıza zaman ayıramadığımız oluyor” dedi.

“Dedem terör baskınında şehit oldu”

Dedesinin terör saldırısında şehit olmasından dolayı polis olmayı seçtiğini ifade eden Kadir Topal, “ Vatanım, milletim için polis olmayı seçtim. Benim dedem terör baskınında şehit oldu. Benim polis olmamdaki birinci sebep budur. Gösterilerde gerçekten molotof ve havai fişek ile karşılaştığımız için buradaki eğitimlerde bunları gerçekten görmek zorundayız. Burada eğitimlerde gerçekten üstümüze eylemcilerin attığı gibi taş ve benzeri yabancı cisimler atılıyor. Gönlünde vatan millet aşkı olan herkese polis olmalarını tavsiye ediyorum” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler

Başkan Yüksel’in, Kartal için “Gelecek Vizyonu” temasıyla yeni proje ve yatırımları
Basında Kartal
16 Mart 2024
Başkan Yüksel’in, Kartal için “Gelecek Vizyonu” temasıyla yeni proje ve yatırımları

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Cumhuriyet’in İkinci Yüzyılında Kartal’ın Gelecek Vizyonu’nu proje lansman toplantısıyla açıkladı. Kartal için hayata geçireceği çalışma ve projeleri anlattı. Kartal Bülent Ecevit Kültür Merkezi’nde düzenlenen program öncesinde Kartallı komşuları ile iftar yemeğinde bir araya gelen Başkan Yüksel, sonrasında ise ilk olarak 5 yıllık görev süresinde gerçekleştirdiği projelerin yanı sıra yaptığı hizmetler […]

Basında Kartal
14 Mart 2024
Aydos Ormanı’nda hummalı temizlik çalışması

Kartal Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, Aydos Ormanı’nda hummalı bir temizlik çalışması başlattı. Kartal’da çevre kirliliğini önlemek, orman ve denizleri korumak, karbon ayak izini azaltmak ve küresel çevre sorunlarının çözümüne katkı sunmak için başarılı çevre politikalarını hayata geçiren Kartal Belediyesi, doğada yok olması milyonlarca yıl süren atıklar için düzenli gerçekleştirdiği temizlik çalışmalarına Aydos Ormanı’nda devam […]

Etkinlikler
14 Mart 2024
AHMET ŞAFAK İMZA GÜNÜNDE OKURLARIYLA BULUŞTU

Sanatçı ve Yazar Ahmet Şafak, son iki romanı Araf Oteli ve Mefkure için düzenlenen imza gününde okurlarıyla buluştu. Turkuaz İsem Akademi tarafından düzenlenen etkinlikte Ahmet Şafak, imza gününe yoğun ilgi gösteren sevenleriyle bol bol sohbet etti. Sanatçı ve Yazar Ahmet Şafak, son iki romanı Araf Oteli ve Mefkure için düzenlenen imza gününde okurlarıyla bir araya […]

Genel
14 Mart 2024
Selfi Çekmenin Fiziki ve Sanal Tehlikeleri: Görünmeyen Riskler

TEHLİKENİN EŞİĞİNDE BİR FOTOĞRAF Selfi Çekmenin Fiziki ve Sanal Tehlikeleri: Görünmeyen Riskler Günümüzde sosyal medyanın ve çevrimiçi platformların popülaritesiyle birlikte selfie çekmek, sadece bir eğlence aracı olmaktan çıkıp adeta bir yaşam tarzı haline geldi. Ancak, bu popüler eğilim sadece güzellik ve özgüvenle dolu pozlarla sınırlı değil; aynı zamanda fiziki ve sanal olarak bir dizi tehlike […]