SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Roma gezi rehberi

Yayınlanma:
ABONE OL

Roma gezi rehberi

Roma oldukça popüler birşehir bu yüzden Roma uçakbileti bulmakta aynı oranda zorolabiliyor. Sizde Roma uçak biletinizialıp bu güzel şehri ziyaret edebilirsiniz. Fakat Roma ziyaretinizden önce yazımızıokumanızda fayda var.

İtalya’nın başkenti Roma, daha fazlaca zamanı ile anılsa da varlıklı alışveriş olanakları, renkli gece yaşamı, konaklama tesislerinin kalitesi ve çevresindeki öteki büyük şehirlere ulaşım kolaylığı yardımıyla gezginlere dört dörtlük dinlence imkânı sunuyor. Sınırları içinde Vatikan benzer biçimde kültürel zenginlik bakımından eşine azca rastlanır bir kıymeti barındıran şehir hakkında tüm bilmeniz gerekenleri derlediğim Roma seyahat rehberi vasıtasıyla kendi seyahat rotanızı kolaylıkla oluşturabilir, konaklama için en doğru sonucu verebilir, kapsamlı bir alışveriş programı hazırlayabilirsiniz.

Roma Seyahat Rehberi

Roma seyahat rehberi yazımıza şehirle ilgili genel bilgiler vererek başlamış olalım. Nüfus bakımından Avrupa Birliği sınırları içindeki 4. en kalabalık şehir konumundaki Roma, efsanelere nazaran kardeşi Remus ile beraber bir dişi kurt tarafınca yetiştirilen Romulus tarafınca M.Ö. 753 senesinde kurulmuş. Kuruluşunun arkasından 2 yüzyıldan uzun bir süre süresince monarşiyle yönetilen şehir, M.Ö. 509 yıllında son kralın sürgüne gönderilmesinin arkasından oligarşik cumhuriyet haline gelmiş. M.Ö. 3. yüzyıldan itibaren Akdeniz Havzası’nda ve Asya’nın batısında mühim bir güç haline gelen Roma, Orta Çağ’da Papalık makamının da etkisiyle hem dini hem de siyasal anlamda insanlık zamanı için mühim pek fazlaca olayın merkezinde yer almış.

Roma Seyahat Notları

İtalyan Rönesansı ile beraber günümüzde gezinsel açıdan mühim fazlaca sayıda yapının inşa edilmiş olduğu kentte Fransız İhtilali’nin tesirleri 1798-1800 yılları arasını kapsayan kısa bir dönemde varlığını koruyabilen Roma Cumhuriyeti’nin kurulmasıyla kendisini göstermiş. 1861 senesinde şehir, İtalya Krallığı’nın başkenti olarak anılmaya başlansa da bu unvan sadece 1871’de resmiyet kazanmış. II. Dünya Savaşı’nın arkasından yenileme sürecine giren başkent, 1950’li yıllarla beraber çağdaş bir görünüm kazanmaya başlamış.

2017 senesinde meydana getirilen nüfus sayımına nazaran İtalya’nın başkentinde 3 milyona yakın insan yaşıyor. Yabancı kökenli azınlıklar nüfusun ortalama %10’unu oluştururken, bu grup içinde Romanya, Polonya, Ukrayna ve Arnavutluk kökenliler başı çekiyor. Nüfusun büyük çoğunluğunun Hristiyan Katolik olduğu Roma’da Müslüman ve Yahudi topluluklar da bulunuyor. Kentte mahalli halkla ana dilleri İtalyanca’nın yanı sıra İngilizce konuşarak da anlaşabilmek mümkün.

İtalya Yarımadası’nın orta kesiminde yer edinen şehir kara, hava ve demir yolu ulaşımı açısından Avrupa’nın mühim merkezlerinden birisi sayılıyor. Ülkemizden direkt tayyare seferlerinin düzenlenmiş olduğu başkentin konumu ve yurt dışından ulaşım seçenekleri hakkında merak ettiğiniz mevzuları “Roma Nerede ve Iyi mi Gidilir?” başlıklı yazım vesilesiyle öğrenebilirsiniz.

Roma’ya Ne Süre Gidilir?

Roma seyahat rehberi yazımızda mühim konulardan bir öteki ise Roma’ya gidilmesi ihtiyaç duyulan süre. Türk Hava Yolları ve Pegasus’un İstanbul’dan averaj 2,5 saat devam eden direkt uçuşlar düzenledikleri Roma’da ılıman Akdeniz iklimi yargı sürüyor. Bu durum kenti 4 mevsim gezi edilebilecek bir destinasyon haline getirmesine karşın gezginlerin büyük çoğunluğu Roma’ya gitmek için Haziran başından Ağustos sonuna kadarki süreci tercih ediyor.

İlkbahar ortasından itibaren hava sıcaklıklarının averaj değerlerde seyretmesi oluşturulan kapsamlı seyahat planlarının rahatça uygulanabilmesine izin verirken, Eylül ve Ekim aylarında şehir duygusal bir atmosfere bürünüyor. Eğer kısıtlı bir bütçeyle İtalya’nın zamanı ile öne çıkan başkentinde dinlence yapmayı isterseniz, sıcaklıkların 7°C civarında seyrettiği kış aylarında da kente gidebilirsiniz.

Mayıs ayından Ağustos sonuna kadar kente gezgin akının yaşanmasındaki en büyük etkenlerden biri de düzenlenen kültürel etkinlikler. Bu zamanda düzenlenen etkinlikler içinde en mühimleri, her yıl Mayıs’ta organize edilen at yarışları ile tenis şampiyonası. Her ikisi de uluslar arası kategoride düzenlenen bu büyük organizasyonların yanı sıra aynı ay şehir, Roma Fuarı’na ev sahipliği yapıyor.

Roma tatili esnasında kendi gözlerinizle tanık olabileceğiniz en büyük kültürel etkinlik, Temmuz ve Ağustos aylarını kapsayan Estate Romana Musica. Beyaz perde, müzik ve opera temalı bu festivalin haricinde ek olarak Temmuz sonunda Trastevere’yi merkezine alan 8 günlük Noantri Festivali yapılıyor. Kentin kuruluşu ise 21 Nisan’da kutlanıyor.

Roma’da Nerede Kalınır?

4 yıldızlı Rome Times Hotel, şehirde konaklama için güzel bir seçenek. Görkemli bir konuma haiz olan bu otel şehrin en iyi fiyat/yarar oranına haiz tesislerinden bir tanesi. Oteli araştırma için tıklayın.

Bir şehirde konaklama yapılacak bölge ve otel seçimi bana nazaran en mühim konulardan bir tanesi. Bu yüzden Roma seyahat rehberi yazısındaki kim bilir en mühim mevzu Roma’da konaklayacağınız otelinizin seçimi.

Etkinlik gösteren 10 binin üstünde tesisi yardımıyla Roma, konaklama açısından gezginleri fazlasıyla memnun eden kentlerden bir tanesi. Tesis sayısının fazla olmasından dolayı bütçenize ve beklentilerinize uygun, kentin gezilecek bölgelere yakın konaklama tesisini rahatça bulabilirsiniz.

Roma Merkez Tren Garı ya da orijinal adıyla Termini, kentteki konaklama bölgeleri içinde en popüler olanı. Kent içi ve şehirler arası pek fazlaca ulaşım seçeneğinin de merkezi konumundaki gar çevresinde, hizmet kalitesi ortalamanın üstünde yüzlerce tesis hizmet veriyor. Ekonomik tutarları ile tatilcileri cezbeden Roma Termini yakınındaki oteller içinde 3★ Hotel Impero, 4★ Hotel Quirinale ve 5★ Boscolo Exedra Roma benzer biçimde seçenekler mevcut.

Alışveriş tutkunları için kentteki olmazsa olmaz noktalardan birisi olan Via Veneto Caddesi ve çevresi, Termini’ye yakın kaliteli otel seçenekleri için araştırma yapabileceğiniz bir öteki bölge.

Roma Otel Tavsiyeleri

Seyahat rotanızda kentin geçmişine ışık tutan bölgeler çoğunlukta ise konuklarına güvenli ve lüks seçenekler sunan Roma’nın zamanı şehir merkezindeki otellerde konaklayabilirsiniz. Centro Storico, her ne kadar ulaşım açısından birazcık dezavantajlı benzer biçimde gözükse de Trevi Çeşmesi, Pantheon, Kolezyum, Roma Forumu ve İspanyol Merdivenleri benzer biçimde popüler alanlara adım atma mesafesinde yer alması bu açığını kapatıyor.

Eğer konaklama için bu bölgeyi seçerseniz, otel araştırmanızda 3★ Infinity Hotel, 4★ Hotel Mozart ve 5★ Hotel Raphael – Relais & Chateaux benzer biçimde tesislere öncelik verebilirsiniz. Roma’nın zamanı mekânlarına yakın konaklama seçenekleri için ek olarak Rione I Monti Bölgesi’ne de odaklanabilirsiniz.

Konaklama için sizlere önerebileceğimi son bölge, Vatikan’ın güneyinde yer edinen Trastevere. Şehir dokusu kadar hareketli gece hayatıyla da popüler olan bölge, diğerlerine nazaran şehir merkezinden birazcık daha uzakta kalıyor. Sadece kendine özgü yapısıyla gezginlere uzun süre unutamayacakları değişik fırsatlar sunuyor.

2.800 senelik zamanı ve kültürel birikime haiz Roma gezilecek bölgeler söz mevzusu olduğunda konuklarına pek fazlaca seçenek sunuyor. 2-3 günlük seyahat süresi kafi benzer biçimde gözükse de tüm ayrıntılarıyla bu birikimi idrak etmek için Roma’da 1 hafta geçirmek gerekiyor.

Kentteki zamanı mekânlar ve anıtsal yapılar, ağırlıklı olarak ya imparatorluk döneminde ya da İtalyan Rönesansı’nın yaşandığı süre diliminde inşa edilmiş. Roma İmparatorluğu zamanından kalma yapıların başlangıcında Flavianus Amfitiyatro adıyla da anılan ve 2007 senesinde Dünya’nın Yeni 7 Harikası’ndan biri olarak seçilen Kolezyum geliyor.

Görkemli yapının batısında ise 1000 yıl süresince imparatorluğun ticari, siyasal ve kültürel merkezi olarak kullanılmış Roma Forumu bulunuyor. Mahalli halkın Forum Magnum olarak andıkları zamanı alandan 40 metre kadar yukarı çıkarsanız, Roma mitolojisine nazaran imparatorluğun kurulduğuna inanılan Palatino Tepesi’ne ulaşabilirsiniz.

“Tüm Tanrıların Tapınağı” Pantheon’u ziyaret edip Poli Sarayı’nın bitişiğindeki Trevi Çeşmesi’nde dilekte bulunduktan sonrasında rotanızı mimari özellikleriyle konuklarını büyüleyen Vittorio Emanuele II Abidesi’ne ve Castel Sant Angelo’ya doğru çevirebilirsiniz. Şehir yaşamı ile iç içe olmak için en ideal yerlerin İspanyol Merdivenleri, Aziz Petrus Meydanı ve Campo de’ Fiori olduğu Roma’da sakin bir ortamda tabiat ile baş başa kalmak isterseniz, Villa Borghese’de süre geçirebilirsiniz.

Roma seyahat rehberi dâhilinde özetlemek gerekirse bahsetmiş olduğum popüler mekânlar ve fazlaca daha fazlası hakkında detaylı data ile fotoğrafları “Roma Gezilecek Bölgeler”, bu yerlerin konumlarını ise “Roma Gezilecek Bölgeler Haritası” başlıklı yazılarımda bulabilirsiniz.

Sizde Romauçak biletinizi alıp bu güzel şehri ziyaret edebilirsiniz.

İlgili Haberler

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]

Basında Kartal
18 Mart 2024
Kartal Belediyesi’nin Ramazan Etkinlikleri mahallelerde

Kartal Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Ramazan ayı nedeniyle düzenlenen etkinlikler Uğur Mumcu ve Soğanlık Kültür Merkezi’nde yapılan etkinliklerle başladı. Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında Gölge Oyunu, Orta Oyunu, yarışma ve semazen gösterisi gerçekleştirilen etkinliklere özellikle çocuklar büyük ilgi gösterdi. Patlamış mısır ve pamuk şeker ikramının da yer aldığı etkinliklere küçükler kadar büyükler de […]

Etkinlikler
14 Mart 2024
AHMET ŞAFAK İMZA GÜNÜNDE OKURLARIYLA BULUŞTU

Sanatçı ve Yazar Ahmet Şafak, son iki romanı Araf Oteli ve Mefkure için düzenlenen imza gününde okurlarıyla buluştu. Turkuaz İsem Akademi tarafından düzenlenen etkinlikte Ahmet Şafak, imza gününe yoğun ilgi gösteren sevenleriyle bol bol sohbet etti. Sanatçı ve Yazar Ahmet Şafak, son iki romanı Araf Oteli ve Mefkure için düzenlenen imza gününde okurlarıyla bir araya […]