SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Gaziantep Mutfağı Kartal’da

Yayınlanma:
ABONE OL

Kartal Fatma Aliye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Gaziantep Mutfağının tanınmış şeflerini Kartal’da ağırladı.

Programı gazetemiz muhabiri Mustafa Telli, sizin için izledi.

Kartal Fatma Aliye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Gaziantep Sanat ve Meslek Edindirme Kursları “ Acısıyla Tatlısıyla Gaziantep Projesi” adlı bir proje hazırladı. Proje kapsamında Gaziantep’e giden Fatma Aileyeliler, Gaziantep mutfağını yerinde gördüler.

Projede, Kartal Fatma Aliye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini: Okul Müdürü Tuncay Oruç, Müdür yardımcısı İsmail Cem Altan, Yiyecek İçecek Hizmetleri Alan Şefi Filiz Leyla Evren ile 11 ve 12. Sınıf öğrencileri, Gaziantep’i: Gaziantep Sanat ve Meslek Edindirme Kursları öğretmenleri şef Hanefi Ekti,  Selen yetkin, Battal Yıldırım, ibrahim Özsimitçi ve Halil Usta İşletme sahibi İbrahim Kör temsil etti.

Geçen yıl gerçekleşen projenin birinci ayağında:  Gaziantep’te bir hafta kalan Fatma Aliyeli öğretmen ve öğrenciler;  Gaziantep Sanat ve Meslek Edindirme Kursları şef, öğretmen ve işletme sahiplerinden Gaziantep Mutfağı hakkında bilgi aldılar. GASMEK, Kebapçı Halil usta, Katmerci Zekeriya, Cumba Künefecisi, bir baklava imalathanesi ve Tahmis Kahvecisini ziyaret eden Fatma Aliyeli öğrenciler, malzemelerin seçimi, alımı, saklanması, işlenmesi ve sunulası aşamalarını tek tek izleyerek kafalarına takılan soruları sordular.

Gaziantep’in tarihi ve turistik yerlerini de gezen Fatma Aliyeli öğrenciler Gaziantep’in; insanına, doğasına, mutfağına, hayran kaldılar.

Projenin ikinci ayağında; Gazianteplileri ustaları Kartal’a davet eden Fatma Aliyeliler, Gaziantepli ustalarla Kartal Fatma Aliye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde bir araya geldi. Gaziantepli ustalar, Gaziantep’ten getirdikleri malzemelerle; okul ortamında ve okul imkanları ile çorbalardan; Beyran ve Alaca çorbası, kebap çeşitlerinden; Kuzu şiş ve Simit kebabı, tatlılardan; Katmer ve Dolangel tatlısı ile salata yaparak, masa düzenleyip, servis ettiler.

Okul Müdürü Tuncay Oruç başkanlığında, Yiyecek içecek Hizmetleri öğretmenleri Filiz Leyla Evren, Fırat Çetiner, Hatice Çetiner, Hüseyin Kaya, Demet Beyhan, Mediha Bayan ve Müjde Sarıoğlu rehberliğinde: 10, 11 ve 12. Sınıf öğrencilerinin gerçekleştirdiği programa;  Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Rıza Aka, Şube Müdürleri Abdullah Deniz, Bahtiyar Çakmak, Engin Tercan ve Mine Hayta, çevre okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Şefin gösterisini ilgi ve beğeni ile izleyen öğrenciler, etkinliğe katılmaktan duydukları memnuniyeti belirtirken; Gaziantepli şefler, Öğrenci ve öğretmenlerin sorularını cevaplayıp, Kartal’a gelmiş olmanı memnuniyeti dile getirip, okul yöneticileri, öğretmen ve öğrencilere gösterdikleri ilgilerden dolayı teşekkür ettiler.

Okul Müdürü Tuncay Oruç, yaptığı konuşmada: Biz geçen yıl Gaziantep’e gittik, siz bizi Gaziantep’de çok güzel ağırlamıştınız, dilerim siz de Kartal’dan çok güzel duygularla ayrılıyorsunuz. Şeklinde konuşarak, Projede emeği geçen Gazianteplilere, öğretmen ve öğrencilere teşekkür edip, protokol üyeleri ile birlikte Gaziantepli şeflere günün anısına birer plaket sundu.

Program sonrası Fatma Aliyelilerle Gaziantepliler; objektiflere poz verip, günü ölümsüzleştirdiler.

author avatar
Mustafa Telli

İlgili Haberler

Dünyadan
09 Nisan 2024
Irak’ın Sahipsiz (Üçüncü) Unsuru; Türkmenler

Irak, farklı etnik ve mezhep gruplarından oluşan değişik oluşumların bir arada yaşadığı bir ülkedir. Tipik Ortadoğu ülkesi olan Irak’ta yaşayan farklı etnik-mezheplere mensup olan her bir toplumun kaderi, arkasında olan farklı ülkelerin desteğine bağlıdır. Tipik Ortadoğu ülkesi demenin de anlamı budur. Örneğin, Iraklı Kürtlerin arkasında ABD ve bazı batılı ülkelerin desteği var, Iraklı  Şiilerin arkasında […]

Dünyadan
30 Mart 2024
Zararın Neresinden Dönersen Kârdır

2017 yılında Türkmen “stratejisinde” köklü bir değişim yapıldı. Yani, 1995 yılından 2017 yılına kadar olan süre içerisinde yapılanların tümü bir tarafa bırakılarak yeni bir döneme geçildi. Başka bir değişle, sil baştan başlamak oyunu misali Türkmen siyasi harekatındaki ortak akıl ve istişarenin egemen olduğu dönemin kapatıldığı bir dönem olarak Türkmen siyasi tarihine geçti. Değişen bu “strateji” […]

Nerden Tutarsan Elinde Kalır
Dünyadan
22 Mart 2024
Nerden Tutarsan Elinde Kalır

Ferhat Sengaw, beynini, kalemini, iradesini dış mihraklara kiralayan, onların maşası olup talimatları doğrultusunda Iraklı Türkmenlerin tarihine, varlığına ve geleceğine düşünür kisvesi altında medya aracılığıyla hakaret eden sünepe ve pespaye bir Iraklı Kürt yazarıdır. Yukarıda bahsi geçen sünepeye, Hasan Turan başkanlığındaki ITC imzalı verilen cevap “Iraklı oluşumların arasındaki kardeşliği bozmaya yönelik yalan içerikli açıklamaları kınıyor, mahkemeye […]

Genel
14 Mart 2024
Selfi Çekmenin Fiziki ve Sanal Tehlikeleri: Görünmeyen Riskler

TEHLİKENİN EŞİĞİNDE BİR FOTOĞRAF Selfi Çekmenin Fiziki ve Sanal Tehlikeleri: Görünmeyen Riskler Günümüzde sosyal medyanın ve çevrimiçi platformların popülaritesiyle birlikte selfie çekmek, sadece bir eğlence aracı olmaktan çıkıp adeta bir yaşam tarzı haline geldi. Ancak, bu popüler eğilim sadece güzellik ve özgüvenle dolu pozlarla sınırlı değil; aynı zamanda fiziki ve sanal olarak bir dizi tehlike […]