SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Kartal Belediye Başkanlığına en favori aday Ebubekir Taşyürek!

Yayınlanma:
ABONE OL

Eğer -Alternatif kim olur? diye düşünülüyorsa; sakın başka yerde aramayın yine Kartal’da çok değerli isimler var…

AK Parti Kartal İlçe Başkanlığına resmen müracaat eden 16, gayrı resmi olarakta bir o kadar aday adayı ile tüm zamanların en heyecanlı yarışmasında son dönemece yaklaşıyoruz.

Haftalardır meraklı bir bekleyiş devam ediyor, -Acaba Kartal Belediye Başkanlığına açıklanacak aday kim olacak? Elbette bu kararı vermek için çok hassas bir çalışma yürütülüyor. 2009 yılında CHP’ye kaptırılan belediye başkanlığını yeniden AK Parti’ye kazandırabilecek isim kim olmalı?

Öyle bir isim olmalı ki, hem Kartal’ı iyi bilen birleştirici biri olmalı, hem belediyeciliği ve siyaseti iyi bilmeli, hemde teşkilatın kabul edeceği birisi olmalı… Ama asla sürpriz dayatmalar olmamalı…

Yani hem Kartallı hem teşkilatçı, aday adaylık müracaatını yapmış sahada emek veren halkın içinde ve Kartal’ın konularına hakim durumda böyle değerlerimiz varken tepeden inme başka bir isim aday olarak sunulursa, kesinlikle ters tepeceği bilinmelidir.

Gündem seçim olduğu için her sohbetin giriş cümleleri “ –Eee Kartal Belediye Başkanı kim olur acaba? Şeklinde başlıyor ve ardından yorumlar eleştiriler analizler geliyor.

AK Parti Kartal İlçe Başkanı Gürkan Akyol’un Kartal Belediye Başkanlık makamını gelinlik bir kıza benzeterek, “Kızımız çok değerli, dolayısıyla bu hayırlı makama bir çok aday talip olabilir ama bakalım kime nasip olur! dediği gibi şimdi o talipli kişiyi belirleme zamanıdır.

Evet geldiğimiz noktada Kartal halkının kabul edeceği sevilen sayılan, yeterli siyasi tecrübeye sahip iddialı aday adayları var. Kartal’a AK Parti kimi aday gösterir sorusuna cevap olarak ilk akla gelen ve kelimelere dökülen isim tartışmasız Ebubekir Taşyürek oluyor.

Ebubekir Taşyürek

Taşyürek, AK Parti saflarında çeşitli kademelerde görevlerde bulunmuş, yıllardır Kartal Belediye Başkanlığına hazırlanan aday adayı olarak müracaatını yapmış bil fiil sahada çalışan değerli bir siyasetçidir. AK Parti’de  İl Yönetim Kurulu üyeliği, İstanbul İl Başkan Yardımcılığı, Anadolu Yakası SKM Başkanlığı, Kartal Belediye Meclis Üyeliği, halen AK Parti Arnavutköy belediye meclis üyeliği ve aynı zamanda İBB Başkan Danışmanlığı yapmaktadır.

Özellikle son yıllarda Kartal’da halkın içinde, Kartal halkının üzüntülü veya sevinçli gününde yani düğününde –cenazesinde, İBB nezdinde kurumsal işlerin çözümünde gibi birçok alanda yaptığı saha çalışmalarıyla, siyasi görüş, inanç, memleket ayırt etmeksizin herkesin derdiyle dertlenen ve çözüm bulmak için gayret eden, samimiyeti ve mütevazı kişiliği ile her kesimin sevgisini kazanmış olan, Ebubekir Taşyürek ismi bilinirlik açısından ilk akla gelen isim durumundadır.

Yani sabırlı, uzun soluklu, özverili çalışmasının karşılığı olarak Kartal’da her mahallede her ortamda konuşulan ilk isim olma başarısını yakaladı. Bunu kimse inkar edemez. Belediyecilik tecrübesi, liyakat, insan ilişkileri, teşkilat desteği, İBB ve Genel Merkez nezdinde üst düzey sağlam diyalog, daha ne olsun Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın aradığı bütün kriterlere uygun bir aday.

Bütünbu özelliklere sahip olan EbubekirTaşyürek, tamam ama daha sağlıklı bir değerlendirmeyapabilmek için -başka alternatif hangi isimler olabilir? diyedüşünülüyorsa;                            

İşte siz pırlanta değerinde alternatif isimler…

Buyurun değerlendirin ama bu isimlerin haricinde sakın başka sürpriz alternatif arayışında olmayın… Zira Kartal halkının kaybedecek yılları yok!..

Hakkında hiçbir olumsuz eleştiri yapılamayan bir isim, AdemGökçe;

Yine Ak Parti’den Kartal Belediye Başkan Aday Adayı olan Adem Gökçe, mütevazi kişiliğiyle tanınan AK Partinin kuruluşundan beri aralıksız 17 yıldır aktif siyaset yapan ve çok farklı bir belediyecilik anlayışı sergileyeceğini iddia eden değerli bir işadamı.

Adem Gökçe’de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın aradığı bütün kriterlere uygun bir aday. Kartal Belediye Başkanlığı’na seçilmesi halinde belediyeden maaş almayacağını, makam aracı kullanmayacağını ve öğle yemeği parasını bile kendi cebinden ödeyeceğini, belediyenin hiçbir imkanlarından kendisi  için kullanmayacağını iddia edecek kadar kendine güvenen bir değerimiz.

47 yıldır Kartal’da yaşayan iş adamı Adem Gökçe siyasi hayatına 1987 yılında Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul il başkanlığı döneminde Topselvi Mahallesi Gençlik Kollarında Mahalle Başkanlığı ve kurucu MGV başkanlığı yaparak başlamış.

Akabinde 28 Şubat süreci sonrası kapatılan MGV’lerin yerine kurulan Anadolu gençlik dergisinde Kartal İlçe Yöneticiliği yaptı. 2002 yılında AK Partinin kurulmasıyla  Ak Parti Kartal Teşkilatı’nda kurucu Mahalle Başkanı olarak başladı. İki dönem Kartal Belediye Meclis üyeliği yapan Adem Gökçe sırasıyla İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği, İlçe Başkan Yardımcılığı, Seçim Koordinasyon Merkezi’nde birçok görev üstlendi. AK Parti kuruluşundan beri 17 yıldır aralıksız aktif siyaset yapmaktadır.  Seçmenlerine, Adaletli kalkınmayı, Ak Parti belediyeciliğini Kartal’a birlikte getireceğiz” sloganıyla sesleniyor.

Çok mütevazi bir o kadar liyakatli bir isim, Murat Büyükçe,

Haftalardır dile getirdiğimiz AK Parti Kartal Adayı konusunda bu formüle uyan kişilerden biri de bana göre Murat Büyükçe’dir.
Her ne kadar kendisi çok öne çıkmasa da bunun kendi tercihi olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. AK Partinin Kartal’daki kurucu isimlerinden biri olarak o yapının bu dönemlerdeki mütevazı tavrını en iyi bilenlerinden olduğunu bu hali ile de gösteriyor.

Kartallılığı tescilli! Kartal dışında bir yerde yaşamayacağı açık! Üstelik çok da başarılı bir idareci!

Tabii ki tüm adaylar kıymetlidir ama onlar öyle ya da böyle kendilerini tanıtmak, anlatmak için mecraları kullanırken, Büyükçe hiçbir ortamda öne çıkma çabasına girişmedi.

Böylesi zamanlarda saygı duyulacak bir tavırdır. AK Parti’nin adaylık ruhuna uygun, parti terbiyesine yakışan bir olgunluktur. Lakin tüm bunlara rağmen iddiasızmış gibi algılanmasına da gönlümüz razı gelmedi.

Türkiye’nin en büyük enerji şirketleinden birisinde  üst düzey yöneticilik yapabilecek donanımda bir ismin Kartal Belediyesi’ne enerji ve dinamizm katacağı şüphesizdir. Bu ismin değerlendirmeye alınması, yapabileceklerinin hesaba katılması zaruridir. Kartal’da yarışabilecek kadar kabul görebilecek önemli bir isim olduğu hatırlatılmalıdır.

Kendisinin yarım asıra varan Kartallılığı bir kenara, sevilen bir ailenin, saygı duyulan bir evladı olduğu da gerçektir. Kartal’ı bilen, ilçeye sorumluluk duygusu ile bağlı bir isim olan Murat Büyükçe’nin belediyecilik ehliyeti ise geçmiş tecrübeleri ile sabittir.

Kartal’da “Daha İyi Bir Yaşam” felsefesi ile yola çıkan Murat Büyükçe‘nin ilçeye faydalı bir aday olacağına şüphemiz yoktur.

Güleryüzlü siyasetçi, Mimar Hüseyin Karakaya

Hüseyin Karakaya, Milli Görüş tabanından gelen, Saadet Partisinden Ak Parti’ye geçen halen İBB İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Kartal Belediye Meclis Üyeliği, imar ve diğer komisyonlarda görev yaptı. Şehir mimarisi konusunda kültürel değerlere bağlı bir anlayışı savunan Karakaya yedi lisan bilmesiyle dikkat çekiyor.

Tek eleştirilen yanı genç olması, dört dörtlük bir aday Haydar Göksoy

Genç siyasetçi Haydar Göksoy, Kartal Belediye meclis üyeliği, görev yaptığı beş yıllık süre içinde İmar Komisyonu ve Encümen üyeliği yaptı, Kartal’da oturuyor. İş adamı, çeşitli sivil toplum kuruluşlarında aktif görevler yapıyor. AK Parti haricinde farklı seçmenlerden oy alabilecek derecede seviliyor ve destekleniyor.

Sakin, tecrübeli, sevilen bir isim Ünsal Kıraç!

Ünsal Kıraç, İyi bir Kartal’lı olarak biliniyor. Hem tecrübeli belediyecilik deneyimiyle, hem spor adamlığı özelliğiyle sakin yapısı ve mütevazi kişiliğiyle sevilen bir isim. Kartal siyasetine bir dönem damga vuran 94 ruhu siyasetinin önemli aktörlerindendir. Kartal Belediyesinde Başkan Yardımcılığı, Esenyurt Belediye Başkan Yardımcılığı, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcılığı, BB Erzurumspor Kulübü Asbaşkanlığı gibi aktif bir çalışma hayatı olan Kıraç’ın da Kartal Belediye Başkanlığı için ismi geçmektedir. Kendisi aday adaylık müracaatı yapmadı ama iddialı olduğu bilinmektedir.

İşe Temelden başlayın sloganıyla mesaj veren,  Mimar Temel Yaz

İBB İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Kartal Belediye Meclis Üyeliği Gurup Başkan Vekilliği, görevlerini aktif bir şekilde yürüten Mimar Temel Yaz, 44 yıldır Kartallı. Aynı zamanda 15 senedir aktif siyasetin içinde sevilen saygın ve insanlara karşı çok saygılı bir isim olarak biliniyor.

Karar vericilerin dikkatine… Kalın sağlıcakla, 

author avatar
Kenan GÜLERCİ

İlgili Haberler

Genel
17 Mart 2024
30’lu Yumurta ve 5 Litre Ayçiçek Yağı Fiyatları Düştü! Çılgın İndirim Kaçmaz

Türkiye’nin en büyük market zincirlerinden Migros’ta 30’lu yumurta ve 5 litre ayçiçek yağı fiyatlarına indirim geldi. Migros’un sadece 2 gün sürecek bu kampanyası kaçmaz. Migros Market kampanyaları ile tüketicilerin dikkatini çekmeye hesaplı fiyatları ile de Uğrak yeri olmaya devam ediyor. Ramazan ayının başından bu yana peş peşe indirim kampanyaları ile gündeme gelen ünlü marketler zincirinde […]

Genel
17 Mart 2024
Emeklilik Yolunda Büyük Fırsat: Primsiz Emeklilik İmkanı

Türkiye’de erken emeklilik hayali Kuran Milyonlarca kişi var. Bazı özel durumu olanlar için SGK tarafından primsiz emeklilik fırsatı sunuluyor. Peki kimler primsiz emekli olabilir? Erken emeklilik, SSK ve bağ-kur fark etmez çalışma hayatının içinde olan her birey için çok önemli. Daha erken yaşta emekli olmak isteyen vatandaşlar Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından belirlenen koşulları ve yeni […]

Genel
17 Mart 2024
İstanbul’da Trajik Kaza: Kuryenin Ailesi Adalet Peşinde

İstanbul Beşiktaş’ta meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden motokuriyenin Ailesi Adalet istiyor. İstanbul Beşiktaş’ta meydana gelen ve bir motokuryenin hayatını kaybettiği kaza sonrası aile adalet arayışına girdi. Otomobil sürücüsünün serbest bırakılmasına tepki gösteren aile, adalet çağrısında bulundu. KAZA ANI VE SONRASINDA YAŞANANLAR Beşiktaş’ta, motokurye Anıl Abdullah Gül’ün (27) yaşamını yitirdiği kaza, Çırağan Caddesi’nde 9 Mart […]

Genel
17 Mart 2024
Zonguldak’ta Ruhsatsız İşletilen Maden Ocaklarına Operasyon: 3 Ocağa Kapatma

Zonguldak ilinde yürütülen denetimler sonucunda, ruhsatsız işletildiği tespit edilen 3 maden ocağı kapatıldı. JANDARMA EKİPLERİNİN TESPİTİYLE OCAKLAR KAPATILDI Zonguldak Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin Kilimli ilçesinde yaptığı denetimlerde, üç maden ocağının ruhsatsız işletildiği ortaya çıktı. Yapılan incelemeler sonucunda ocaklar, gerekli yasal işlemlerin ardından kapatma kararı alındı. OCAKLARDA ELE GEÇİRİLEN MALZEMELER ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ’NE […]